" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Ο Πούτιν ματαίωσε το ταξίδι του στην Τουρκία και θέλει να στείλει στρατό στο Σινά !

ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Nέο χτύπημα δέχεται η Τουρκία από τον Ρώσο Πρόεδρο Β.Πούτιν ο οποίος αναβάλλει επ’ αόριστο την επίσκεψή του στην Άγκυρα που ήταν προγραμματισμένη να γίνει το Νοέμβριο λόγω των παραβιάσεων των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Λευκωσίας στην κυπριακή ΑΟΖ.
 
Ο Ρώσος πρόεδρος αντίθετα θα προγραμματίσει ταξίδι στην Αίγυπτο όπου θα συναντήσει τον Αιγύπτιο πρόεδρο Α.Σίσι πολέμιο του Ρ.Τ.Ερντογάν και θα του θέσει θέμα προστασίας του Μοναστηριού της Αγίας Αικτερίνης του Σινά με ρωσική φρουρά, από επίθέσεις φανατικών σουνιτών ισλαμιστών υποχέιριων της Νέας Τάξης Πραγμάτων που επιδιώκουν την καταστροφή της Ορθοδοξίας.
 
Σημειώνεται ότι ο Α.Σίσι είναι ένας εκ των μεγαλύτερων γεωπολιτικών αντιπάλων του Ρ.Τ.Ερντογάν, που άλλαξε την πολιτική της Αιγύπτου κατά 180 μοίρες προς το πολύ φιλικότερο για Ελλάδα και Κύπρο,και έχει αναγνωρίσει την κυπριακή ΑΟΖ, ενώ δεν αναγνωρίζει το Ψευδοκράτος στα Κατεχόμενα αντίθετα με τον ισλαμιστή προκάτοχό του Μ.Μόρσι που τόσο μεγάλη αναταραχή έφερε στην χώρα των Φαραώ.
Ο ισλαμιστής Μ.Μόρσι ουσιαστικά προέρχονταν από αδελφό χώρο ως προς τον Ρ.Τ.Ερντογάν, αφού ανήκε στην Μουσουλμανική Αδελφότητα.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Aydınlık, η προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Νοέμβριο σύγκληση του Μεικτού Συμβουλίου Συνεργασίας Ρωσικής Ομοσπονδίας και Τουρκίας, με την συμμετοχή των προέδρων των δυο χωρών, κατόπιν ρώσικης πρωτοβουλίας αναβάλλεται επ’ αόριστο. Συνέπεια αυτής της εξέλιξης είναι η αναβολή της σύναψης μιας σειράς οικονομικών και εμπορικών συμφωνιών μεταξύ των δυο χωρών.
 
Ο Ρώσος πρόεδρος αναβάλλοντας την σύνοδο έδειξε την περιφρόνηση του προς την Άγκυρα καθώς ακριβώς την ίδια περίοδο προγραμμάτισε επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο, όπου θα έχει πολύ σημαντικές, όπως αναφέρεται, συνομιλίες με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Σίσι.
 
Άλλος ένα βασικός λόγος που ο Β.Πούτιν αποφάσισε να "γειώσει" τον Ρ.Τ.Ερντογάν είναι η βοήθεια που προσφέρει απροκάλυπτα στους δολοφόνους της ISIL και οι προσπάθειές του να ανατρέψει το Σύρο πρόεδρο Μ.Άσαντ, που αποτελεί σύμμαχο των Ρώσων στην Μέση Ανατολή.
 
Ο Ρώσος πρόεδρος αλλάζει εκ βάθρων τις στρατηγικές επιλογές της Ρώσικης Ομοσπονδίας και καθιστά την Αίγυπτο σαν τον μεγαλύτερο στρατηγικό της σύμμαχο στην ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή.
 
Ο Β.Πούτιν θα συνάψει εκτός των άλλων με το Αιγύπτιο πρόεδρο και μια πολύ σημαντική συμφωνία που αφορά και την Ελληνική Ορθοδοξία στην περιοχή, για την προστασία της χερσονήσου στου Σινά, που έχει μπει το στόχαστρο των επιδρομών των ισλαμιστών ανταρτών που κρύβονται στην έρημο.
 
Στην χερσόνησο αυτή βρίσκεται και η ιστορική Ελληνορθόδοξη μονή της Αγίας Αικατερίνης η οποία αποτελεί ένα από τα πνευματικά κέντρα της Ορθοδοξίας, και δέχτηκε τις απειλές των ισλαμστών που απείλησαν με καταστροφή της μονής.
 
Ο Ρώσος πρόεδρος ως Ορθόδοξος έχει αναλάβει τις δέουσες πρωτοβουλιες που ΔΕΝ αναλαμβάνει το ελληνικό ΥΠΕΞ, ούτε καν για τις σφαγές των Ορθοδόξων χριστιανών της Μέσης Ανατολής από τους Τζιχαντιστές, και σκοπεύει να προστατεύσει με ειδική συμφωνία με το Κάιρο την ακεραιότητα της ιστορικής μονής, με την αποστολή ακομα και ρωσικής φρουράς που θα αναλάβει ρολο αντίστοιχο με αυτόν που έχει η τουρκική φρουρά που προστατεύει το μνημείο του Σουλεϊμάν Σαχ στην Συρία.
 
Πέραν τούτου, όπως αποκαλύπτουν τα τουρκικά δημοσιεύματα, η Ρωσία με την επίσκεψη αυτή σκοπεύει να πουλήσει σε συμφέρουσες τιμές στην Αίγυπτο καινούργια οπλικά συστήματα που θα ισχυροποιήσουν τις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις, όπως τα μαχητικά αεροσκάφη, MIG-35, καθώς και πυραύλους, S400.

Στην Αθήνα η αδράνεια συνεχίζεται χωρίς διακοπή. Κανείς δεν βλέπει την στρατηγική προσέγγιση της Ρωσίας και επιμένουμε να υπακούμε τυφλά σε δήθεν φίλους που επιδιώκουν ακόμα και τον διαμελισμο της χώρας και κατευθύνονται από νεοταξίτικα κέντρα στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ,και που έχουν μετατρέψει την Ευρώπη σε αθεϊστικό κέντρο ανήθικων και άβουλων κοινωνιών.


Πηγή: defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου