" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Πως οι Εβραίοι πολιτικοί, Φέρνουν τη Σάμο ακόμη πιο κοντά στην Τουρκία!

 
Μετά το κλείσιμο του Στρατολογικού γραφείου στη Σάμο...μετά το κλείσιμο υποκαταστημάτων τραπεζών σε όλες τις τουριστικές περιοχές του νησιού...μετά το κλείσιμο της ΔΕΗ στο Καρλόβασι...μετά την αποδυνάμωση και το κλείσιμο της ΔΟΥ Καρλοβάσου και σε λίγο της Σάμου...των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ...την κατάργηση στρατιωτικών φυλακίων και στρατοπέδων, χωρίς ουσιαστικά ακτοπλοικές συγκοινωνίες, με απαγορευτικά (λόγω κόστους) αεροπορικά δρομολόγια, χωρίς υγεία, χωρίς παιδεία (αφού κλείνουν σχολεία)......άλλο ένα ''χτύπημα'' προς τον τόπο, μας φέρνει πιο κοντά στη γείτονα Τουρκία!

Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε από την διοίκηση της ΔΕΗ ότι το Ταμείο της Σάμου κλείνει οριστικά και θα λειτουργεί πλέον μόνο κάθε Τετάρτη για τις συναλλαγές των πολιτών!

Συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη από τις 8 η ώρα το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι θα υπάρχει υπάλληλος στα γραφεία για την εξυπηρέτηση του κοινού και σταματά η μέχρι τώρα καθημερινή εξυπηρέτηση.

Αυτό σημαίνει για τους πολίτες πως η αποπληρωμή των λογαριασμών θα γίνεται μέσω τραπεζών με κόστος 1,20 ευρώ ή μέσω του Ταχυδρομίου με κόστος 0,80 λεπτά!

Όπως φαίνεται η απόφαση της ΔΕΗ είναι μια πρόβα τζενεράλε για το οριστικό κλείσιμο στη Σάμο και τη διατήρηση ενός περιφερειακού γραφείου που θα ανήκει πλέον στη Μυτιλήνη!

Προκαλεί πάντως μεγάλη έκπληξη το γεγονός αυτό, αφού πριν από 2 μήνες περίπου η εταιρεία δαπάνησε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για μεταφορά των γραφείων της σε νέες χλιδάτες κτιριακές εγκαταστάσεις και με τη δημιουργία του πιο υπερσύγχρονου ταμείου στο νησί με αντικλεπτικά συστήματα που θα ζήλευαν πολλές τράπεζες!
Πως μπρούν άραγε να πετούν τόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ του οργανισμού έτσι και τόσο απλά;

Η διοίκηση θα μας απαντήσει;


Στην Ικαρία τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα αφού εκεί η ΔΕΗ έχει κλείσει τα ταμεία της εδώ και δυόμιση χρόνια και οι συναλλαγές των πολιτών γίνονται μόνο με τις τράπεζες, το ταχυδρομείο και τις εταιρείας courier!

Για τους Φούρνους δε το συζητάμε αφού εκεί οι 1000 περίπου κάτοικοι θεωρούνται ξένο σώμα για όλους τους καρεκλοκένταυρους των Αθηνών! Για να φανταστούν την τραγικότητα της κατάστασης οι αναγνώστες μας θα τους αναφέρουμε πως όσοι Φουρνιώτες θέλουν να εξυπηρετηθούν από τα γραφεία της ΔΕΗ στην Ικαρία...ενώ πηγαίνουν δωρεάν με το επιδοτούμενο καραβάκι της γραμμής στον Άγιο Κύρηκο, εκεί αναγκάζονται και πληρώνουν 15 ευρώ (πήγαινε-έλα) στα ταξί αφού η εταιρεία αποφάσισε πρόσφατα να μεταφερθεί εκτός της πρωτεύουσας!!!

Άλλο ένα παράδειγμα είναι πως ενώ μιλούν για περικοπές και μείωση των λειτουργικών στη ΔΕΗ, αν ένας Ικαριώτης θέλει να κάνει μια συναλλαγή με τη ΔΕΗ φέρνοντας σαν παράδειγμα μια νέα σύνδεση, θα πρέπει να φύγει η σύμβαση που θα υπογράψει με την εταιρεία από την ΑΘήνα με courier, να πάει το έγγραφο στο σπίτι του και να υπογράψει και μετά να το ξαναστείλει στην Αθήνα!

Πριν πολύ απλά ο πελάτης πήγαινε στο τοπικό υποκατάστημα και υπέγραφε την σύμβαση!

Ελλάς το μεγαλείο σου!
 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γιώργος Γαρυφάλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου