" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

H GOLDMAN SACHS ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ BARBAROS!

ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ! 


Πάντα οι τούρκοι και οι τοκογλύφοι ήταν οι μεγαλύτεροι εχθροί της Πατρίδας μας! Σε καιρό πολέμου, οι τούρκοι, σε καιρό ειρήνης οι τοκογλύφοι! Έτσι και τώρα: 

gs 
Τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά. Μέχρι και η παραμικρή κίνηση που λαμβάνει χώρα στα έντονα γεωπολιτικά παιχνίδια των ημερών είναι πάρα πολύ καλά μελετημένη και περιλαμβάνει άκρως ενδιαφέρον παρασκήνιo, με τελικό στόχο το κέρδος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το λεγόμενο ως σεισμογραφικό «Μπαρμπαρόις». Πως θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε πως πίσω από το Μπαρμπαρός που αυτές τις ημέρες πυροδοτεί την ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ, βρίσκεται ένας τεράστιος τραπεζικός κολοσσός, που έχει βάλει το χέρι στην καταστροφή οικονομιών χωρών περιλαμβανομένης και της Ελλάδας;

Ναι καλά ακούσατε! Το Μπαρμπαρός δεν είναι απλά ένα πλοίο που το έβγαλε ο Ερντογάν στο σεργιάνι για να πιέσει Κύπριους και Έλληνες, αλλά όπως φαίνεται, τα συμφέροντα που κρύβονται από πίσω αποδεικνύουν ένα «χοντρό» και ύποπτο παιχνίδι.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το ερευνητικό πλοίο μετονομάστηκε από τον τ. Πρωθυπουργό της Τουρκίας και νυν Πρόεδρο σε Barbaros Hayreddin Paşa και έχει ναυπηγηθεί στο Dubai.

Ως γνωστό αγοράστηκε το 2013 από την Turkish Petroleum Corp. (TPAO) για 130 εκ. δολάρια Αμερικής. Όμως το πλοίο πουλήθηκε με συμβόλαιο full management 3ετούς διάρκειας κόστος 83 εκ δολάρια Αμερικής. Οπότε το συνολικό κόστος για την Τουρκία ήταν 213 εκατ. δολάρια Αμερικής. Σε αυτό το κόστος συμπεριλαμβάνεται το επιστημονικό προσωπικό, και το πλήρωμα για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους για μια περίοδο τριών ετών.

Πάμε τώρα στο «ζουμί» της υπόθεσης. Μεταξύ άλλων μετοχές της Polarcus Limited από την οποία αγοράστηκε το πλοίο με συμβόλαιο full management 3ετούς διάρκειας κατέχει και η Goldman Sachs με τα περιβόητο swap. Δηλαδή το παράγωγο που πούλησε στην Ελλάδα το 2001 και με το οποίο συγκαλύφθηκε το χρέος της χώρας προκειμένου να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις της ΕΕ και να μπει στο ευρώ.

Ιδού η απόδειξη:


Και το επίσημο site της polarcus:


Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό στην υπόθεση με το Μπαρμπαρός και τις Τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ ο Ερντογάν βρίσκεται χέρι-χέρι με τους διεθνείς τοκογλύφους. Χέρι-χέρι με όλους αυτούς που έπαιξαν στην πλάτη της Ελλάδας και έφεραν τον ελληνικό λαό στην δεινή θέση που βρίσκονται σήμερα.

Όλοι αυτοί που έβαλαν το χέρι τους στην χρεωκοπία της Ελλάδας συμβάλουν τώρα τα μέγιστα στην προσπάθεια αρπαγής του ορυκτού πλούτου της κυπριακής ΑΟΖ.
Ένα μεγάλο κέντρο αποφάσεων που έχει απλώσει τα πλοκάμια του παντού καταδυναστεύοντας χώρες και αρπάζοντας κάθε αξιόλογο πόρο, όπου και όταν ανακαλυφθεί.

 ethnikismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου