" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΣΥΡΙΖΑ – ΘΑ ΞΕΦΩΝΙΖΟΥΝ ΠΑΛΙ



Επί χρόνια, το ΕΚΠΑ είναι άντρο της αριστερής ασυδοσίας, των αιώνιων φοιτητών, των εργαστηρίων παρασκευής μολότοφ. Βρωμιά και δυσωδία μέσα και έξω από αυτό! Από ότι φαίνεται, αυτό πάει να τελειώσει αν και αντιδρά, ποιος άλλος, ο υπερασπιστής της ασυδοσίας, της διαιώνισης της παρανομίας εντός του Πανεπιστημίου, ο Σύριζα. Βουλευτές του τρομοκόμματος, κατήγγειλαν τα μέτρα φύλαξης που πήρε ο Πρύτανης για να προστατέψει την περιουσία του λαού και υπερασπίστηκαν το “δικαίωμα των φοιτητών” να διαλύουν το Πανεπιστήμιο!


Ο χώρος στο μεταξύ, από χώρος υψηλής μάθησης, έχει μετατραπεί σε χώρο επώασης ασθενειών και ξενώνας κάθε παραβατικού στοιχείου, λαθρομεταναστών και άλλων.

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για διατάραξη της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κατέθεσε σήμερα ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θόδωρος Φορτσάκης, στην οποία δεν ζητά την άμεση παρέμβαση της αστυνομίας, τονίζοντας ότι “δεν έχουν παρατηρηθεί καταστροφές στους χώρους του πανεπιστημίου”, αλλά “η παρουσία, όμως, και συμπεριφορά των ατόμων που μπήκαν στο χώρο δυσχεραίνει την ομαλή λειτουργία του ΕΚΠΑ”, αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Ύστερα από αυτήν την εξέλιξη, ο Προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος, διέταξε κατεπείγουρα προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί αν ευσταθούν οι καταγγελίες που συμπεριέλαβε στη μήνυσή του ο πρύτανης.
Μέσα στο χώρο της πρυτανείας παραμένει από χθες μικρός αριθμός διοικητικών υπαλλήλων και φοιτητών αντιδρώντας στην απόφαση των πρυτανικών αρχών για την πρόσληψη ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι για τη φύλαξη του Πανεπιστημίου.  Οι ιδιοι βέβαια δεν αποδέχονται τον όρο “κατάληψη” αλλά τον όρο “προστασία του ασύλου”. Oι εργαζόμενοι καταγγέλουν οτι η ανάθεση της φύλαξης του πανεπιστημίου σε εταιρεία σεκιούριτι κοστίζει πολλά περισσότερα χρήματα στον ελληνικό λαό, αλλά λόγω εμπειρίας, οι ζημιές στα Πανεπιστήμια, κοστίζουν πολύ περισσότερο.

ethnikismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου