" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Δραγώνα-Φραγκουδάκη: ακαδημαϊκοί ως 5η φάλαγγα της Τουρκίας στην Ελλάδα

Δραγώνα-Φραγκουδάκη: ακαδημαϊκοί ως 5η φάλαγγα της Τουρκίας στην Ελλάδα

Η συμμετοχή των δύο καθηγητριών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε διεθνές συνέδριο το οποίο διοργανώνεται στην Κωνσταντινούπολη με τίτλο «Η Δυτική Θράκη από το χθες στο σήμερα», απαντά σε εκείνους που θεωρούν τις ανθελληνικές θέσεις που έχουν κατά καιρούς προβάλλει ως «προοδευτισμό».

Το διεθνές αυτό συνέδριο, διοργανώνεται από τον τουρκικό Οργανισμό Συνεργασίας και Συντονισμού, το «Ινστιτούτο Αρχών και Μεταρρυθμίσεων του Ατατούρκ» του Πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης, τον «Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης», την «Πολιτιστική Εκπαιδευτική Εταιρία της Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» και το παράρτημα Κωνσταντινούπολης των «Τουρκικών Εστιών», οι γνωστοί Γκρίζοι Λύκοι.


Στόχος του συνεδρίου η προπαγάνδιση των τουρκικών αξιώσεων επί της Δυτικής Θράκης και η διεθνοποίηση (με την σφραγίδα ακαδημαϊκών ακόμη και από την Ελλάδα) της υποτιθέμενης καταπάτησης των δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας, η οποία βεβαίως για τους συμμετέχοντες στο συνέδριο, αναφέρεται ως «τουρκική μειονότητα».

Στην ελληνόφωνη ιστοσελίδα της τουρκικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, αναφέρεται, προς άρσιν πάσης αμφιβολίας: «Η Τουρκία βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Στις 23 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στην İstanbul το Συμπόσιο «Δυτική Θράκη από το Χθες στο Σήμερα». Στο συμπόσιο που υποστηρίζεται από τον Τουρκικό Οργανισμό Συνεργασίας και Συντονισμού (TİKA) και το Πανεπιστήμιο της İstanbul, θα συζητηθούν τα προβλήματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Θα υπάρξει συμμετοχή και από το εξωτερικό και συγκεκριμένα θα λάβουν μέρος ακαδημαϊκοί από την Αθήνα, από τη Θεσσαλονίκη και από τη Σόφια. Το συνέδριο θα διαρκέσει δύο ημέρες».


Οι καθηγήτριες Δραγώνα και Φραγκιουδάκη, οι οποίες διακρίνονται για τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο στην κρατική επιχείρηση εθνικής αποδόμησης της δημόσιας εκπαίδευσης, συμμετείχαν ως υπεύθυνες του προγράμματος εκπαίδευσης των μουσουλμανοπαίδων της μειονότητας στη Θράκη. Αξίζει να επισημάνουμε πως το ανωτέρω πρόγραμμα καθιερώνει ως μοναδική, επίσημη γλώσσα της μουσουλμανικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, την τουρκική, γεγονός το οποίο είχε προκαλέσει τις οργισμένες αντιδράσεις των Ελλήνων Πομάκων.

Ποια η σκοπιμότητα να πνιγεί από έναν ελληνικό κρατικό φορέα η φωνή των περήφανων Ελλήνων Πομάκων; Η συμμετοχή των δυο καθηγητριών στο τουρκικό συνέδριο, πλάι σε Τούρκους που στρέφονται ευθέως κατά της Ελλάδος και επιβουλεύονται την ελληνική κυριαρχία στη Δυτική Θράκη, αρκεί για να δώσει την απάντηση: Δραγώνα και Φραγκουδάκη εργάζονται συνειδητά προς όφελος της Άγκυρας, προωθώντας την τουρκική επιθετικότητα και τις παράνομες τουρκικές αξιώσεις σε ένα τμήμα της ελληνικής επικράτειας!

Στην Ελλάδα οι συγκεκριμένες καθηγήτριες, ομιλούν περί αναγκαιότητας να ξεπεραστούν οι «αναχρονιστικές, εθνικιστικές αγκυλώσεις», ενώ όπως ο καθένας μπορεί να διακρίνει, στην Τουρκία όχι μόνο δεν έχουν πρόβλημα με τον τουρκικό εθνικισμό, αλλά αντιθέτως συνδιαλέγονται μαζί του, επικροτούν και προβάλλουν -μάλιστα και διεθνώς-τις θέσεις του!

Τον ρόλο της 5ης φάλαγγας στο εσωτερικό της Πατρίδος μας και εις βάρος της Θράκης, επισήμανε με ερώτησή της στη Βουλή των Ελλήνων η συναγωνίστρια Ζαρούλια, η οποία κάλεσε το ελληνικό υπουργείο των Εξωτερικών να λάβει θέση, απαντώντας σε κρίσιμα για την εθνική ασφάλεια ζητήματα.

Η θέση του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή είναι ξεκάθαρη και αμετακίνητη: Έξω οι τούρκοι πράκτορες από τη Θράκη!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου