" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

2 ΦΟΡΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΑΝ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΑΣ ΧΡΕΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΧΡΕΩΜΕΝΟΙ!

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ

peina

Γράφει ο Θοδωρής Τσέλας.

Ολόκληρη η ομιλία για την Οικονομία που έγινε στην Τ.Ο. Φυλής.

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

Κανονικά, σήμερα εμείς, δεν θα έπρεπε να κάνουμε τέτοια ομιλία…
Δεν θα έπρεπε να μιλάμε για “χρέη” έστω και αν είναι ή όχι “βιώσιμα”, για “πρωτογενή πλεονάσματα” κλπ.

Όσο ξένα και ντόπια κοράκια όμως, μας επιβάλλουν φτώχεια μιλώντας για “ΕΝΦΙΑ”, για “μνημόνια”, για “CDS” για “spread’s”και έναν σωρό άλλους τεχνικούς οικονομικούς όρους, που μεταφράζονται ως επιβεβλημένη μετανάστευση μας σε ξένες χώρες για μια καλύτερη ζωή, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να γνωρίζουμε και πρέπει να μιλάμε και γιαυτά!

Η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα, με χρυσό, πετρέλαιο, ορυκτό πλούτο, φυσικό πλούτο, αλλά δυστυχώς, είναι και θύμα εκμετάλλευσης μιας κάστας απατεώνων που έχουν σκοπό να την διαμελίσουν, ενώ τους κατοίκους, αν γινόταν, θα τους είχαν ξεφορτωθεί από καιρού.
Αυτή την εξόντωση του πληθυσμού όμως την κάνουν λίγο λίγο…

 Χωρίς τίτλο

Σήμερα τρεις πεζοναύτες, ελπίδα και σημαία του έθνους και της πατρίδας μας, έχασαν την ζωή τους κατά τη διάρκεια άσκησης στο Πεδίο Ασκήσεων Γλαφυρών Μαγνησίας, εξαιτίας των μνημονίων, εξαιτίας της εγκατάλειψης του ελληνικού στρατού στην τύχη του Θεού, εξαιτίας της ελλειπούς συντήρησης των όπλων.

Πεθαίνει η Ελλάδα μας, πεθαίνουν οι Ελληνες, νέα παιδιά στην αβεβαιότητα δεν γεννιούνται,  ενώ καθημερινά, από τα διάτρητα σύνορά μας, εισβάλλουν εκατοντάδες λαθρομετανάστες οι οποίοι βάσει συνθηκών  (ΔΟΥΒΛΙΝΟ 1,2 κλπ) που έχουν υπογράψει ανθέλληνες, και να ήθελαν, δεν θα μπορούσαν να φύγουν από δώ, γιατί ξανά εδώ θα τους έφερναν!

Οπότε είμαστε υποχρεωμένοι να τους ανεχόμαστε, να λεηλατούν, να βιάζουν. Πάντα με την χορηγία της ανθελληνικής αριστεράς – που μέσω αυτών – κερδίζουν εκατομμύρια ευρώ κρατικών επιχορηγήσων, στις διάφορες ΜΚΟ που διατηρούν.

 images
Χρέη, ανεργία, φτώχεια, αβεβαιότητα, ασυδοσία, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μίγμα που ψάχνει αφορμή για να εκραγεί!
Τίποτε δεν θα ήταν ίδιο όμως, αν ο λαός μας από το 2009, αν όχι πολύ πολύ νωρίτερα, τους είχε πετάξει στην θάλασσα (και όχι στους κάδους σκουπιδιών, όπως κάνουν οι Ουκρανοί). Και σήμερα όλοι μαζί Θα ζούσαμε με τις ελπίδες μας.
Φτωχοί ίσως, με λίγα ή πολλά, αλλά αξιοπρεπείς!

Αν πραγματικά ο λαός μας, που έχει τεράστιες ευθύνες για όλα αυτά που συμβαίνουν, θέλει την ευημερία του, θα πρέπει να παλέψει και γιαυτήν.
Θαυματοποιοί δεν υπάρχουν!
Εκλογές και ελεύθερη βούληση, υπάρχει, επιλογή ψηφοδελτίου υπάρχει!

Αγωνιστές σαν όλους εσάς εδώ μέσα υπάρχουν, που λατρεύετε αυτόν τον τόπο, λατρεύετε το χώμα που φυλάει κρυμμένους τους προγόνους σας, τον τόπο που είχατε την τιμή να γεννηθείτε και να μεγαλώσετε με αξίες και ιδανικά, τον τόπο που ονειρευόσαστε πως θα δημιουργούσατε τις οικογένειες σας και θα τις βλέπατε να μεγαλουργούν, τον τόπο που θα φιλοξενούσε τις ελπίδες και το μέλλον σας, και θα σας δικαίωνε και θα είσαστε υπερήφανοι γιαυτόν, όταν κάποτε θα κλείσετε τα μάτια σας. Αλλά το αίσθημα πως έχετε κάνει το καθήκον σας πανίσχυρο θα σας κατακλύζει.

 Αντ’ αυτού, εδώ, στα άγια αυτά μέρη, ακούμε για συναντήσεις επιτρόπων και επιτροπών, για επιτήρηση της Τρόϊκας, για ΔΝΤ,  για πλεονάσματα, για μνημόνια!

Ενώ, ένας Σαμαράς σε πλήρη παράκρουση, όπου βρεθεί και όπου σταθεί μας λέει για το success story του και πόσο καλά έχει “μαγειρέψει” μαζί με τον βουλιμικό για εξουσία Βενιζέλο, τα πράγματα και τις καταστάσεις, ώστε να πάνε όλα προς το χειρότερο για εμάς τους Έλληνες, εμφανιζόμενοι αυτοί ως σωτήρες!

Μαξιμου ψυχιατρειο
  • Φυσικό αέριο και υδρογονάνθρακες; τώρα λένε πως υπάρχουν! (Παλαιότερα τα αγνοούσαν ή διέψευδαν όσους υποστήριζαν την ύπαρξή τους.) Σήμερα είναι έτοιμοι να τα ξεπουλήσουν “προς εξυπηρέτηση του χρέους”!
  • 2. Αρχαιολογικά ευρήματα – πυροτεχνήματα προς ανάταση των ποσοστών της ΝΔ υπάρχουν. Αμφίπολη, Κύθηρα, Αρχαία Μεσσήνη, Θεσσαλονίκη! Κάποια στιγμή, λόγω κεκτημένης ταχυτητας, μην απορήσετε αν το ΤΑΙΠΕΔ βγάλει προς πώληση και την Ακρόπολη, όπως έκανε στην Ρόδο, σε στρατόπεδο μείζονος σημασίας για την Εθνική ασφάλεια..
  • 3. Ληστοτρομοκράτες Βορείων Προαστίων υπάρχουν! Τρομοκράτες τύπου – είμαι τρομοκράτης ρωτείστε και την μαμά μου, σαν τον θολοτρομοκράτη της Νάσιουτζικ – ή του νέου φρούτου, του Σταμπούλου, με μάνα Αρχιτέκτονα και πατέρα πολιτικό μηχανικό που παράγουν “επαναστατικότητα” ως …αντίδοτο στη μικρομεγαλοαστική ανία τους. 
  • Μισθοί – συντάξεις ΔΕΝ υπάρχουν, και όπου υπάρχουν πρέπει να μειωθούν… !
  • Αυξήσεις στο ρεύμα, άρα και στα αγαθά.
  • Μνημόνια υπάρχουν! Και έρχονται και άλλα! Και ας το διαψεύδουν τόσο ώστε να ανησυχούμε! “ΔΕΝ θα υπάρχουν μνημόνια και τρόικα μέχρι το τέλος του ’14″ θα λέει ο Σαμαράς, εσείς να λέτε “ο Θεός να βάλει το χέρι του”.
Το γιατί θα σας εξηγήσουμε παρακάτω!

Γιατί  ενώ δεν μας λέει πότε θα γίνουν εκλογές, διατείνεται πως κατέθεσε τον πρώτο ισοσκελισμένο (ίσα έσοδα – ίσα έξοδα) προϋπολογισμό μετά την μεταπολίτευση.
Σε κανένα όμως από τα παραρτήματα του προσχεδίου του προϋπολογισμού που έφερε στην Βουλή ο Σαμαράς, δεν εξηγείται πως φτάσαμε μετά από όλα τα κουρέματα και τα υπόλοιπα αήθη αίσχη που συνομολογήθηκαν και που εν τέλει μας κατέστρεψαν, να χρωστάμε περισσότερα απ’ όσα χρωστούσαμε πριν μπούμε στο πρόγραμμα “διάσωσης”!

Δυστυχώς όμως, ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση του Τσίπρα – Σύριζα ενδιαφέρεται για τη σύσταση ανεξάρτητης αρχής για τη διαλεύκανση αυτού του στίγματος που λέγεται «Δημόσιο Χρέος», παρά τις προτάσεις της Χρυσής Αυγής εντός Βουλής! 

Η αιτία προφανής! Θέλει την κατάσταση μπάχαλο, για να κάνει και αυτός τα ίδια, υπογράφοντας και εφαρμόζοντας τα νέα μνημόνια που έχει ήδη συμφωνήσει. Είτε μόνος τους, είτε με την υπόλοιπη παρέα των αθλίων.

Άθλιες τακτικές που εφαρμόζουν οι άθλιοι κυβερνήτες και οι πρόγονοί τους, που με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους δημιούργησαν το σημερινό χάος του χρέους!
Κι έτσι πορευόμαστε…

 40 xronia ND

Μέσα στο προσχέδιο, επίσης, περιλαμβάνονται νέοι φόροι ύψους 2,5 δισ. ευρώ.
Μιλάμε για νέα φοροκαταιγίδα που θα πλήξει τον Ελληνικό Λαό, αφότου η κυβέρνηση λάβει νομιμοποίηση, δηλαδή αμέσως μετά τις εκλογές.
Επίσης, υπάρχουν άλλα δύο δισεκατομμύρια που «λείπουν» από τις πρωτογενείς δαπάνες για κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη, γεγονός που σημαίνει ότι αναμένεται νέα επιδρομή της κυβέρνησης στο σύστημα υγείας.

Όμως 2,500,000 Έλληνες που ζουν σε καθεστώς φτώχειας και περίπου 3,500,000 Έλληνες που αγγίζουν το όριο της φτώχειας – σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ, τα δικά τους αισιόδοξα στοιχεία – ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ!

Ένα εκατομμύριο πολίτες δεν έχουν πληρώσει την πρώτη δόση του φόρου! Λέτε να θέλουν να χάσουν την περιουσία τους; Ή είναι απατεώνες, όπως αφήνουν να εννοηθεί από οθόνης;
ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΠΩΣ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2015 ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΜΑΣ!  Γιατί το 2009, προ μνημονίου, χρωστούσαμε λιγότερα από ότι τώρα.
Σύμφωνα με το – ο Θεός να το κάνει- προσχέδιο, το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης προβλέπεται ότι θα διαμορφωθεί στο 168% του ΑΕΠ, δηλαδή στα 316 δισεκατομμύρια ευρώ. 
Πόσα χρωστούσαμε το 2009; Το υποτιθέμενο κρατικό χρέος μας ήταν 320 ΔΙΣ!
Δηλαδή χρωστάμε τα ίδια με το 2009, ενώ σε μια 10ετία έχουμε πληρώσει 500 δις ευρώ ΜΟΝΟ σε τόκους! Και χρωστάμε ακόμη;

Ενώ έχει περάσει από την χώρα το PSI, το κούρεμα κατά 100 δις ευρώ, η διάλυση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων κατά 40+%,  η φτωχοποίηση όλων των Ελλήνων που πλήρωσαμε και εξακολουθούμε και θα εξακολουθήσουμε και με μια πιθανή κυβέρνηση Σύριζα να πληρώνουμε με το αίμα μας και τα ανεκπλήρωτα όνειρα μας, με την κατάθλιψή μας ένα τίμημα άδικο, ακόμη χρωστάμε; Πως γίνεται;

7.000 + Έλληνες στον βωμό του μνημονίου, θύματα μιας πολιτικής ανέξοδης που εφάρμοσε μια παρέα σαλτιμπάγκων με κουστούμια, και το κέρδος της πατρίδας μας είναι να είμαστε ακριβώς εκεί που ξεκινήσαμε το 2009, ενώ το βιοτικό μας επίπεδο, μαζί με τους μισθούς και τις συντάξεις μας, γύρισαν 30-40 χρόνια πίσω.
Χάνουμε το βιός μας και αυτοί το ονομάζουν “πρωτογενές πλεόνασμα”.

Και όμως, το 2009 μπορούσαμε να τα αποφύγουμε όλα αυτά! 

Από τα 320 δις περίπου τα 200 δις ευρώ (60%) ήταν σε κρατικά ομόλογα με την μορφή άϋλων τίτλων.
Δηλαδή, δανεικά με χαρτιά. Ούτε υποθήκες υπήρχαν, ούτε εξασφαλίσεις γιαυτά, ούτε τίποτα! Τι έκανε τότε ο εθνοπροδότης Γ.Α.Π; Πήρε τους δανειστές μας, τους πήγε στις τράπεζες των χωρών της Ευρώπης και τους πλήρωσε το χρέος μαζί με τους τόκους (!!!) και έβαλε υποθήκη την κρατική ακίνητη περιουσία.
Γιατί η ρημάδα η ιστορία επαναλαμβάνεται! Και λαός που δεν την γνωρίζει είναι καταδικασμένος! Και εμείς στην Χρυσή Αυγή θέλουμε συναγωνιστές ενημερωμένους, με άποψη!
Γι' αυτό και αποφασίσαμε να κάνουμε μια τέτοιου είδους ομιλία. Για την οικονομία, τα μνημόνια, το χρέος και πως δημιουργήθηκε!

 Για να ξέρετε και να απαντάτε σε όλους τους παραπλανημένους, τους κοιμισμένους, τους αδιάφορους. Για τον έναν που θα αφυπνιστεί γίνεται αυτή η προσπάθεια! Τον έναν που θα δραστηριοποιηθεί κοντά μας συνειδητά και υπεύθυνα και που θα μας αναγνωρίσει πως παλεύουμε για το δίκαιο και το ηθικό της Πατρίδας! Γιατί πολλά έχουν ακουστεί από τα βοθρατζίδικα Κάντζας, Παιανίας, και Αμαρουσίου! Η αλήθεια είναι μια! Η ιδεολογία μας είναι η Ελλάδα και μόνο αυτή!

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

Το 2009, λοιπόν, ο Γ.Α.Π ο νεότερος, όπως ο παππούς Γ. Παπανδρέου επανέφερε τα διαγραμμένα προπολεμικά δάνεια και αυτά που ο Εθνάρχης Ι. Μεταξάς είχε καταφέρει να διαγράψει πριν τον πόλεμο, έτσι και ο εγγονός,  με δεκανίκι τον Καρατζαφέρη και μετά τον Παπαδήμο, και σήμερα τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, μετέτρεψαν αυτά τα 200 δις ευρώ του υποτιθέμενου χρέους από ανύπαρκτο σε υπαρκτό και μάλιστα στο σκληρό Αγγλικό δίκαιο.
Και εφόσον τώρα τα χρέη μας είναι διακρατικά και υπαρκτά, οι δανειστές μας  εγείρουν  αξιώσεις, μας κουνάνε και το δάχτυλο!
Όλα αυτά οι προδότες τα έκαναν χωρίς να έχει προηγηθεί λογιστικός έλεγχος του χρέους.
Και ρωτάμε:
 
Πόσο τυχαίο είναι το γεγονός ότι ο Παπανδρέου το πρώτο πράγμα που έκανε ως πρωθυπουργός ήταν να καταμετρήσει και να κοστολογήσει την κρατική περιουσία που – κατά μια περίεργη σύμπτωση – ήταν όσο και το έλλειμμά μας,  την ώρα μάλιστα που η Ελληνική Κυβέρνηση ομολογούσε από μόνη της ότι τα στοιχεία για το έλλειμμα της Ελλάδας είχαν παραποιηθεί;;;

Να τα πάρουμε όμως με την σειρά για να εξηγήσουμε κάποια πράγματα.

Τα τελευταία 200 χρόνια,  – πληρώνουμε δάνεια τα οποία δεν λάβαμε ποτέ,        – είτε πληρώνουμε μέχρι και 200 φορές πάνω την αξία τους,      – είτε πληρώνουμε δάνεια για πράγματα που χύσαμε το αίμα μας για να τα αποκτήσουμε!

Αποπληρώναμε δάνεια της πρώτης περιόδου της Επαναστάσεως του 1821 μέχρι και την προηγούμενη δεκαετία, ώστε οι κατ όνομα σύμμαχοί μας να κερδίζουν τεράστια ποσά από χρεολύσια κάθε χρόνο. Και ουδέποτε διαμαρτυρηθήκαμε ως λαός! Τα πληρώναμε εργαζόμενοι άοκνα και αγόγγυστα και απληροφόρητα!  Είναι πλέον πρόδηλο ότι η χώρα μας ήταν από παλιά «άνδρο των διεθνών πλιατσικολόγων» ! 
      
- Μπορεί να μας έδωσαν ψίχουλα για να πολεμήσουμε για την ανεξαρτησία μας, αλλά το εξαργύρωσαν επί δύο σχεδόν αιώνες! Για 200 χρόνια ο Ελληνας πληρώνει «αέρα» στους Γερμανούς του Γάλλους και στους λοιπούς Φραγκολεβαντίνους.
Αν σκεφτείτε ότι από το 1994 ως το 2010 πληρώσαμε ως χώρα 571.000.000.000 (πεντακόσια εβδομήντα ένα δισεκατομμύρια ευρώ ΤΟΚΟΥΣ) φανταστείτε τι έχουμε πληρώσει τα τελευταία 200 χρόνια!


Από το αστρονομικό ποσό που έχουμε πληρώσει τα 200 αυτά χρόνια, ζήτημα να έχουμε λάβει στην πραγματικότητα ως δάνεια το 25% και ίσως να είναι και μικρότερο.
Τα εξωφρενικά δάνεια που σύναψε η χώρα μας με τους γνωστούς οίκους διεθνών τοκογλύφων, καταδυναστεύουν την χώρα μας,  έως και σήμερα! Δάνεια, που στο σύνολό τους ήταν αποικιοκρατικά, με εξοντωτικούς όρους, τα οποία τα αποπληρώσαμε μέχρι τελευταίας … δεκάρας και όμως ακόμη σήμερα χρωστάμε!
Δάνεια τα οποία θα πρέπει να επανεξεταστούν, και στο ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, να γίνουν άμεσα απαιτητά από τους τοκογλύφους, οι οποίοι σήμερα μας κουνάνε το δάχτυλο υποτιμητικά!

Κι αν δεν  έχει βρεθεί  κανείς να βάλει στο τραπέζι το θέμα της επιστροφής των ληστρικών δανείων με τα τοκογλυφικά επιτόκια, που πληρώσαμε στους διεθνείς λωποδύτες, θα έρθει η μέρα που ο Ελληνικός Λαός θα τα πάρει πίσω μόνος του!
Όταν στο τιμόνι αυτής της χώρας βρεθεί μια Εθνική Κυβέρνηση! Με Εθνικό Κυβερνήτη τον παρανόμως και αντισυνταγματικά έγκλειστο στα κελιά της τιμής, Νικόλαο Μιχαλολιάκο!

Από την ίδρυση του ελληνικού κράτους, τα δάνεια και οι πτωχεύσεις της χώρας ήταν μόνιμο πρόβλημα που δεν είχε, και ακόμη δεν έχει, τελειωμό .
Όλες τις φορές, τα δάνεια και οι πτωχεύσεις οφειλόταν σε κακοδιαχείριση, εσφαλμένες επιλογές των πολιτικών  και καταχράσεις των χρημάτων των δανείων από τους κρατούντες πολιτικούς και τους παρατρεχάμενους τους.

Άραγε οι προσβολές και οι ταπεινώσεις που έχουμε υποστεί τα τελευταία 200 χρόνια ως χώρα είναι αρκετές για να συνετίσουν το πολιτικό προσωπικό της χώρας σήμερα;
Όπως έχει αποδειχθεί, βεβαίως και όχι!

Δείτε:
- Το 1825 κηρύσσεται η πρώτη πτώχευση του ελληνικού κράτους.
– Το 1843 το ελληνικό κράτος πτωχεύει για δεύτερη φορά.
– Το 1893 χρεοκοπεί το ελληνικό κράτος για τρίτη φορά.
– Το 1898 η Ελλάδα τίθεται υπό το Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο (τρόϊκα και εδώ) και της παραχωρείται δάνειο 150 εκατ. Φράγκων.

Μέχρι πότε θα πληρώνουμε λάθη, εγκληματικές παραλείψεις, σκάνδαλα ατιμώρητα και ένα σορό άλλες αλχημείες εις βάρος μας ;

Δείτε ένα παράδειγμα χαρακτηριστικό της ανοησίας μας και της προδοσίας των πολιτικών μας.

Μέχρι το 1897, ο συνολικός δανεισμός μας έφθανε στα 770 εκ. γαλλικά φράγκα, από τα οποία “στο χέρι πήραμε” 389 εκατομμύρια! Δηλαδή μόλις το 50,5%.
Με την συνηθισμένη τακτική δηλαδή, υπογράψαμε στους τοκογλύφους «γραμμάτια» και στο χέρι πήραμε μόλις τα μισά. Και φυσικά τα τοκοχρεολύσια … έτρεχαν!!!
 
Έτσι το 1898 η Ελλάδα θα τεθεί υπό τον  Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο (κάτι σας θυμίζει ο όρος αυτός;) και ταυτόχρονα θα της παραχωρηθεί δάνειο 150 εκ. φ. (Ίδια ιστορία πάντα)
Απ’ αυτό, το 62% του δανείου καταβλήθηκε ως … αποζημίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για την παραχώρηση της Θεσσαλίας και τον πόλεμο του 1897.
Το 15% χρησιμοποιήθηκε για κάλυψη των ελλειμμάτων, το 20% στο κυμαινόμενο χρέος και το 3% στα έξοδα έκδοσης του δανείου, προμήθειες κλπ.

Ως το 1914 υπάρχει μια περίοδος στην οποία αναπτύσσεται ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα και υποχωρεί ο κρατικός. Την ίδια αυτή εποχή η Αθήνα αντιμετωπίζει τον Μακεδονικό αγώνα και από το 1912 τους Βαλκανικούς… Άρα δανείζεται ξανά!
Την περίοδο αυτή συνομολογήθηκαν τέσσερα εξωτερικά δάνεια, συνολικά 521 εκ. φράγκων

Τα δύο πρώτα (76 εκ. φ.) μέχρι το 1910 και το τέταρτο 335 εκ. φ. το 1914.
 
Τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν :
- Υπέρ της εξυπηρέτησης των ήδη υπαρχόντων εξωτερικών δανείων (από τότε ήταν της μόδας να πληρώνει η Ελλάδα χρεολύσια προηγούμενων δανείων με … νέα δάνεια).
– Υπέρ της διεξαγωγής των Βαλκανικών πολέμων και
– Στην ενσωμάτωση των νέων περιοχών που προέκυψαν μετά τους Βαλκανικούς.

Από το 1915 ως το 1923 η Ελλάδα του διχασμού βρίσκεται εν μέσω του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και στη συνέχεια θα βιώσει τη Μικρασιατική καταστροφή και θα βρεθεί με τους πρόσφυγες απ’ αυτήν.
Εδώ αρχίζουν και τα πραγματικά … δανειακά (πλην όμως τοκογλυφικά) ευτράπελα !!!
Η οικονομική πορεία διαρθρώνεται από τις μεγάλες, έκτακτες πολεμικές δαπάνες (περίπου 6,2 δισ. δρχ.) ενώ σε έξαρση βρίσκεται και ο εσωτερικός δανεισμός.
Και ενώ η χώρα στην ουσία δεν μπορούσε να δανειστεί, και ουδείς γνώριζε το παραμικρό στο Κοινοβούλιο, ξαφνικά όλοι άρχισαν να μιλούν για δύο μυστικά δάνεια και μάλιστα αρκετά μεγάλα!

Ένα το 1915 και ένα το 1916 , ισόποσα από 40 εκ μάρκα έκαστο.  Τα 80 εκ μάρκα αυτά δεν είχαν εγγραφεί πουθενά !
Η Κυβέρνηση Σκουλούδη τα κράτησε εντελώς μυστικά, ακόμα και από τη Βουλή και δεν τα ανέγραψε πουθενά.
Η υπόθεση έφτασε το 1918 στο ανώτατο ειδικό δικαστήριο στο οποίο ο Σκουλούδης θα υποστηρίξει ότι κρατήθηκε μυστικό για να μην εκλειφθεί ως ένδειξη γερμανοφιλίας!!
 
Την περίοδο αυτή υπογράψαμε και λάβαμε το πιο αισχρό δάνειο που έχει πάρει ποτέ χώρα!
Αισχρό όχι για το μέγεθός του, αλλά επαίσχυντο για τον λόγο που το λάβαμε! Προσέξτε λοιπόν ΓΙΑΤΙ το λάβαμε:

Το 1913 ο Ελληνικός Στρατός, αποτελούμενος από δυνάμεις της Β.Ελλάδος, έχυσε το αίμα του για να καταλάβει μια στρατηγικής σημασίας σιδηροδρομική γραμμή! Την γραμμή Θεσσαλονίκης – Κωνσταντινούπολης! Η γραμμή κατελήφθη από τον Ελληνικό Στρατό. Φαίνεται όμως ότι οι “Σύμμαχοι” είχαν άλλα σχέδια για μας!

Ενώ την καταλάβαμε εμείς, ξαφνικά οι Γάλλοι αποφάσισαν ότι … η γραμμή τους ανήκει, στα πλαίσια της “συμμαχικής μοιρασιάς” ! Όμως η γραμμή υπήρχε σε Ελληνικά εδάφη! Έτσι μας εξανάγκασαν να την αγοράσουμε!

Κι επειδή ως συνήθως δεν είχαμε λεφτά, μας έδωσαν το δάνειο, για να πληρώσουμε στους Γάλλους μια σιδηροδρομική γραμμή, την οποία εμείς την είχαμε καταλάβει με τον στρατό μας, την αξία του και το αίμα του!
Ετσι, λάβαμε δάνειο χωρίς λόγο!
Τα οικονόμησαν χοντρά τότε οι γάλλοι και μάλιστα εις διπλούν, αφού τελικά, το δάνειο αυτό το χρυσοπληρώσαμε – αποπληρώσαμε εβδομήντα χρόνια αργότερα.
Και το χειρότερο; Ενώ έχουμε χρυσοπληρώσει αυτή τη γραμμή, οι ίδιοι οι σύμμαχοί μας, φρόντισαν αργότερα, έτσι ώστε να την χάσουμε, με την Μικρασιατική Καταστροφή!

Και αν όλα αυτά ηχούν ως η απόλυτη τρέλα, δεν παύουν να αποτελούν μια σκληρή μεν, αλλά ιστορική πραγματικότητα, για την οποία έχουν γραφεί ήδη δύο βιβλία!

1898
Η φράση «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» αποτελεί μια ιστορική αναφορά που πιστώνεται στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Χαρίλαο Τρικούπη. Ο Τρικούπης λέγεται πως χρησιμοποίησε τη φράση σε ομιλία του στη Βουλή στις 10 Δεκεμβρίου του 1893, αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση του κράτους και την αδυναμία του να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος του. Η Κυβέρνησή του κήρυξε πτώχευση, η οποία και επέφερε την επιβολή του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου σε βάρος της Ελλάδας.

Μερικές δεκαετίες μετά, η παγκόσμια οικονομική κρίση του 1929 χτύπησε και την Ελλάδα. Η φορολογία αυξήθηκε και λήφθηκαν έκτακτα οικονομικά μέτρα.

3
 
Παρόλ` αυτά το 1932 κηρύχθηκε η τέταρτη πτώχευση

Η εξάρτηση της Ελλάδας από ξένα κεφάλαια την έκανε ευάλωτη σε διεθνείς οικονομικές και πολιτικές συγκυρίες . Η χώρα μας παράπαιε… Γινόταν ένα απλό προτεκτοράτο, χωρίς ανεξαρτησία.
 
Το 1936, με την ανάληψη της εξουσίας από το καθεστώς της 4ης Αυγούστου, ο Εθνικός Κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς αρνήθηκε να πληρώσει το χρέος προς τη βελγική Τράπεζα Societe Commerciale de Belgique.

metaxas-agrotiko=2
Η βελγική κυβέρνηση προ­σέφυγε τότε στο Δικαστήριο Διεθνούς Δικαίου ζητών­τας την ικανοποίηση των νομίμων δικαιωμάτων της Τράπεζας της. Η ελληνική κυβέρνηση επικαλέστηκε την οικτρή οικονομική κατάσταση του λαού και της χώρας, ενώ ο νομικός της εκπρόσωπος κατέθεσε το 1938 στο Δικαστήριο το ακόλουθο υπόμνημα:

«Ενίοτε μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη κατάσταση η οποία κάνει αδύνατο για τις Κυβερνήσεις να εκπληρώ­σουν τις υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές και προς τον λαό τους: οι πόροι της χώρας είναι ανεπαρκείς για να εκπληρώσουν και τις δυο υποχρεώσεις ταυτό­χρονα. Είναι αδύνατο να πληρωθεί το χρέος και την ίδια ώρα να παρασχεθεί στον λαό η κατάλληλη διοίκηση και οι εγγυημένες συνθήκες για την ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Το οδυνηρό πρόβλημα προκύπτει όταν πρέπει να επιλέξει κανείς ανάμεσα στα δύο καθή­κοντα. Το ένα πρέπει να υποχωρήσει έναντι του άλλου. Ποιο πρέπει να είναι αυτό; Ή θεωρία αναγνωρίζει σ’ αυτό το ζήτημα ότι το καθήκον μιας Κυβέρνησης να εξασφα­λίζει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημόσιων υπηρεσιών υπερτερεί έναντι της πληρωμής των χρεών της…. Στην περίπτωση όπου η πληρωμή του χρέους του θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ζωή ή τη διοίκηση, η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διακόψει ή ακόμη και να μειώσει την εξυπηρέτηση του χρέους».

Ο Μεταξάς που τον αποκαλούν δικτάτορα – φασίστα και άλλα καλά, τόλμησε να κάνει αυτό που δεν τόλμησε να κάνει η «σοσιαλιστική»κυβέρνηση  του Παπανδρέου  ή η φιλελεύθερη κυβέρ­νηση του φον Αντωνάκη Σαμαρά!

Το διεθνές Δικαστήριο τότε, αποδέ­χτηκε το σκεπτικό της Ελλάδας και τη δικαίωσε, δημι­ουργώντας συγχρόνως ένα νομικό προηγούμενο που εκ­μεταλλεύτηκαν αργότερα αρκετές άλλες χώρες, όπως η Αργεντινή και ο Ισημερινός, που επίσης αρνήθηκαν να πληρώσουν τα επαχθή χρέη τους.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Ισημερινού, Ραφαέλ Κο­ρέα, συνέστησε το 2007 μια διεθνή «Επιτροπή Λογιστι­κού Ελέγχου» του δημόσιου χρέους της χώρας του, τα συμπεράσματα της οποίας του επέτρεψαν να αρνηθεί το 70% εξ αυτού! 

Μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, παρόλη την οι­κτρή οικονομική κατάσταση της χώρας μας, αλλά και τη μεγάλη προσφορά της στον αγώνα κατά των Ιταλών και των Γερμανών, οι δα­νειστές μας, συνέχισαν να απαιτούν τα προπολεμικά χρέη μας και να τα χρησιμοποιούν για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.

Το 1953 λοιπόν μετά από πιέσεις, έγινε ένας πρώτος διακανονι­σμός όλων αυτών των προπολεμικών χρεών, και ακολούθη­σαν και άλλες ρυθμίσεις την περίοδο 1962-64.

H τελευταία ρύθ­μιση, που ήταν και η πιο δυσμενής, έγινε το 1964 επί κυβερνήσεως Γεωργίου Παπαν­δρέου με υπουργό οικονομικών τον Κ. Μητσοτάκη.

efhmerida-1Μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όλα τα χρέη των εμπόλεμων χωρών-συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας-διεγράφησαν.
 
Η χώρα μας όμως, ήταν… ιδιάζουσα περίπτωση. Μετά τη λήξη του συμμοριτοπολέμου, οι ΗΠΑ φρόντισαν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε επίσημη αποικία τους, μέσω της πιο αλάνθαστης και δοκιμασμένης μεθόδου: Της -μέσω του χρέους-εξάρτησης.
Ποιου χρέους όμως, αφού τα προπολεμικά χρέη είχαν διαγραφεί;

Όταν έχεις να κάνεις, με το πιο εθελόδουλο, ξεφτιλισμένο και διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό, τέτοιου είδους… “εμπλοκές” ξεπερνώνται εύκολα.
Έβαλαν την κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου (παππού ΓΑΠ), με Υπ. Οικονομικών το Κων/νο Μητσοτάκη  να αναγνωρίσει και να επαναδιαπραγματευτεί  τα διαγραμμένα χρέη, και αυτά που είχε επιτύχει την διαγραφή τους ο Ι. ΜΕΤΑΞΑΣ, ως εξής:

Πρώτο: Αναγνωρίστηκε, αφενός ότι η Ελλάδα θα αποπλήρωνε τα δάνειά της από το 1881 με ποσά διπλάσια από την αξία τους (!), αφετέρου ότι θα έπρεπε να καταβληθεί στους δανειστές, ως ασφάλιστρο κινδύνου (να και το CDS) ποσό ίσο με το 60-70% του κεφαλαίου! ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 2,5 ΦΟΡΕΣ ΕΠΑΝΩ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ!!! Τα 100 έγιναν αυτομάτως 270…!!!

Δεύτερο: Βάσει του διακανονισμού, η περίοδος αποπληρωμής των (επ)αναγνωρισθέντων δανείων ορίστηκε για 42 με 45 χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2009(!!!!) , οπότε κι χρεοκοπήσαμε για 5η φορά στην  ιστορία μας, με ηγέτη τον εγγονό του «Γέρου της Δημοκρατίας» Γεώργιο Α. Παπανδρέου… Τυχαία η ημερομηνία; Όχι αν σκεφτείτε πως τα μνημόνια τώρα φτάνουν έως το 2045 ή το 2060!!! Μια ζωή σκλαβιά μέσω ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ χρέους και μέσω ξεπουλημένων πολιτικάντηδων!

Υπάρχει όμως μια λεπτομέρεια, η οποία δεν αναφέρεται καθόλου στα πάνελς, στα οποία συμμετέχει και η Αριστερά, ο Σύριζα ο οποίος κάνει την πάπια παρόλο που έχει στις τάξεις του 4 οικονομολόγους, άπαντες καθηγητές.

. Τη δεκαετία 1999-2009, η Ελλάδα δανείστηκε – αποτιμώμενο σε ευρώ – το συνολικό ποσό των 490 δις €. 

Βάσει των επίσημων στοιχείων (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ΤτΕ κλπ), εκ των 490 δις €, το ποσό των 20 δις € πήγε στα πραγματικά ελλείμματα , διότι τα (πραγματικά) ελλείμματα της Ελλάδας είναι το πολύ 20-22 δις. Το ποσό των 450 δις € πήγε σε τοκοχρεολύσια προηγούμενων δανείων! Περισσεύει το ποσό των 20 δις, το οποίο-βάσει των ιδίων παραπάνω στοιχείων-ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ!

Όπως το διαβάζετε: Αγνοείται! Δηλαδή δεν ξέρουν που πήγε, γεγονός το οποίο είχε παραδεχθεί σε συνέντευξή του κι ο τέως Υπ. Οικονομικών της ΝΔ, Πέτρος Δούκας.

Αυτά τα ολίγα, για τους οικονομολόγους της υπεύθυνης κι ευρωπαϊζουσας Αριστεράς, οι οποίοι μας τσαμπουνάνε ότι το απεχθές (κι όχι  επαχθές κ Στρατάκη) χρέος είναι μόνο… 5%, αποφεύγοντας να πουν τη μια και μοναδική αλήθεια στο λαό: Ότι τα δάνεια, τα μνημόνια κλπ, είναι προϊόν παράνομων συναλλαγών, από πρόσωπα που πρέπει να οδηγηθούν και να λογοδοτήσουν στα (εγχώρια και διεθνή) δικαστήρια.
Τα σχετικά ποσά δεν αξιοποιήθηκαν για δημόσιο σκοπό κι ως εκ τούτου πρέπει να διαγραφούν ολοκληρωτικά και μονομερώς.

Τα Οικονομικά του καθεστώτος των Συνταγματαρχών (1967-1974)

junta Το καθεστώς των συνταγματαρχών ακολούθησε μια εθνικιστική, αντικομμουνιστική πολιτική με αθρόες κατασκευές τεχνικών έργων σε όλη την Ελλάδα. Τα αποτελέσματα ήταν δυστυχώς και  η έντονη αστυφιλία και το σταδιακό ερήμωμα της υπαίθρου, όμως από την άλλη η μεγάλη ζήτηση εργατικών χεριών στις πόλεις έφερε παράλληλη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου.

Ένα άλλο σημαντικό ιστορικό γεγονός της περιόδου αυτής είναι η πετρελαϊκή κρίση του 1973, λόγω του Αραβοϊσραηλινού πολέμου, που είχε ως αποτέλεσμα τον υπερδιπλασιασμό της τιμής των καυσίμων με επακόλουθο τη ραγδαία αύξηση όλων των τιμών, των προϊόντων και υπηρεσιών.
Στο μεταξύ η αστυφιλία είχε αυξηθεί σημαντικά, ο πληθυσμός της Αθήνας έφτασε τους 1.500.000 κατοίκους.

Παρά τα μεγάλα έργα, και τα αγροτικά χρέη που χαρίστηκαν, το 1974 οι Συνταγματάρχες παρέδωσαν στους “Δημοκράτες” ένα εξωτερικό χρέος, ίσο με το 18.9% του ΑΕΠ. Το ΠΑΣΟΚ το έφτασε στο 125% του ΑΕΠ και το 2013 έφτασε στο *150%+ του ΑΕΠ (ή 355.000.000.000 Ευρώ)

* Δεν έχουμε πλήρη εικόνα… Υπάρχουν αναλύσεις που μιλούν για 215% του ΑΕΠ! Εμείς όμως μιλάμε με τα γνήσια στοιχεία.

Η πορεία του Δημοσιου Χρεους 
Εξέλιξη  του Εξωτερικού Χρέους της Χώρας από το 1974 μέχρι σήμερα

 
1974 – Η ΝΔ  παρέλαβε από τη Χούντα εξωτερικό χρέος, Ίσο με το 18.9% του ΑΕΠ.
1981 – Η ΝΔ   παρέδωσε στο ΠΑΣΟΚ  εξωτερικό χρέος, ίσο με το 31,2% του ΑΕΠ.
1990 – Το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε στη ΝΔ  εξωτερικό χρέος, ίσο με το 80,7% του ΑΕΠ.
1993 – Η ΝΔ παρέδωσε στο ΠΑΣΟΚ  εξωτερικό χρέος, ίσο με το  111,6% του ΑΕΠ.
2004 – Το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε στη ΝΔ εξωτερικό χρέος, ίσο με το 108,5% Του ΑΕΠ.
2009 – Η ΝΔ παρέδωσε στο ΠΑΣΟΚ εξωτερικό χρέος, ίσο με το 120% του ΑΕΠ.
Όπως βλέπετε όλοι έκαναν το… χρέος τους!

Από το 1993 διογκώνεται ο δημόσιος τομέας της οικονομίας, για παράδειγμα επανακρατικοποιούνται οι Αστικές Συγκοινωνίες – ΕΑΣ Αθηνών-γίνονται μαζικοί διορισμοί στο δημόσιο και διοχετεύονται χρήματα από την ΕΕ σε μη βιώσιμες ή ελλειμματικές δημόσιες ή ιδιωτικές επιχειρήσεις .

Το 2001 η Ελλάδα μπήκε στην Ευρωζώνη με αντιστοιχία ένα ευρώ = 345,75 δραχμές, και αυτομάτως τριπλασιάζεται το τότε χρέος μας, όπως τριπλασιάστηκαν και οι αξίες των προϊόντων, με τους μισθούς όμως, καθηλωμένους στα ίδια!
50 δρχ το ματσάκι ο μαϊντανός τον Δεκέμβρη του 2000
50 λεπτά (175 δρχ) το ίδιο ματσάκι τον Ιανουάριο του 2001. Σε ένα βράδυ τριπλασιάστηκε η τιμή του.

Η αδυναμία της οικονομίας μας φάνηκε από την πρώτη στιγμή! Για να μην ξεσηκωθεί ο κόσμος που ξέμενε από χρήματα στο πρώτο 10ήμερο, άρχισε ο αθρόως και εύκολος δανεισμός. Δάνεια, στεγαστικά, καταναλωτικά, για πλάκα, για διασκέδαση, για τουρισμό, για διακοπές… Πάρτυ ατασθαλείας και υψηλών επιτοκίων, αλλά τότε κανείς δεν πρόσεχε τα επιτόκια μιας κάρτας που ήταν στο 23%

Η χώρα ταλανιζόταν από υψηλά επίπεδα πολιτικής και οικονομικής διαφθοράς και χαμηλή ανταγωνιστικότητα συγκριτικά με τους Ευρωπαίους εταίρους της. Οι Έλληνες πολίτες, όμως, είχαν μάθει στις καφετέριες και στην καλοπέραση, αδιαφορώντας για τα κύματα των Αλβανών εργατών, σε πρώτη φάση, και των υπολοίπων λαθρομεταναστών που ερχόντουσαν για να δουλέψουν στα υπερτιμημένα ολυμπιακά έργα, στέλνοντας τα χρήματα στις πατρίδες τους, καλώντας και άλλους να έρθουν γιατί εδώ έχει δουλειές και λεφτά… Λεφτά που δανειζόμασταν με τραγικά επιτόκια!
Και το 2009, πλέον, το πάρτυ έληξε άδοξα!

20140512-072531

Δυστυχώς, τα εθνικά θέματα και η οικονομική κατάσταση,  έχουν άμεση σχέση και ας μην το αντιλαμβάνεται το μυαλό των περισσοτέρων.

Τα τελευταία τριάντα πέντε χρόνια ( από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα), η «ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας στηρίχτηκε στα Δάνεια και στα δισεκατομμύρια των κάθε λογής  Ευρωπαϊκών επιδοτήσεων (Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα, Γεωργικές επιδοτήσεις, Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης).

Ένα μεγάλο μέρος από τα  λεφτά αυτά  πήγαν στις τσέπες των πολιτικών ως προμήθειες καθώς και των διαφόρων ημετέρων των κομμάτων (χωρίς να είναι άμοιρα ευθυνών  και τα κόμματα της Αριστεράς, για τον ελλειπή έλεγχο ή και την συμμετοχή πολλές φορές στο πάρτυ του συνδικαλισμού).

Την ίδια εποχή που διακόσιες πενήντα οικογένειες στην Ελλάδα γινόντουσαν ζάμπλουτες, μέσω του ατιμώρητου σκανδάλου του Χρηματιστηρίου, οι εκάστοτε κυβερνώντες διόριζαν στο Δημόσιο ανεξέλεγκτα ανθρώπους, με κομματικά κριτήρια, και με αυτό τον τρόπο τους έκλειναν το στόμα  κάνοντάς τους συνένοχους, αλλά ταυτόχρονα έχτιζαν και την εκλογική τους πελατεία.  

Τα χρόνια 2000 μέχρι 2007 παρουσιάσαμε τεράστια… «ανάπτυξη» βασισμένοι στα Ολυμπιακά έργα, με τα οποία γεμίσαμε τη χώρα Ολυμπιακά ακίνητα-κουφάρια και κατασπαταλήσαμε τα τελευταία Εθνικά (Δανειακά) αποθέματα, με αποτέλεσμα η Χώρα να προδιαγράψει το οικονομικό της  μέλλον, υποθηκεύοντας την ελευθερία των επόμενων γενιών.

Η χώρα σήμερα πάσχει επίσης από έλλειψη σοβαρής και οργανωμένης βιομηχανικής παραγωγής και επιχειρηματικής δράσεως  καθώς και από ένα συνεχώς αυξανόμενο αρνητικό ισοζύγιο «εξαγωγών –εισαγωγών».

Στα τριάντα πέντε αυτά χρόνια σταματήσαμε να παράγουμε ακόμα και πολλά αγροτικά προϊόντα που είχαμε περίσσευμα, με αποτέλεσμα να είμαστε και εκεί ελλειμματικοί και να αναγκαζόμαστε να εισάγουμε σκόρδα και κρεμμύδια από την …Κίνα.

Ο Τουρισμός, ο οποίος μέχρι σήμερα συμμετείχε με 14% στο ΑΕΠ, με μια πολύ δύσκολη χρονιά, λόγω κρίσης στις σχέσεις Ευρώπης – Ρωσίας, θα συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο.

Όλες αυτές οι ευθύνες βαραίνουν κυρίως τις Πολιτικές ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ χωρίς να μένουν απ έξω τα Αριστερά κόμματα τα οποία φορτωμένα τις αγκυλώσεις τους, αποδείχτηκαν πολύ κατώτερα των περιστάσεων, θυμίζοντας μάλλον απολιθώματα του παρελθόντος, ανίκανα να σταθούν για άλλη μια φορά στο ύψος των περιστάσεων.

pame_metanastes 

Ο στόχος σήμερα είναι να φέρουν στην Ελλάδα εκατομμύρια λαθρομετανάστες να τους δώσουν την ελληνική ιθαγένεια, όσο συρρικνωνόμαστε, εμείς, λόγω υπογεννητικότητα.

Ήδη ψηφίζουν, εκλέγουν τους δικούς τους δημάρχους, περιφερειάρχες, κυβερνήσεις, ενώ εμείς απλά εξαφανιζόμαστε. Αν τα καταφέρουμε, ισως πάμε μετανάστες σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Αλλά όχι πηδώντας φράχτες. Νόμιμα, με χαρτιά. Γιατί οπουδήποτε αλλού έχουν νόμους. 
Ήδη στην Ελλάδα υπάρχει μια… ιδιαίτερη προτίμηση στους αλλοδαπούς. Όχι μόνο από τους αριστερούς! 

Οι αλλοδαποί έχουν περισσότερα δικαιώματα από τους Έλληνες. Και στην υγεία και στην παιδεία. Και επειδή κάποιοι “τολμούσαν” να αναφέρουν το πρόβλημα, σε όλους τους τόνους και σε όλα τα επίπεδα, ψηφίστηκε ο αντιρατσιστικός νόμος.

xa

Γιατί οι μόνοι που μιλούσαν από την ίδρυση του Κινήματος, μέσα από φυλλάδια, εφημερίδες και συγκεντρώσεις, για όλη την κατάσταση που μας έφτασε ως εδώ και σήμερα αναφέρουμε, ήταν οι Έλληνες Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής!

Και από το 2013 που το Κίνημα διογκώθηκε και εκπροσωπήθηκε στην Βουλή, απειλώντας το κατεστημένο, ντόπιο και ξένο, διώχθηκε, συκοφαντήθηκε, φυλακίστηκε, ενώ στελέχη της δολοφονήθηκαν άγρια από το αριστερό παρακράτος, σε μια απέλπιδα προσπάθεια μήπως και σωπάσουμε…

Θα το κάνουμε; ΟΧΙ! 

Θα δεχθούμε “συνεκμετάλλευση” στο Αιγαίο, δηλαδή να μοιράσουμε το Αιγαίο με τους Τούρκους; ΟΧΙ!

Θα δεχθούμε την διχοτόμηση της Κύπρου; ΟΧΙ

Θα σταματήσουμε να μιλάμε για τις αλύτρωτες πατρίδες της Β. Ηπείρου ή της Ιωνίας; ΟΧΙ!

Μήπως θα σταματήσουμε να λέμε ΌΧΙ στους γυφτοσκοπιανούς για την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας; ΌΧΙ!

Θα δεχθούμε οποιαδήποτε κίνηση στην Θράκη; ΟΧΙ!

Άρα τα χειρότερα για εμάς δεν έχουν έρθει ακόμη! Γιατί ξέρουν τις προθέσεις μας! 

Αν συναγωνιστές και συναγωνίστριες κι εμείς εγκαταλείψουμε, οι οικονομικοί εκβιασμοί σε επίπεδο κράτους και φυσικών προσώπων, θα έχει σαν αποτέλεσμα να μας πάρουν τον τεράστιο ορυκτό πλούτο και να τους χρωστάμε και από πάνω και όλα αυτά χωρίς να τολμάμε να βγάλουμε άχνα…
 
Γιατί φοβούνται την άχνα μας και την σιωπή μας!
 Αλλά στην κραυγή μας διαλύονται!

Ζήτω το Έθνος!

Ζήτω ο Αρχηγός!

Ζήτω η Χρυσή Αυγή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου