" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ!


nai_se_ola 

Γράφει ο Αντίοχος

Τις τελευταίες ημέρες –σε συνδυασμό με το χθεσινό αίσχος των «πριβέ» παρελάσεων- λαμβάνει χώρα μια περίεργη προπαγάνδα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, από καθεστωτικά ΜΜΕ. 

Αναρωτιούνται, λοιπόν, δήθεν αφελώς, γιατί είμαστε ο μοναδικός λαός που γιορτάζει την έναρξη του πολέμου κι όχι το τέλος του και άλλα τέτοια. Η όλη ιστορία άρχισε από την καθεστωτική «Καθημερινή» των μεγαλοκαρχαριών Αλαφούζων και εν ριπή οφθαλμού επεκτάθηκε και στα υπόλοιπα ΜΜΕ. Δείτε το περίεργο δημοσίευμα:

«Από την άλλη, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που γιορτάζει την ημέρα έναρξης του πολέμου και όχι την απελευθέρωση από τον γερμανικό ζυγό, όπως συμβαίνει στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τον 31χρονο ιστορικό Βαλεντίν Σνάιντερ, που κάνει μεταδιδακτορική έρευνα στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν. Αθηνών, στα ευρωπαϊκά κράτη οι εθνικές εορτές αφορούν την ανεξαρτησία του κράτους, την απελευθέρωσή του ή τη δημιουργία του. Η Ελλάδα την 25η Μαρτίου γιορτάζει τη δήλωση ανεξαρτησίας του έθνους από την οθωμανική αυτοκρατορία το 1821. Αλλά, αντίθετα με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, ως προς τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο έχει ορίσει ως εθνική εορτή την 28η Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία το 1940 ο πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς αρνήθηκε να δεχθεί τον ζυγό κατοχής από την Ιταλία, με αποτέλεσμα η Ιταλία να κηρύξει στην Ελλάδα τον πόλεμο.

Γενικά, εθνικές εορτές σχετικές με τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν καθιερωθεί σε λίγες χώρες της Ευρώπης. Η Ιταλία γιορτάζει το τέλος του φασισμού και της γερμανικής κατοχής στις 25 Απριλίου ενώ η Ολλανδία γιορτάζει στις 5 Μαΐου το τέλος της γερμανικής κατοχής. Η Γαλλία γιορτάζει στις 8 Μαΐου τη νίκη εναντίον της Γερμανίας. Μάλιστα, ο Ντε Γκωλ, με στόχο τη βελτίωση των σχέσεων Γαλλίας – Γερμανίας, το 1959 σταμάτησε τον εορτασμό της 8ης Μαΐου, τον οποίο επανέφερε ο Μιτεράν το 1982».

Τι σημαίνουν όλα τούτα; Είναι τυχαία ή μήπως έχουν το σκοπό τους; Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά! Είναι φανερό πως κάποιοι διεθνείς κύκλοι θέλουν να ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου και να γίνεται μια «αντιφασιστική» φιέστα στις 8 Μαΐου, την παγκόσμια ημέρα νίκης κατά του Άξονα! 

Και θέλουν να καταργήσουν την 28η Οκτωβρίου, γιατί ήταν η ημέρα του «ΟΧΙ», ενώ αυτοί θέλουν να λέμε μόνο «ναι». Και για να πάψουμε να θυμόμαστε τη μεγαλειώδη νίκη μας κατά μιας ολόκληρης Αυτοκρατορίας! Να κόψουμε τους δεσμούς με το ηρωικό μας παρελθόν, για να είμαστε έτοιμοι για το θλιβερό μέλλον που μας επιφυλάσσουν οι ταγοί της Νέας Τάξης Πραγμάτων – Παγκοσμιοποίησης. 

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου