" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Ἡ ῥωσσική νίκη θά ἐλευθερώσῃ τήν Εὐρώπη

Ἐχθές ἔγραφα στόν ἐπίλογο τοῦ θεματός μας : 

Θέλω νά ἐλπίζω πώς τήν ἡμέρα τοῦ ἑορτασμοῦ τῆς « Ἡμέρας τῆς Νίκης» ( 9η Μαΐου φωτό κάτω) πού γιά τό 2025 συμπληρώνει καί τά 80 χρόνια, ἡ Ῥωσσία κι᾿ὅλες οἱ φίλες χῶρες, θά πανηγυρίσουν μία ἀκόμη τεράστια νίκη τῆς χώρας στήν παρέλασιν τῆς κόκκινης πλατείας. Κι᾿αὐτή τήν φορά ἡ νίκη αὐτή θά ἀνταποκρίνεται ἀπολύτως σ᾿ἕνα ἱστορικότατο γεγονός μέ πραγματική, τεράστια σημασία γιά τήν Παγκόσμια Ἱστορία. ( ἐδῶ

Σήμερα διαβάζοντας τά λόγια τοῦ Γάλλου ἀνθρωπολόγου Emmanuel Todd ( φωτό), ἁπλῶς μοῦ ἐπιβεβαίωσαν τήν θέσιν μου γιά τό ποιά πρέπει νά εἶναι ἡ σωστή πλευρά τήν ὁποία πρέπει νά πάρῃ ὁ κάθε λογικός ἄνθρωπος στόν πλανήτη
« Ἡ ῥωσσική νίκη θά ἐλευθερώσῃ τήν Εὐρώπη »

Διαβάζουμε : 

Μια ουκρανική ήττα θα αντιπροσώπευε μια νίκη για όλη την Ευρώπη, ισχυρίστηκε ο Γάλλος ανθρωπολόγος Emmanuel Todd, σε συνέντευξή του στο ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Corriere di Bologna που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Σύμφωνα με τον Todd, ο οποίος τόνισε ότι δεν είναι απόλυτος υποστηρικτής της Μόσχας, εάν η Ρωσία έχανε στη σύγκρουση της Ουκρανίας, αυτό θα επέτρεπε « η ευρωπαϊκή υποταγή στους Αμερικανούς να παραταθεί για έναν αιώνα».

Ο κορυφαίος διανοούμενος υποστήριξε ότι η Δυτική Ευρώπη έχει ουσιαστικά εκχωρήσει την εκπροσώπηση της Δύσης στις ΗΠΑ και από τότε πληρώνει τις συνέπειες. Ισχυρίζεται στη συνέντευξη ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα για να αλλάξει αυτό το γεγονός αυτή τη στιγμή λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στην Ουκρανία, αλλά προτείνει ότι η έκβασή της θα «αποφασίσει τη μοίρα της Ευρώπης».

«Εάν, όπως πιστεύω, ηττηθούν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ θα διαλυθεί και η Ευρώπη θα μείνει ελεύθερη», είπε ο Todd στην εφημερίδα, σημειώνοντας ότι είναι απίθανο η Ρωσία να αναγκαστεί να επιτεθεί στρατιωτικά στη Δυτική Ευρώπη αφού εγκατασταθεί στον ποταμό Δνείπερο. .

«Η Ρωσία δεν θα έχει ούτε τα μέσα ούτε την επιθυμία να επεκταθεί μόλις ανασυγκροτηθούν τα σύνορα της προκομμουνιστικής Ρωσίας. Η ρωσοφοβική υστερία της Δύσης, που φαντασιώνεται την επιθυμία για ρωσική επέκταση στην Ευρώπη, είναι απλώς γελοία για έναν σοβαρό ιστορικό», είπε.

Ορισμένοι δυτικοί ηγέτες εξέφρασαν τους τελευταίους μήνες ανησυχίες ότι εάν επιτρεπόταν στη Ρωσία να νικήσει την Ουκρανία, θα στρέψει τελικά το βλέμμα της σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η Μόσχα, ωστόσο, έχει επανειλημμένα τονίσει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιτεθεί σε καμία άλλη χώρα μόλις επιτύχει τους στόχους της στην Ουκρανία. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απέρριψε τις συζητήσεις για «ρωσική απειλή» ως «ανοησία» που διακινούνται από τις δυτικές κυβερνήσεις για να τρομάξουν τον ευρωπαϊκό πληθυσμό προκειμένου να «αποσπάσουν πρόσθετα έξοδα» από αυτούς.

( ἀπό : swentr.site )

Κρατᾶμε τά λόγια τοῦ Emmanuel Todd ( ἕνας ἀκόμη ἑβραῖος πού ἔχει τό θάρρος νά λέει τήν ἀλήθεια )

«Εάν, όπως πιστεύω, ηττηθούν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ θα διαλυθεί και η Ευρώπη θα μείνει ελεύθερη»

κι᾿ἐλπίζουμε κι᾿εὐχόμαστε τήν Ἐλευθερία τῆς Εὐρώπης μας. 

After the Empire  ...ο Emmanuel Todd εξετάζει τις θεμελιώδεις αδυναμίες των σύγχρονων Ηνωμένων Πολιτειών για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι, σε αντίθεση με την αμερικανική συμβατική σοφία , η Αμερική χάνει γρήγορα την επιρροή της στην παγκόσμια σκηνή από οικονομική, στρατιωτική και ιδεολογική άποψη. Ο Todd προβλέπει την πτώση των Ηνωμένων Πολιτειών ως της μοναδικής παγκόσμιας υπερδύναμης ...
 


Ἡ Πελασγική 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου