" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Ὁ Yahya Sinwar μπορεῖ νά εἶναι νεκρός, ἀλλά δέν ὑπάρχει τέλος σ᾿ αὐτή τήν γενοκτονία...

φωτό
Η είδηση ​​της δολοφονίας του ηγέτη της Χαμάς μετά από ένα χρόνο αποφυγής σύλληψης θα προκαλέσει μόνο μεγαλύτερη αντίσταση, την οποία το Ισραήλ θα χρησιμοποιήσει για να δικαιολογήσει περισσότερη σφαγή.

Την Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, το Ισραήλ σκότωσε τον ηγέτη της Χαμάς Yahya Sinwar στη Λωρίδα της Γάζας – τον ​​τελευταίο «στόχο υψηλής αξίας» σε έναν γενοκτονικό πόλεμο που έχει απαλλαγεί από περισσότερες από 42.000 ζωές Παλαιστινίων σε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο και που τώρα έχει εξαπλωθεί στον Λίβανο .

Φυσικά, η εξάλειψη του Sinwar δύσκολα σημαίνει το τέλος της γενοκτονίας, όπως έκανε σαφές ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου στην ανακοίνωσή του μετά τη δολοφονία: «Σήμερα λύσαμε τον λογαριασμό. Σήμερα το κακό έχει δεχτεί ένα πλήγμα, αλλά το έργο μας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί».

Ευτυχώς για τις δυνάμεις σε ένα έθνος του οποίου η ίδια η ύπαρξη βασίζεται σε αέναη σφαγή, το ισραηλινό «καθήκον» δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ πλήρως – τουλάχιστον όσο υπάρχουν ακόμη Παλαιστίνιοι και Άραβες συνάδελφοι που δεσμεύονται να αντισταθούν στις αιμοδιψείς προσπάθειες του Ισραήλ.

Και όμως η δολοφονία του Sinwar θα καταστήσει όλο και πιο δύσκολο για το Ισραήλ να συνεχίσει να δικαιολογεί τον τρέχοντα πόλεμό του στη Γάζα, όχι ότι η δικαιολόγηση έχει ποτέ πραγματικά  σημασία  για τον κύριο διεθνή υποστηρικτή του Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Πράγματι,  η συνενοχή των ΗΠΑ  στη γενοκτονία συνεπάγεται εδώ και καιρό βοήθεια για τον εντοπισμό του Sinwar. Τον Αύγουστο, οι New York Times  ανέφεραν  ότι η κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν είχε «χυθεί τεράστιους πόρους στην προσπάθεια να βρει» τον ηγέτη της Χαμάς, παρέχοντας «ραντάρ διείσδυσης εδάφους» στο Ισραήλ, ενώ ανέθεσε επίσης στις αμερικανικές υπηρεσίες κατασκοπείας «να υποκλέψουν τις επικοινωνίες του κ. Σινγουάρ. ”

Όπως η ισραηλινή  δολοφονία  του εμβληματικού γενικού γραμματέα της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, τον Σεπτέμβριο, η δολοφονία του Σινγουάρ είναι αναμφίβολα συμβολική, δεδομένου του ιστορικού του άνδρα να αποφύγει τα θανατηφόρα σχέδια του Ισραήλ.

Τους τελευταίους 12 μήνες, ο Sinwar παρέμεινε στη Λωρίδα της Γάζας και συνέχισε να ηγείται των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά του Ισραήλ, επιδεικνύοντας πολύ περισσότερη γενναιότητα από, ας πούμε, κάποιος Ισραηλινός ηγέτης που προτιμά να πετάει σε όλο τον κόσμο παραπονούμενος για ανεπαρκή διεθνή υποστήριξη για μαζικές δολοφονίες .

Φυσικά, το Sinwar έχει προβληθεί στα δυτικά εταιρικά μέσα ενημέρωσης ως ένας δολοφόνος δαίμονας που στρέφεται στην καταστροφή του Ισραήλ – αφού αυτή είναι η αφήγηση που επιτρέπει στο Ισραήλ να ολοκληρώσει, χμ, «το καθήκον» του.

Εν τω μεταξύ, μια ματιά σε ένα  απόσπασμα  από μια συνέντευξη του 2018 με τον Sinwar αποκαλύπτει ότι ο ηγέτης της Χαμάς είχε μάλλον μεγαλύτερη πρόθεση να οικοδομήσει ένα παλαιστινιακό μέλλον παρά να καταστρέψει πράγματα: «Δεν λέω ότι δεν θα πολεμήσω άλλοΛέω ότι δεν Δεν θέλω πόλεμο πια. Θέλω το τέλος της [ισραηλινής] πολιορκίας [της Γάζας]. Περπατάς στην παραλία το ηλιοβασίλεμα και βλέπεις όλους αυτούς τους έφηβους στην ακτή να κουβεντιάζουν και να αναρωτιούνται πώς μοιάζει ο κόσμος απέναντι από τη θάλασσα. Πώς μοιάζει η ζωή. Σπάει. Και πρέπει να σπάσει τους πάντες. Τους θέλω ελεύθερους».

Γεννημένος σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στη Γάζα και φυλακισμένος από το Ισραήλ για περισσότερες από δύο δεκαετίες για το έγκλημα της μάχης για την παλαιστινιακή γη που οικειοποιήθηκε βίαια από το Ισραήλ, ο Sinwar γνώριζε πολύ καλά τα όρια της παλαιστινιακής «ελευθερίας» που είχε επιβάλει το Ισραήλ.

Προφανώς, αυτά τα όρια είναι πλέον ιδιαίτερα έντονα. Ξεχάστε να περπατάτε στην παραλία της Γάζας το ηλιοβασίλεμα για να παρατηρήσετε Παλαιστίνιους έφηβους να αναρωτιούνται πώς είναι η ζωή σε μέρη που δεν βρίσκονται υπό μόνιμη ισραηλινή πολιορκία και διακοπτόμενους μανιακούς  βομβαρδισμούς .

Σήμερα, ίσως είναι πιο πιθανό να παρατηρήσετε  Παλαιστίνιους έφηβους να καίγονται ζωντανοί  κατά τη διάρκεια των ισραηλινών επιθέσεων στα νοσοκομεία της Γάζας.

Και ενώ το Ισραήλ μπορεί να έχει απαρνηθεί σωματικά ένα βασικό αντισιωνιστικό στέλεχος της αντίστασης, προκαλεί συνειδητά ολοένα μεγαλύτερη αντίσταση – χωρίς την οποία, φυσικά, η κερδοφόρα αιματοβαμμένη ισραηλινή επιχείρηση δεν μπορεί τελικά να ανθίσει.

Σύμφωνα με την προαναφερθείσα αναφορά του Αυγούστου στους New York Times, Αμερικανοί αξιωματούχοι ήταν πεπεισμένοι εκείνη την εποχή ότι η δολοφονία ή η σύλληψη του Yahya Sinwar θα παρείχε στον Νετανιάχου «έναν τρόπο να διεκδικήσει μια σημαντική στρατιωτική νίκη και ενδεχομένως να τον έκανε πιο πρόθυμο να τερματίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις. στη Γάζα».

Όμως, όπως έχει διευκρινίσει τώρα ο ίδιος ο Νετανιάχου, το Ισραήλ μπορεί να «ξεκαθάρισε το λογαριασμό» με τον Sinwar, «αλλά το έργο μας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί».


Όταν το Ισραήλ  
δολοφόνησε  τον προκάτοχο του Yahya Sinwar, Ismail Haniyeh ( στήν  φωτό πάνω οἱ δυό τους ) τον Ιούλιο, το Reuters  σημείωσε  ότι η Haniyeh είχε «θεωρηθεί από πολλούς διπλωμάτες ως μετριοπαθής σε σύγκριση με τα πιο σκληροπυρηνικά μέλη» της Χαμάς. Σαν να χρειαζόμασταν άλλες αποδείξεις για την παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος του Ισραήλ για την ειρήνη.

Όσον αφορά το ενδιαφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών για την ειρήνη, μετά τη χθεσινή δολοφονία του Σινγουάρ Μπάιντεν κυκλοφόρησε μια ενθουσιώδη  δήλωση  χτυπώντας τον εαυτό του στην πλάτη επειδή «κατεύθυνε το προσωπικό των Ειδικών Επιχειρήσεων [ΗΠΑ] και τους επαγγελματίες πληροφοριών μας να εργαστούν δίπλα-δίπλα με τους Ισραηλινούς ομολόγους τους να βοηθήσει στον εντοπισμό και τον εντοπισμό του Sinwar και άλλων ηγετών της Χαμάς που κρύβονται στη Γάζα».

Σύμφωνα με τον Μπάιντεν, αυτό ήταν το ισοδύναμο της δολοφονίας του Οσάμα Μπιν Λάντεν το 2011 – και «μια καλή μέρα για το Ισραήλ, για τις Ηνωμένες Πολιτείες και για τον κόσμο».

Αλλά μια μέρα που είναι καλή για γενοκτονία δεν είναι πραγματικά καθόλου καλή μέρα.

Ἀπό : aljazeera.com

Πέπε ἘσκομπάρΤό ξοφλημένο ζόμπι τοῦ λευκοῦ οἴκου, τό βουτηγμένο στό αἷμα, παρομοίασε τήν δολοφονία τοῦ Yahya Sinwar μέ τό χτύπημα στόν  Osama bin Laden. Ὄχι μόνον τό ἐπαίνεσε ἀλλά καυχήθηκε ὅτι οἱ ἀμερικανικές ὑπηρεσίες πληροφοριῶν βοήθησαν τούς ταλμουδικούς ψυχοπαθεῖς νά ἐντοπίσουν τόν ἀρχηγό τῆς Χαμάς.   ἐδῶ

Πῶς ἔχουν καταντήσει ἔτσι οἱ ΗΠΑ ;

 Ἐν τέλει ἀναρωτιέμαι πόσα περισσότερα χρειάζεται κανείς γιά νά ᾿δῆ καί νά καταλάβῃ τί σημαίνει " δημοκρατία" καί ὅ,τι ἐμετικό τήν συνοδεύει ; ..............
Τίποτε ἄλλο. _

Ἡ Πελασγική

4 σχόλια:

  1. https://traianou.gr/2024/10/mesanatoliko_lysi.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δῆλα δή ὁ Τραϊανοῦ δίνει τήν λύσιν στό Μεσανατολικόν Ζήτημα ; !

      Μπράβο. Ἐπεί δή ἀπό μικρό παιδάκι Μεσανατολικό Ζήτημα ἀκούω μέχρι σήμερα ἀκριβῶς τό ἴδιο ! Α Λ Υ Τ Ο Ν ! Γόρδιος δεσμός !

      Θα τό διαβάσουμε, γιατί εἶναι καί ὁλάκερο σεντόνι ( ὠς συνήθως ) καί θἀ ἐκφράσουμε τήν ἄποψίν μας.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Γρηγόριε !

      Διαγραφή
  2. https://aktines.blogspot.com/2024/10/200.html#more

    Ε΄ρε τι έρχεται...
    Ακόμα δεν είδαμε τίποτα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εἶναι ἀκριβῶς τό ἀποτέλεσμα τῆς κυριαρχίας τῶν Σαμπατιστῶν / Φρανκιστῶν.

      Ὁ «ἱστός ἀράχνης» τῶν Σαββατιανῶν-Φρανκιστῶν σ᾿ὁλόκληρο τόν κόσμο !
      https://sxolianews.blogspot.com/2022/10/blog-post_22.html

      Ο ΣΑΜΠΕΤΑΪΣΜΟΣ- ΦΡΑΝΚΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΗΠΕΙΡΩΝ
      https://sxolianews.blogspot.com/2016/08/blog-post_67.html

      Μπράβο στήν Φωτεινή γιά τά πολύ καλά θέματα πού δημοσιεύει.
      Ἄντε νά ἀνοίγουν μάτια καί μυαλά !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Γρηγόριε !

      Διαγραφή