" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Ἐθνικιστής εὐρωβουλευτής ὑποστηρίζει τόν Μεντβέντεφ

 Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Dmitry Medvedev εξέφραζε την «απόλυτη αλήθεια» όταν έβαλε στο στόχαστρο τις χώρες του ΝΑΤΟ και την υποστήριξή τους στην Ουκρανία σε μια καυστική πρόσφατη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε ο Γάλλος ευρωβουλευτής Florian Philippot.  

Ο βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχολίαζε μια ανάρτηση που δημοσίευσε ο Medvedev την Κυριακή, στην οποία επεσήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δυτικοί υποστηρικτές της Ουκρανίας με τις οικονομίες τους.    

«Η Δύση δεν έχει χρήματα για να καθαρίσει τη Φλόριντα μετά τον τυφώνα Μίλτον, ούτε χρήματα για τους Γάλλους αγρότες, ούτε χρήματα για να αναζωογονήσει τη γερμανική βιομηχανία», έγραψε στο Telegram ο Medvedev, ο οποίος τώρα υπηρετεί ως αναπληρωτής επικεφαλής του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.  

Αυτές οι χώρες, ωστόσο, έχουν ακόμη κεφάλαια για να χρηματοδοτήσουν «ένα μάτσο μεθυσμένους και τρελούς» Ουκρανούς και να παράγουν όπλα «για να εξοντώσουν τους Σλάβους στη στρατιωτική σύγκρουση», πρόσθεσε.  


Σε ανάρτησή του στο "X", ο Philippot, ο οποίος είναι ηγέτης του κόμματος Patriots, έγραψε ότι ο Medvedev «μόλις κατετρόπωσε τις χώρες του ΝΑΤΟ εκφράζοντας τους απόλυτες αλήθειες». Ο Philippot έβαλε επίσης στο στόχαστρο τον Γάλλο Πρόεδρο Emmanuel Macron, λέγοντας ότι «δέχεται επίσης τα κτυπήματα του Medvedev » εξ αφορμής της πρόσφατης υπόσχεσής του για «νέα επιταγή 3 δισεκατομμυρίων στο Zelensky».   

Ο Philippot κάλεσε τον Macron «να σταματήσει αυτούς τους ελέγχους και αυτές τις αποστολές όπλων», υποστηρίζοντας ότι οι δηλώσεις του Medvedev είναι «στην πραγματικότητα τρομερά αληθινές!».   

Ο Dmitry Medvedev απαντά στην απειλή του πρώην Πολωνού στρατηγού να βομβαρδίσει την Αγία Πετρούπολη- Απαντώντας στην απειλή, ο Medvedev υπενθύμισε τις ιστορικές διαμελίσεις της Πολωνίας τον 18ο και 19ο αιώνα, τονίζοντας ότι το έθνος ήταν κάποτε μέρος της Ρωσίας. «Ο συνταξιούχος ανόητος θα θυμόταν καλύτερα τους πολυάριθμους διαμελισμούς της Πολωνίας ... Η Βαρσοβία ήταν κάποτε μέρος της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Μήπως το νοσταλγείς ;» ρώτησε ο ανώτατος αξιωματούχος, απαντώντας στις δηλώσεις του συνταξιούχου στρατιωτικού Andrzejczak, στο κανάλι του στο Telegram την Κυριακή...

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης την περασμένη εβδομάδα σε στρατιωτικό στρατόπεδο στην ανατολική Γαλλία για να επιθεωρήσει την εκπαίδευση των ουκρανικών στρατευμάτων, ο Macron υποσχέθηκε στρατιωτική βοήθεια ύψους περίπου 3 δισεκατομμυρίων ευρώ (3,3 δισεκατομμύρια δολάρια) για το Κίεβο φέτος. Νωρίτερα το 2024, Γάλλοι αγρότες οργάνωσαν μαζικές διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, απαιτώντας την άρση των προτιμησιακών εμπορικών κανόνων που χορηγήθηκαν στο Κίεβο και ζητώντας περισσότερη κυβερνητική υποστήριξη.   

Στις ΗΠΑ, ο πρώην πρόεδρος Donald Trump κατηγόρησε την περασμένη εβδομάδα την κυβέρνηση του προέδρου Joe Biden ότι παραμέλησε τους πληγέντες του τυφώνα Helene στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας ενώ έστειλε βοήθεια δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία.  

Εν τω μεταξύ, η Γερμανία, η οποία έχει αναδειχθεί ως ένας από τους κορυφαίους υποστηρικτές του Κιέβου, αντιμετωπίζει μια νέα ύφεση και η οικονομία της πρόκειται να συρρικνωθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά λόγω της συρρίκνωσης της βιομηχανικής παραγωγής, των υψηλών τιμών ενέργειας και της αδύναμης εξωτερικής ζήτησης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.


Ἀπό : swentr.site


Ἡ Πελασγική

2 σχόλια:

  1. Σ᾿ἐσένα πού ἦρθες καί ἔγραψες τήν ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΟΗΣΙΑ, δέν ἀξίζει οὔτε μία λέξις ὡς ἀπάντησις. Ἐξ οὖ καί ἀπορρίφθηκε τό σχόλιόν σου. Εἰς τόν ΚΑΔΟΝ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλέπω ὅμως πώς δέν χάνετε οὔτε μία δημοσίευσίν μας,ὅσο ἀντίθετοι κι᾿ἄν εἶστε μέ ὅ,τι ὑποστηρίζουμε.
      Πῶς γίνεται ἀλήθεια ; !!!

      Ἔχετε τήν πλάκα σας, ἀπό μία πλευρά...

      Διαγραφή