" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

Κύπρος - Τό δεύτερο Ἰσραήλ ;


Τοῦ Δημήτρη Λάσκαρη 

Τον τελευταίο χρόνο, κατά τη διάρκεια των ταξιδιών μου στην Κύπρο, παρατήρησα κάτι διαφορετικό: οι Ισραηλινοί φαίνεται να είναι παντού.

Δεν είμαι ο μόνος που έχει σχηματίσει την εντύπωση ότι υπήρξε μεγάλη εισροή Ισραηλινών στην Κύπρο. Το ίδιο και τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Πέρυσι, η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο: Το δεύτερο Ισραήλ; Ισραηλινοί ρέουν στην Κύπρο για να αγοράσουν οτιδήποτε υπάρχει . Σύμφωνα με τη Haaretz :

 Ἰσραηλινοί πλημμυρίζουν τήν Κύπρο γιά νά ἀγοράσουν ὁτιδήποτε βλέπουν


Πάντα υπήρχε κίνηση προς το νησί, αλλά τους τελευταίους μήνες, η σταγόνα γίνεται πλημμύρα.

Οι πρώτοι Σιωνιστές ποθούσαν την Κύπρο

Λίγοι άνθρωποι στην περιοχή γνωρίζουν ότι οι Σιωνιστές είχαν σχέδια στην Κύπρο πριν από πολύ καιρό.

Κατά τη διάρκεια του Τρίτου Σιωνιστικού Συνεδρίου το 1899, ο Σιωνιστής ακτιβιστής David Trietsch εκφώνησε μια ομιλία στην οποία δήλωσε:

Οι Εβραίοι δεν πρέπει να αναζητήσουν καταφύγιο σε εδάφη ευνοϊκά για την ευρωπαϊκή εγκατάσταση, καθώς θα συναντούσαν αντίσταση σε κάθε τέτοια χώρα. Επίσης, δεν θα μπορούν να εγκατασταθούν αποτελεσματικά σε τροπικές περιοχές. Δεδομένων αυτών των συνθηκών, η Κύπρος είναι η πιο κατάλληλη τοποθεσία για εβραϊκούς οικισμούς. Αν και το νησί δεν αποτελεί πόλο έλξης για τους Ευρωπαίους εποίκους, το κλίμα του είναι κατάλληλο για τους Ευρωπαίους, και συγκεκριμένα, βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με το Ισραήλ, χρησιμεύοντας ως πύλη προς αυτό.

Έμαθα για πρώτη φορά ότι οι Σιωνιστές επιθυμούσαν την Κύπρο από ένα μακροσκελές άρθρο του 2023 στο YNET , έναν σημαντικό ισραηλινό οργανισμό μέσων ενημέρωσης. Το άρθρο έχει τίτλο Κύπρος: Από τη χαμένη εβραϊκή αποικία στον σημερινό ισραηλινό οικισμό .


Σύμφωνα με το YNET, η ιδέα των Σιωνιστών ήταν ότι το «εβραϊκό κράτος» θα δημιουργηθεί αρχικά στην Κύπρο και «μόλις ξεκαθαρίσει η κατάσταση στο Eretz Ισραήλ, όλοι οι Εβραίοι από την Κύπρο θα μετακινούνταν στη γη της επαγγελίας».

Η ισραηλινή «πλημμύρα»

Τον περασμένο μήνα (Σεπτέμβριος 2024), ταξίδεψα στην Κύπρο για να μάθω περισσότερα για τη μεγάλη εισροή Ισραηλινών.

Αυτό που βρήκα ήταν μυστικά, πολυτελή θέρετρα που εξυπηρετούν και περιποιούνται τους εύπορους Ισραηλινούς ενώ η κυβέρνησή τους επιφέρει γενοκτονία στον παλαιστινιακό λαό.

Με βάση την έρευνά μου, συνέταξα μια αναφορά για την ισραηλινή πλημμύρα στην Κύπρο.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε και να ακούσετε την αναφορά μου εδώ:


Ἀπό : dimitrilascaris.org

Τό ἱστολόγιό μας ἔχει κάποια χρόνια τώρα πού κρούει τόν κώδωνα τοῦ κινδύνου γιά τήν Κύπρον ( ἐδῶ, ἐδῶἐδῶ, ἐδῶ,ἐδῶ, ἐδῶ καί πολλά ἀκόμη ). Τά θέματά μας  ἔχουν ἐπισημάνει τόν βαθμό ἐπικινδυνότητος ὁ ὁποῖος ἔχει ξεπεράσει κάθε ὄριον. Βεβαίως αὐτοί ἔχουν τά σχέδιά τους,ἀλλά κάποιοι τούς διευκολύνουν. Ποιοί ; Φυσικά οἱ κυβερνῶντες τοῦ νησιοῦ, ἄν μή τί ἄλλο. Κι᾿ὅπως ἀκριβῶς εἶχε πεῖ καί ὁ Ἀρχιραββῖνος τῆς ἑβραίκῆς μειονότητος τῆς Κύπρου, Ῥάσκιν : 

«Θυμάμαι τις προηγούμενες κυβερνήσεις της Κύπρου. Δεν είχαν καλή σχέση με το Ισραήλ », δήλωσε ο ραβίνος Raskin. "Ήταν κομμουνιστές και έμοιαζαν με τους Άραβες. Δεν παρακολούθησαν ούτε καν τις εορταστικές εκδηλώσεις του Yom Ha'atzma'ut [Ημέρα της Ανεξαρτησίας του Ισραήλ]. Αλλά αυτή η κυβέρνηση οικοδομεί σχέσεις σε καθημερινή βάση. Βλέπουμε πρόοδο σε όλα τα επίπεδα.»...

 Ἀλλά καί στήν Βόρειο Κύπρον : 

Η αρπάγη του Σιωνισμού στη Βόρεια Κύπρο γίνεται όλο και πιο δυνατή κάθε μέρα

Ἄχ  ἔρημη Κύπρος...



Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου