" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Κι᾿ἀκόμη εἶναι Ὀκτώβριος ...

...καί πάντα ὑπάρχει τό περιθώριο γιά μία ...ἔκπληξιν ! 


Pepe Escobar : Μιλήστε για την ομορφιά του συγχρονισμού. Ο Λούλα γλίστρησε ( ολίσθησε ) στο μπάνιο, έπεσε κάτω, χτύπησε το κεφάλι του και σύμφωνα με τον γιατρό του αυτό το «οικιακό ατύχημα» του απαγορεύει από το να ταξιδέψει στη Ρωσία για την πιο σημαντική συνάντηση της χρονιάς, αν όχι της δεκαετίας: τη σύνοδο κορυφής BRICS στο Καζάν . 

Η Βραζιλία θα στείλει αντί αυτού τον αναποτελεσματικό υπουργό Εξωτερικών της - διαβόητο για το χάρισμα μιας μπαγιάτικης μπανάνας.  ( Mauro Vieira

Το "His Master's Voice " ( ἡ φωνή τοῦ ἀφέντη ) - και οι παροιμιώδεις 5 αρθρογράφοι που συνθέτουν το πολύ ισχυρό λόμπι κατά των BRICS στη Βραζιλία - θα χαρούν που ο Λούλα δεν θα φωτογραφηθεί δίπλα-δίπλα με τον Πούτιν. 

Το "Διαίρει και Βασίλευε" λειτουργεί με μυστηριώδεις ...ολισθηρούς τρόπους.  ( Ἀπό τό Χ, ἐδῶ

Λούλα-Πούτιν ( φωτο)

 Pepe Escobar :  Η άκρως απόρρητη διαρροή πληροφοριών Five EyesΠελασγ. πρὄκειται για μία συμμαχία πληροφοριῶν τῆς ἀγγλόσφαιρας πού περιλαμβάνει τήν Αὐστραλία, Καναδᾶ,  Νέα Ζηλανδία, Ἡνωμένο Βασίλειο καί Ἡνωμένες Πολιτεῖες ) για τα επερχόμενα χτυπήματα του Ισραήλ στο Ιράν τα κάνει όλα οδυνηρά γραφικά

 Η κυβέρνηση των ΗΠΑ διερευνά μια μη εξουσιοδοτημένη δημοσίευση απόρρητων εγγράφων που αξιολογούν τα σχέδια του Ισραήλ να επιτεθεί στο Ιράν ... Πολλά στοιχεία στα δύο έγγραφα περιγράφονται ως κοινοποιήσιμα στο δίκτυο πληροφοριών Five Eyes... Τα έγγραφα, τα οποία επισημαίνονται ως άκρως απόρρητα, δημοσιεύτηκαν στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram και αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από το CNN και το Axios ...ἐδῶ  Τί γράφαμε προχθές γιά τά συγκεκριμένα μέσα καί τούς "δημοσιογράφους" τους ; ΕΔΩ ( Οἱ ἀρχηγοι τῶν μυστικῶν ὑπηρεσιῶν τῶν  Five Eyes- φωτό

Μια παράλογη κλιμάκωση του πολέμου από τους μολυσμένους από τους Σιων-απατεώνες Ηγεμόνες, συμμάχους με τους Ταλμουδικούς ψυχοπαθείς, ενάντια στο Ιράν, τους BRICS και του SCO ( Οργανισμός Συνεργασίας Σαγκάηςπου υποστηρίζεται από Ρωσία-Κίνα. ( Ἀπό τό Χ, ἐδῶ


   African Stream :  Σαν σήμερα, 20 Οκτωβρίου, το 2011, ο επαναστάτης Λίβυος ηγέτης και παν-αφρικανιστής Μουάμαρ Καντάφι συνελήφθη και εκτελέστηκε από αντάρτες που υποστηρίζονταν από το ΝΑΤΟ. Λίγο αργότερα, το The Atlantic δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο: «Όπως πέθανε ο Καντάφι, το ίδιο πέθανε και το πιο τρελό του όνειρο και το λάθος: Παν-αφρικανισμός». Ναι, στην πραγματικότητα είπαν το κρυφό μέρος δυνατά. 

Το άρθρο αναφέρει ευθαρσώς, «ο θάνατος του Καντάφι -- και η έκρηξη υποστήριξης στον εκλιπόντα Λίβυο ηγέτη στην υποσαχάρια Αφρική μετά τον θάνατό του -- είναι μια υπενθύμιση ότι ο παναφρικανισμός ήταν ένα ιστορικό λάθος τεράστιων διαστάσεων -- μια απλή πολιτική ιδεολογία που τα τελευταία 50 περίπου χρόνια έχει κάνει περισσότερο κακό παρά καλό για τη θέση της Αφρικής στον κόσμο». 

Οι άνθρωποι σε όλο το πολιτικό φάσμα εξακολουθούν να συζητούν αν ο Καντάφι ήταν πραγματικά ο βάναυσος δικτάτορας όπως τον παρουσίαζε η Δύση. Σκοτώθηκε επειδή τον μισούσαν οι δικοί του; Ή μήπως η αντιιμπεριαλιστική του πολιτική και η άρνηση να υποκύψει στη Δύση έπαιξαν καθοριστικό ρόλο; Σήμερα, το 2024, υπάρχει ένα σημαντικό σύνολο αποδεικτικών στοιχείων ότι η Δύση είχε συμφέρον να απομακρύνει τον Καντάφι, ο οποίος εργαζόταν για την απελευθέρωση και την ενοποίηση της Αφρικής. Αυτό το άρθρο του The Atlantic ήταν μια πρώιμη ένδειξη.

 Η πιο πειστική απόδειξη ότι υπήρχε μια δυτική συνωμοσία για την καταστροφή του παναφρικανισμού μέσω της δολοφονίας του Καντάφι προέρχεται απευθείας από αλληλογραφίες μέσω email μεταξύ της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και του πρώην βοηθού του Προέδρου Μπιλ Κλίντον, Σίντνεϊ Μπλούμενταλ. Ακολουθεί ένα απόσπασμα από ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: 

"Αυτό το [αποθεματικό] χρυσού [της Λιβύης] είχε συσσωρευτεί πριν από την τρέχουσα εξέγερση και προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός παν-αφρικανικού νομίσματος με βάση το χρυσό δηνάριο της Λιβύης. Αυτό το σχέδιο είχε σχεδιαστεί για να παρέχει στις Γαλλόφωνες αφρικανικές χώρες μια εναλλακτική στο γαλλικό φράγκο (CFA)... Οι Γάλλοι αξιωματικοί πληροφοριών ανακάλυψαν αυτό το σχέδιο λίγο μετά την έναρξη της τρέχουσας εξέγερσης και αυτός ήταν ένας από τους παράγοντες που επηρέασαν την απόφαση του Προέδρου Νικολά Σαρκοζί να δεσμευτεί η Γαλλία στην επίθεση εναντίον της Λιβύης ." 

Δεν ήθελαν να ενωθεί η Αφρική κάτω από το νόμισμα του χρυσού δηναρίου που πρότεινε ο Καντάφι, οπότε έπρεπε να βγει από την μέση. 



( Ἀπό τό Χ, ἐδῶ



Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου