" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Ὅλο καί πιό ἰσχυρή ἡ ἕνωσις τῶν BRICS !

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Επιχειρηματικό Φόρουμ BRICS, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ειδικότερα, επαίνεσε τη διμερή συνεργασία μεταξύ των μελών της BRICS και την αυξανόμενη παγκόσμια επιρροή της ομάδας.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απηύθυνε ομιλία στους συμμετέχοντες του Επιχειρηματικού Φόρουμ BRICS ενόψει της Συνόδου Κορυφής των BRICS του 2024 στο Καζάν, που πρόκειται να ανοίξει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ακολουθούν οι κύριες δηλώσεις του Πούτιν στο φόρουμ:

Εταιρείες από χώρες BRICS αναπτύσσουν με επιτυχία την αμοιβαία συνεργασία, υλοποιώντας βασικά έργα σε διάφορους τομείς, όπως η βιομηχανία, η ενέργεια, οι μεταφορές, οι υποδομές, η γεωργία και η ψηφιακή οικονομία.

Το τρέχον φόρουμ συγκεντρώνει επιχειρηματίες από όλα τα κράτη μέλη των BRICS.

Η Ρωσία, ως ασκούσα την προεδρία των BRICS, επιδιώκει να βοηθήσει στην ενσωμάτωση νέων μελών της BRICS σε όλους τους μηχανισμούς συνεργασίας.

Είναι εμβληματικό ότι της Συνόδου Κορυφής των BRICS στο Καζάν προηγείται το Business Forum του ομίλου.

Θα πρέπει να τονιστεί η σημασία της στενής οικονομικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των χωρών BRICS για την προώθηση του εμπορίου και των επενδύσεων για την εμβάθυνση της αμοιβαίας συνεργασίας, η οποία φέρνει απτά αποτελέσματα. Βοηθά στην πράξη να βελτιωθεί η ευημερία και το βιοτικό επίπεδο των κατά κατηγορία πολιτών των χωρών BRICS.

Το συνδυασμένο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) των χωρών BRICS είναι πάνω από 60 τρισεκατομμύρια δολάρια, υπερβαίνοντας το ΑΕΠ των μελών της G7.

Εταιρείες από χώρες BRICS κυριαρχούν σε πολλές βασικές παγκόσμιες αγορές που σχετίζονται με την ενέργεια, τα μέταλλα και τα τρόφιμα.

Οι BRICS διαδραματίζουν ήδη εξέχοντα ρόλο στην παγκόσμια οικονομία και ο ρόλος αυτός θα αυξηθεί στο μέλλον. Οι χώρες BRICS, στην πραγματικότητα, παραμένουν κινητήριες δυνάμεις της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης. Και είναι οι BRICS που θα δημιουργήσουν την κύρια αύξηση του ΑΕΠ στο εγγύς μέλλον.

Στο πλαίσιο των BRICS αναδύονται σχετικές πλατφόρμες ανάπτυξης, μεταξύ των οποίων κανάλια επικοινωνίας, χρηματοπιστωτικά συστήματα, μέσα πληρωμών και, φυσικά, μηχανισμοί για βιώσιμες μακροπρόθεσμες επενδύσεις. Με άλλα λόγια, η οικονομική ανάπτυξη των μελών των BRICS θα εξαρτάται όλο και λιγότερο από την εξωτερική επιρροή και παρέμβαση.

Η Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα BRICS έχει να διαδραματίσει ιδιαίτερο ρόλο στην ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των μελών της BRICS. Η τράπεζα αντιπροσωπεύει μια πραγματική εναλλακτική σε μεγάλο αριθμό δυτικών χρηματοπιστωτικών μηχανισμών και θα συνεχίσουμε να την αναπτύσσουμε. Η τράπεζα θα πρέπει να γίνει ένας από τους βασικούς επενδυτές σε μακροπρόθεσμα και μεγάλα έργα τεχνολογικής υποδομής στο πλαίσιο των BRICS.

Περίπου 40 χώρες είναι έτοιμες και πρόθυμες να ενταχθούν στους BRICS, μεταξύ των οποίων η Αργεντινή, η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος, το Ιράν και η Ινδονησία.
Η Πρόεδρος της Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας (NDB) των BRICS, Ντίλμα Ρούσεφ, ανακοίνωσε σχέδια για έναρξη δανεισμού σε νομίσματα της Νότιας Αφρικής και της Βραζιλίας ως μέρος των προσπαθειών για μείωση της εξάρτησης από το δολάριο ΗΠΑ. (ἐδῶ)

Ένα από τα βασικά ζητήματα της ενίσχυσης της επιχειρηματικής συνεργασίας στο πλαίσιο των BRICS είναι η ενίσχυση της συνδεσιμότητας των μεταφορών και η δημιουργία νέων μηχανισμών για τις εμπορευματικές διαδρομές και τους διαδρόμους των επιχειρήσεων.

Στο Επιχειρηματικό Συμβούλιο, δημιουργήσαμε μια ξεχωριστή υποομάδα για τα logistics και θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του Επιχειρηματικού Συμβουλίου και τους επιχειρηματίες για την υποστήριξη της ιδέας μιας μόνιμης πλατφόρμας logistics.

Η Ρωσία ανακατευθύνει γρήγορα τις ροές μεταφορών της σε αξιόπιστους ξένους εταίρους. Τα εμβληματικά μας έργα περιλαμβάνουν τη Βόρεια Θαλάσσια Διαδρομή και τον Διάδρομο Βορρά-Νότου, ηπειρωτικές αρτηρίες που προορίζονται να παρέχουν σύντομες και οικονομικά αποδοτικές εμπορικές διαδρομές και να συνδέουν μεγάλους βιομηχανικούς, γεωργικούς, καθώς και κόμβους ενέργειας και ηλεκτρικής ενέργειας με τις καταναλωτικές αγορές.

Εφαρμόζουμε ένα σχέδιο μεγάλης κλίμακας για την ανάπτυξη της Βόρειας Θαλάσσιας Διαδρομής, δημιουργώντας τον στόλο των παγοθραυστικών μας, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνοκίνητων σκαφών. Κατασκευάζουμε νέους τερματικούς σταθμούς καυσίμων καθώς και κέντρα ασφάλειας πλοήγησης και άλλες παράκτιες υποδομές.

Συνεργαζόμαστε στενά με τους εταίρους μας BRICS στον τομέα της καινοτομίας, της ψηφιακής οικονομίας και της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης.

«Σήμερα, περισσότερες από τρεις δωδεκάδες χώρες, ακριβώς περισσότερα από 34 κράτη, έχουν ήδη εκφράσει την επιθυμία να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες του συνδέσμου μας [BRICS] με τη μία ή την άλλη μορφή», ἐδῶ

Η Ρωσία είναι ανοιχτή για αμοιβαία επωφελή επιχειρηματική συνεργασία. Οι κοινές μας προσπάθειες θα πρέπει να επικεντρωθούν κυρίως στην ανάπτυξη και την ενίσχυση των δικών μας πλατφορμών που συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη. Μιλάω για τεχνολογικές λύσεις, οικονομικούς και επενδυτικούς μηχανισμούς, καθώς και για ευρύτερα logistics κ.λπ. Είμαι βέβαιος ότι η εφαρμογή του δυναμικού των BRICS , με βάση ιδίως τον τεράστιο πληθυσμό και τους τεράστιους πόρους του, θα αποφέρει τα μέγιστα οφέλη στις χώρες, τις επιχειρήσεις και όλους τους πολίτες μας
.

Ἀπό : sputnikglobe.com


Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου