" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Ugledar τό ἀπόρθητο φρούριο ἔπεσε

Πῶς τ᾿ ἀπελευθέρωσε ἡ Ῥωσσία καί γιατί εἶναι τόσο σημαντικό;

Η ομάδα μάχης Vostok της Ρωσίας ανέλαβε τον έλεγχο της πόλης Ugledar στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, ανέφερε την Πέμπτη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

"Το Ugledar ήταν η νοτιοανατολική πλευρά της αμυντικής ομάδας των εχθρικών στρατευμάτων στην περιοχή του Donetsk. Ήταν η λεγόμενη πρώτη γραμμή άμυνας", δήλωσε στο Sputnik ο στρατιωτικός ειδικός και απόστρατος συνταγματάρχης Anatoliy Matviychuk.

Οι ρωσικές δυνάμεις είχαν προσπαθήσει να απελευθερώσουν το Ugledar από το φθινόπωρο του 2022. Ο Matviychuk επεσήμανε ότι ο ουκρανικός στρατός είχε οχυρώσει το Ugledar από το 2014 με συγκεκριμένες άμυνες και μόνιμες θέσεις βολής. Η πόλη βρίσκεται επίσης σε ψηλό έδαφος και έχει μια πολύπλοκη διάταξη που περιλαμβάνει βιομηχανικές εγκαταστάσεις, ορυχεία και υπόγειες επικοινωνίες.

Πώς η Ρωσία απελευθέρωσε το Ugledar;

• Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν καταστρέφοντας τα κοντινά ουκρανικά οχυρά ένα προς ένα, εξήγησε ο Matviychuk.

Τότε τα ρωσικά στρατεύματα άρχισαν να προελαύνουν από τα ανατολικά και δυτικά πλευρά προς την πόλη.

• Το Ugledar περικυκλώθηκε κι᾿ από τις δύο πλευρές ενώ οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιχειρήσεις δολιοφθοράς στα μετόπισθεν του εχθρού. Ως αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών, το Ugledar τελικά  απελευθερώθηκε .

Ποια είναι η στρατηγική σημασία του Ugledar;

"Το Ugledar είναι ένα εφοδιαστικό κέντρο ", είπε ο ειδικός. «Δέκα με δώδεκα χιλιόμετρα από το Ugledar υπάρχει ένας ισχυρός σιδηροδρομικός κόμβος, που συνδέει την Crimea και την Kherson  μεταξύ τους και μεταξύ των βιομηχανικών κέντρων».

Τι ακολουθεί;

Έχοντας καταλάβει το Ugledar, τα ρωσικά στρατεύματα θα μπορούσαν τώρα να κινηθούν προς το Kramatorsk για να εξολοθρεύσουν τη νότια ομάδα των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων και να ολοκληρώσουν την απελευθέρωση της Donetsk People's Republic (DPR) Λαϊκή Δημοκρατία τοῦ Ντονέσκ , είπε ο πρώην συνταγματάρχης.

« Προχωράμε στο τελικό στάδιο της σύγκρουσης, επειδή η πτώση όλων αυτών των επιχειρησιακών γραμμών », είπε ο Matviychuk, η οποία «θα πρέπει να οδηγήσει στην κατανόηση του ανούσιου του πολέμου και της επακόλουθης συνθηκολόγησης».

 Ἀπό : sputnikglobe.com

Ἡ Οὐκρανία κλαίει καί ἡ Δύσις τραβᾷ τά ...μαλλιά της ! 

Ἄν τε νά τελειώνουμε μέ τόν ψηλοτακουνάκια καί τούς πάτρωνές του. Νά τελειώνουμε μἐ τήν Καμπαλαρία τῆς Δύσεως. 


Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου