" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Μάσκ - « Ἄν χάσει ὁ Τραμπ τήν ἔχω βαμμένη...»


 Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας Elon Musk είπε στον Αμερικανό δημοσιογράφο Tucker Carlson ότι  «όλα παίζονται »  για τη νίκη του  Donald Trump στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο.

Ο δισεκατομμυριούχος κάθισε με τον Carlson σε μια εφ᾿όλης της ύλης συνέντευξη που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης του Musk X (πρώην Twitter).

Ο Carlson ξεκίνησε τη συνέντευξη  υποθέτοντας για το τι θα συνέβαινε εάν η υποψήφια των Δημοκρατικών Kamala Harris κερδίσει τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό της, Trump τον Νοέμβριο. «Αν χάσει…την έβαψες φίλε!»  είπε ο Carlson, κάνοντας και τους δύο άντρες να ξεσπάσουν σε γέλια.

«Αν χάσει, την έβαψα», συμφώνησε ο Musk, προσθέτοντας «πόσο καιρό πιστεύεις ότι θα είναι η ποινή φυλάκισής μου; Θα δω τα παιδιά μου; Δεν ξέρω."

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla ενέκρινε επισήμως τον Trump για πρόεδρο τον Ιούλιο, μετά από μια απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου σε συγκέντρωση στην Πενσυλβάνια.

«Και πετάω την Kamala στα σκουπίδια, ασταμάτητα», είπε ο Musk στον Carlson. «Η μαριονέτα Kamala, την αποκαλώ. Και τον πολιτικό μηχανισμό που αντιπροσωπεύει η μαριονέτα Kamala», πρόσθεσε ο δισεκατομμυριούχος. 

Ο Musk αναφέρθηκε σε μια αμφιλεγόμενη ανάρτηση X που έγραψε - και αργότερα διέγραψε - λέγοντας ότι κανείς δεν επιχειρεί να σκοτώσει την Harris, ενώ ο Trump αντιμετώπισε δύο απόπειρες δολοφονίας. «Κάποιοι το ερμήνευσαν σαν να καλούσα τους ανθρώπους να τη δολοφονήσουν», εξήγησε, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει λόγος να προσπαθήσουμε να δολοφονήσουμε μια μαριονέτα».

«Θα λέει ό,τι λέξεις υπάρχουν στον τηλε-υποβολέας, οπότε… είναι πραγματικά υπεύθυνος αυτός που ελέγχει τον τηλε-υποβολέα».

Απαντώντας στον Musk που αντιμετωπίζει πιθανές δυσκολίες σε περίπτωση που ο Trump χάσει, ο δισεκατομμυριούχος είπε ότι «όλα παίζονται».

Ο Musk επιβεβαίωσε ότι είχε συζητήσει να διευθύνει μια «κυβερνητική επιτροπή αποτελεσματικότητας» ως μέρος μιας πιθανής κυβέρνησης Trump. Αφού αγόρασε το X, άφησε το 80% του προσωπικού του και «βελτίωσε τα χαρακτηριστικά και τη λειτουργικότητα του ιστότοπου» στη διαδικασία, ισχυρίστηκε.


Η συνέντευξη με τον Carlson έρχεται λίγες μέρες αφότου ο Musk παρουσιάστηκε με τον Trump στη σκηνή σε μια συγκέντρωση στο Butler της Pennsylvania, την πόλη όπου ο Trump γλύτωσε από την πρώτη απόπειρα κατά της ζωής του. Ο Musk μίλησε σε ένα συγκινημένο πλήθος, επαινώντας την ψυχραιμία του πρώην προέδρου κάτω από πυρά.

Παρά το γεγονός ότι είναι αυτοαποκαλούμενος πολιτικός μετριοπαθής, ο  Musk άρχισε να κλίνει προς τον Trump τα τελευταία χρόνια. Εξήγησε ότι αντί να αλλάξουν οι πολιτικές του απόψεις, οι απόψεις της πολιτικής αριστεράς στις ΗΠΑ έχουν γίνει τόσο ακραίες που σε σύγκριση μ᾿αυτές μοιάζει δεξιός.

Ἀπό : swentr.site



Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου