" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

ΗΠΑ - Ἀπολύτως ἀφοσιωμένες στόν Σιωνισμό. Carthago delenda est !

φωτό
Γράφει ἡ Mary Manley

  Το Ισραήλ σ᾿ έναν συνεχή βομβαρδισμό του Λιβάνου, από τις 23 Σεπτεμβρίου έχει επιφέρει τον θάνατο σε περισσότερους από 700 ανθρώπους. Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση των ΗΠΑ υποστήριξε κρυφά τα σχέδια του Ισραήλ να επεκτείνει τον πόλεμο του.

Την Τρίτη, το Ιράν είπε ότι ο ανώτατος ηγέτης του πήρε την απόφαση να εκτοξεύσει δεκάδες πυραύλους στο Ισραήλ ως αντίποινα για την εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο καθώς και για τις δολοφονίες των κορυφαίων ηγετών της Χεζμπολάχ και της Χαμάς. Περίπου 400 βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν στο νότιο και κεντρικό Ισραήλ και το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) ανέφερε σε δήλωση ότι εάν το Ισραήλ απαντήσει στην επίθεση, θα ακολουθήσει πιο καταστροφικά πλήγματα.

Ο πρόεδρος Πεζεσκιάν κατηγόρησε τις ΗΠΑ για συνενοχή τους στη δολοφονία του Γενικού Γραμματέα της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, ο οποίος σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό, επιβεβαίωσε η Χεζμπολάχ το Σάββατο. Η Turkiye Today δημοσίευσε εικόνες του Νετανιάχου που φέρεται να εξέδωσε την εντολή για την αεροπορική επιδρομή ενώ βρισκόταν στη Νέα Υόρκη. Μετά την επίθεση το Ιράν υποσχέθηκε να συνεχίσει να υποστηρίζει τις προσπάθειες της Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ.

«Νομίζω ότι το Ιράν ήταν διστακτικό και υπομονετικό και το Ισραήλ το χτύπησε με τρόπους που είναι εξωφρενικοί χτυπώντας στην Τεχεράνη και σκοτώνοντας διαπραγματευτές της Χαμάς, χτυπώντας στον Λίβανο και σκοτώνοντας τον αρχηγό της Χεζμπολάχ, τον επικεφαλής διαπραγματευτή και τους ηγέτες του IRGC και των Παλαιστινίων. αντίσταση», είπε ο Dr. Jim Kavanagh , ένας ανεξάρτητος δημοσιογράφος που εντάχθηκε στο The Critical Hour την Τρίτη.

«Επομένως, εάν το Ιράν δεν απαντούσε με κάποιον τρόπο που ήταν πολύ δυνατός και που πληγώνει το Ισραήλ, τότε θα είχαν χάσει τη νομιμότητά τους στα μάτια του Άξονα της Αντίστασης και όσων υποστηρίζουν την Παλαιστινιακή αντίσταση εναντίον του Ισραήλ σε αυτό το σημείο». εξήγησε.

«Ανησυχώ για αυτή την κατάσταση. Νομίζω ότι το Ισραήλ ήθελε κάπως να συμβεί κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι πιθανότατα θα απαντήσουν με πολύ άσχημο τρόπο, συμπεριλαμβανομένων, ίσως ακόμη και σε αυτό το σημείο, των πυρηνικών όπλων. Όμως, το παιχνίδι είναι σε εξέλιξη», πρόσθεσε. «Και, το πρόβλημα είναι ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το Ισραήλ, θα το υποστηρίξουν, ό,τι κι αν κάνει το Ισραήλ ως απάντηση. Είναι μια τρομερή κατάσταση. Είναι το έγκλημα του αιώνα και είναι ό,τι πιο κοντά έχουμε φτάσει ποτέ, νομίζω, στον πυρηνικό πόλεμο».

Διαδηλωτές ζητωκραυγάζουν καθώς πέφτει τεχνητό χιόνι σέ μία ἀντί-ἰσραηλινή συγκέντρωση στήν πλατεία Felestin στην Τεχεράνη τοῦ Ἰράν, πανηγυρίζοντας τήν πυραυλική ἐπίθεσιν τοῦ Ἰράν κατά τοῦ Ισραήλ ( ἀπό τό θέμα ἐδῶ)

Μετά την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν στο Ισραήλ, οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξήθηκαν περισσότερο από 2%, ανέφερε το CNBC . Ένας αναλυτής που μίλησε στην αμερικανική πηγή ειδήσεων είπε ότι οι έμποροι θα πρέπει να προσδιορίσουν εάν υπάρχει σενάριο όπου οι ιρανικές προμήθειες πετρελαίου θα κινδυνεύουν.

«... η ισραηλινή οικονομία, αυτή είναι η αδυναμία του Ισραήλ. Είναι μια μικρή χώρα με μικρό πληθυσμό», είπε ο Kavanagh. «Δεν μπορούν, και δεν είναι εκεί για να πολεμήσουν και να σκοτωθούν και να ανατιναχτούν και να ανατινάξουν. Θέλουν να έχουν «ωραίες» δυτικοευρωπαϊκές ζωές [σαν] αποικιοκράτες, και να απαλλαγούν από τους Άραβες που τους ενοχλούν συνεχώς. Και, προφανώς, αυτό δεν συμβαίνει. Και τους διώχνουν από τις πόλεις κοντά στα σύνορα τώρα».

«...δεν μπορούν να κάνουν πόλεμο φθοράς με το Ιράν ή με τη Χεζμπολάχ, και γι' αυτό πρέπει είτε να σκοτώσουν γρήγορα τόσους ανθρώπους ή να τους διώξουν, είτε να σταματήσουν το Ιράν με κάποιο καταστροφικό τρόπο και πιστεύουν ότι θα σταματήσουν Ιράν. Είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση. Και, το πιο επικίνδυνο είναι ότι οι ΗΠΑ είναι μέρος του. Οι ΗΠΑ θεωρούν το Ισραήλ 51η πολιτεία », πρόσθεσε.

«Η αμερικανική κουλτούρα και η πολιτική κουλτούρα έχουν σιωνιστοποιηθεί πλήρως. Είναι αφοσιωμένοι στον Σιωνισμό, στο Σιωνιστικό σχέδιο. Και αυτοί και οι άνθρωποι που ελέγχουν αυτήν τη χώρα αυτή τη στιγμή θα κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν οτιδήποτε να σταθεί εμπόδιο στο σιωνιστικό σχέδιο. Και το Ισραήλ ξέρει. Αυτό είναι που διακυβεύεται τώρα. Το μέλλον του σιωνιστικού σχεδίου. Και η άλλη πλευρά το ξέρει επίσης».

Αυτή την άνοιξη, δύο αμερικανικές κυβερνητικές αρχές για την ανθρωπιστική βοήθεια κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το Ισραήλ εμπόδισε σκόπιμα τις παραδόσεις τροφίμων και φαρμάκων στη Γάζα, ανέφερε η Scheer Post . Η Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ έδωσε στον Υπουργό Εξωτερικών Antony Blinken μια αξιολόγηση για το τι βρήκαν, ενώ το γραφείο προσφύγων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε τα ευρήματά τους σε κορυφαίους διπλωμάτες στα τέλη Απριλίου, σύμφωνα με την έκθεση.

Αλλά ενώ η νομοθεσία των ΗΠΑ απαιτεί από την κυβέρνηση να περικόψει τις αποστολές όπλων σε οποιαδήποτε χώρα εμποδίζει την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, οι ΗΠΑ δεν έχουν περιορίσει τις αποστολές όπλων τους στο Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου, αντιθέτως έχουν πλημμυρίσει τον σύμμαχό τους με βόμβες και άλλα όπλα.

«[Το Ισραήλ] θα χρησιμοποιήσει κάθε όπλο που έχει στη διάθεσή του προτού παραιτηθεί από τον έλεγχο της Γάζας, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό τώρα», είπε ο αναλυτής. «...η εθνοκάθαρση και η γενοκτονική επίθεση στη Γάζα - δεν πρόκειται να σταματήσουν έως ότου οι Ισραηλινοί αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τον έλεγχο της Γάζας. Όλα αυτά για τα οποία μιλάμε, την ανθρωπιστική βοήθεια, κ.λπ. Γιατί οι Ισραηλινοί μπορούν να ελέγχουν ποια ανθρωπιστική βοήθεια έρχεται στη Γάζα; Οι Ισραηλινοί δεν έχουν το δικαίωμα να ελέγχουν τίποτα για τη Γάζα». 

«Και, αυτό είναι που διακυβεύεται τώρα. Οι Ισραηλινοί πολεμούν στη Γάζα για την επέκταση του Σιωνιστικού σχεδίου και τη συνέχιση του Σιωνιστικού σχεδίου. Και οι Αμερικανοί τους στηρίζουν 110%. Και δεν θα το σταματήσουν αυτό αν δεν πληγωθούν, άν δεν πληγωθούν άσχημα, εκτός κι αν υπάρχει ένα τίμημα που πρέπει να πληρώσουν, τόσο οι Ισραηλινοί όσο και οι Αμερικανοί, που αποφασίζουν ότι είναι πολύ υψηλό. Και δεν ξέρω ποια θα μπορούσε να είναι το τίμημα αυτό ».
φωτό

Η αμερικανική κυβέρνηση φέρεται να έδωσε το πράσινο φως για τη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στον Λίβανο, έγραψε η The New Republic. Αμερικανοί αξιωματούχοι φέρεται να είπαν στο Ισραήλ ότι οι ΗΠΑ θα υποστήριζαν την απόφασή τους να βομβαρδίσουν στόχους της Χεζμπολάχ, ακόμη και αν ο Μπάιντεν ζητά κατάπαυση του πυρός. Η έκθεση κατονομάζει τον προεδρικό σύμβουλο Amos Hochstein* και τον συντονιστή του Λευκού Οίκου για τη Μέση Ανατολή, Brett McGurk **, ο οποίος είπε σε Ισραηλινούς αξιωματούχους ότι οι ΗΠΑ υποστήριξαν τη στρατηγική τους να εξαπολύσουν στρατιωτικές επιθέσεις στον Λίβανο.

Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε τη Δευτέρα εάν αισθάνεται άνετα με την χερσαία εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο, ο Μπάιντεν είπε: «Νοιώθω καλά που σταμάτησαν. Πρέπει να έχουμε κατάπαυση του πυρός τώρα».

«[Ο Μπάιντεν] μιλάει σαν να είναι θεατής όλου αυτού. Δεν είναι όμως θεατής. Δίνει όλα τα όπλα. Οι Ισραηλινοί το λένε ξανά και ξανά. Είπαν ότι δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό χωρίς τα όπλα που μας δίνετε. Αυτό είναι λοιπόν ένα αμερικανικό έργο».

«... Το Ισραήλ δεν δικαιούται, σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ, ούτε μια δεκάρα αμερικανικής βοήθειας επειδή έχει πυρηνικά όπλα και δεν έχει υπογράψει τη Συνθήκη για τη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων. Και η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρέπει να ψεύδεται κάθε χρόνο. Ο πρόεδρος πρέπει να πιστοποιήσει στο Κογκρέσο ότι το Ισραήλ δεν διαθέτει πυρηνικά όπλα για να το κάνει, διαφορετικά θα ήταν αντίθετο με το νόμο να του παρασχεθεί κάθε είδους βοήθεια. Έτσι, αυτό συνεχίζεται για πάντα», εξήγησε ο Kavanagh.

"Και, δεν ξέρω τι θα μπορούσε να το σταματήσει, αλλά είμαστε ήδη μέσα σε αυτό. Φτάνουμε σε ένα σημείο όπου υπάρχει στρατιωτική εμπλοκή γι' αυτό και αυτή θα αποφασίσει, τουλάχιστον για τα επόμενα 10, 20 χρόνια, τι πρόκειται να συμβεί."

Ἀπό : sputnikglobe.com

*  Amos Hochstein : γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ , παιδί Αμερικανοεβραίων μεταναστών. Υπηρέτησε στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) πριν επιστρέψει στην Ουάσιγκτον Ήταν σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής σε μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της κυβέρνησης των ΗΠΑ από το 1994 έως τον Ιανουάριο του 2001.

...Είναι παντρεμένος με την Julie Rae Ringel. έχουν μαζί τέσσερα παιδιά και ζουν στην Ουάσιγκτον Η σύζυγός του εργάζεται για τη Σχολή Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Τζορτζτάουν στο πρόγραμμα εκτελεστικής καθοδήγησης ηγεσίας. Ανήκει στούς Σύγχρονους Ορθόδοξους Εβραίους... ( ὁλόκληρη ἡ βιογραφία καί κυρίως ἡ δρᾶσις του, ἐδῶ

** Brett McGurkΕιδικός Απεσταλμένος του Προέδρου για τον Παγκόσμιο Συνασπισμό για την Αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε 

...υπηρέτησε σε ανώτερες θέσεις εθνικής ασφάλειας υπό τους προέδρους George W. Bush , Barack Obama και Donald Trump . Επί του παρόντος υπηρετεί ως αναπληρωτής βοηθός του προέδρου Τζο Μπάιντεν και συντονιστής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική ... (ἀπό ἐδῶ. )

Ὅπως καταλαβαίνετε ἕνα νεοσυντηριτικό ἁρπακτικό καί αὐτός, πιστός στήν ὑπηρεσία τοῦ Σιωνισμοῦ !  


Carthago delenda est


Ἡ Πελασγική

2 σχόλια:

  1. Ὅσοι ἀναγνωρίζουμε στό Ἰσραήλ τόν ρόλο τοῦ διεθνοῦς τρομοκράτη καί δυνάστη τῶν λαῶν, χαρήκαμε μέ τα πλήγματα πού τοῦ ἐπέφερε χθές τό Ἰράν. Ὁμως! Ἔχω τή ἄποψη ὄτι οἰ μουλάδες διέπραξαν ὀλέθριο λάθος. Ἔκαναν αὐτό πού τόσον καιρό ἐπεδίωκε τό Ἰσραήλ. Νομιμοποιοῦν μέ αὐτόν τόν τρόπο ὀποιαδήποτε ἀπάντηση ἐκ μέρους τοῦ Ἰσραήλ καί ξέρουμε ὅλοι πώς τό Ἰσραήλ ἀπαντᾶ καί μάλιστα μέ χτυπήματα χειρουργικά. Θεωρῶ ὄτι οὔτε ἡ ¨Ρωσσία οὔτε ἡ Κίνα ἤθελαν τήν ἐξέλιξη αὐτή τῶν πραγμάτων καί μάλιστα μέ κάθε τρόπο τό διεμήνυαν στό Ἰράν.. Εἷναι κατανοητό, βέβαια, πώς ἧταν θέμα γοήτρου γιά τό Ἰράν νά ἀπαντήσει . Ὅπως εἷναι πλέον ὀφθαλμοφανές πώς οἱ μυστικές ἰσραηλινές ὑπηρεσίες ἔχουν εἰσχωρήσει βαθειά καί στή Χαμάς καί στή Χεζμπολλάχ καί στό ἴδιο τό καθεστώς τοῦ Ἰράν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἑγώ θά παίξω τόν "ρὀλον τοῦ Κάτωνος τοῦ Πρεσβυτέρου καί θά ἐπαναλάβω :

      Carthago delenda est

      Κι᾿ὅπως γνωρίζεις πολύ καλά, ΕΠΕΣΕ.

      Ἐλπίζω αὐτή τήν φορά ἡ πτῶσις της νά μήν ἔχει "ψιλά γράμματα"...

      Υ. Γ. Πολύ σωστή ἡ στάσις πού πρότειναν Πούτιν καί Σί, ἀλλά πάντα θά ὑπάρχει καί ἡ "ἄλλη παράμετρος" ἡ ὁποία ποτέ δέν γνωρίζουμε ἐάν ἐν τέλει ἔχει τήν πλέον θετική ἔκβασιν. Κάποιοι τό δοκιμαζουν. Τλωρα οἱ Πέρσες...

      Καλησπέρα ἀγαπητή Θεοδώρα !

      Διαγραφή