" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

« Οἱ Παλαιστίνιοι πρέπει ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ να εγκαταλείψουν τήν Γάζα »

 


Ο πολεμοχαρής υπουργός του Ισραήλ Itamar Ben-Gvir ( φωτό) είπε ότι οι Παλαιστίνιοι πρέπει να μεταναστεύσουν από τη Λωρίδα της Γάζας καθώς το έδαφος «ανήκει σε εμάς»

Μιλώντας σε μια συγκέντρωση «Προετοιμασία για επανεγκατάσταση στη Γάζα» των εξτρεμιστών υποστηρικτών και εποίκων του τη Δευτέρα, ο Ben-Gvir κάλεσε τους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν «οικειοθελώς» την αποκλεισμένη περιοχή. 

«Θα ενθαρρύνουμε την εθελοντική μεταφορά όλων των πολιτών της Γάζας. Θα τους προσφέρουμε την ευκαιρία να μετακομίσουν σε άλλες χώρες, επειδή αυτή η γη μας ανήκει», είπε ο Ben-Gvir. 

Ο Ben-Gvir και ο σκληροπυρηνικός υπουργός Οικονομικών Bezalel Smotrich έχουν κάνει παρόμοιες εκκλήσεις στο παρελθόν.

Τό Μουσουλμανικό Συμβούλιο Δημοσίων Ὑποθέσεων ζητᾶ ἀπό τόν ΟΗΕ να λογοδοτήσουν γιά ὅσα πράττουν καί λένε οἱ συγκεκριμένοι Ἰσραηλινοί Ὑπουργοί.   ἐδῶ

Ο Ben-Gvir, ο οποίος έχει παρελθόν στο να κάνει σχόλια που υποκινούν το μίσος και να προκαλεί τους Παλαιστίνιους, είπε νωρίτερα ότι «ο πόλεμος παρουσιάζει μια ευκαιρία να επικεντρωθούμε στην ενθάρρυνση της μετανάστευσης των κατοίκων της Γάζας». 

Πρόσθεσε ότι το Ισραήλ έχει εταίρους σε όλο τον κόσμο που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην απορρόφηση πολλών Παλαιστινίων από τη Γάζα.

Ο εξτρεμιστής υπουργός είπε επίσης ότι η ενθάρρυνση των Παλαιστινίων να εγκαταλείψουν τη Γάζα θα επιτρέψει στους Ισραηλινούς που κατοικούν γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας να επιστρέψουν στους οικισμούς τους.

Οι ισραηλινοί οικισμοί στη Λωρίδα της Γάζας καταργήθηκαν το 2005.

Ο πολεμοχαρής υπουργός αρνήθηκε επίσης να αναγνωρίσει την εθνική ταυτότητα των κατοίκων της Γάζας και απέφυγε να τους αποκαλέσει Παλαιστίνιους.

Σε συνέντευξή του στο ισραηλινό ειδησεογραφικό πρακτορείο Kikar HaShabbat τον Μάιο, ο Μπεν-Γκβίρ είπε ότι η Γάζα πρέπει να είναι υπό «πλήρη ισραηλινό έλεγχο» και να κατοικείται από εβραϊκούς οικισμούς, υπονοώντας ότι ο ίδιος θα μετακομίσει στον κατεστραμμένο από τον πόλεμο παλαιστινιακό θύλακα.

Τότε τόνισε ότι η «ενθάρρυνση της εθελοντικής μετανάστευσης» των Παλαιστινίων από τη Γάζα ήταν το «τελευταίο» και «πιο σημαντικό βήμα» για την επίτευξη της ολοκληρωτικής κατοχής του Ισραήλ.


«Εάν συμβεί η μετανάστευση και φύγουν εκατοντάδες χιλιάδες, θα μπορείτε να φέρετε όλο και περισσότερους ανθρώπους», πρόσθεσε.

«Θα είσαι ο πρώτος που θα πάει να ζήσει εκεί;»  ρωτήθηκε ο Ben-Gvir.

«Ναι, γιατί όχι;» απάντησε εκείνος.

Το Ισραήλ απέσυρε τον στρατό και τους εποίκους του από τη Γάζα το 2005 μετά από 38 χρόνια κατοχή. 

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το καθεστώς του θα διατηρήσει τον έλεγχο για αόριστο χρονικό διάστημα. 

Υπήρξε ασάφεια ωστόσο, σχετικά με τις μακροπρόθεσμες προθέσεις του Ισραήλ, ενώ χώρες συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, του μεγαλύτερου ευεργέτη του Ισραήλ, είπαν ότι η Γάζα πρέπει να κυβερνάται από Παλαιστίνιους.

Και οι δύο πολεμοχαρείς Ισραηλινοί υπουργοί συνεχίζουν να χρησιμοποιούν μίσος, βίαιη, αηδιαστική γλώσσα για τους Παλαιστίνιους, τους Άραβες και τους Μουσουλμάνους. 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Keir Starmer, ο οποίος είναι πιστός σύμμαχος του Ισραήλ, δήλωσε πρόσφατα ότι «εξετάζει» την επιβολή κυρώσεων στο Smotrich του Ισραήλ, καθώς και στον Ben-Gvir.

Ο Starmer είπε ότι μια σειρά από δηλώσεις των δύο υπουργών ήταν «απεχθής» και ότι η κυβέρνηση «εξετάζει» την επιβολή κυρώσεων.

Ο Smotrich έχει πει ότι «η πείνα δύο εκατομμυρίων ανθρώπων στη Γάζα μπορεί να είναι δικαιολογημένη και ηθική». Και αυτό ενώ ο Ben-Gvir έχει «αποκαλέσει ήρωες εποίκους που σκότωσαν έναν 19χρονο στη Δυτική Όχθη». 

Οι δηλώσεις γίνονται καθώς ο Νετανιάχου εξετάζει ένα σχέδιο για τον αποκλεισμό της ανθρωπιστικής βοήθειας στη βόρεια Γάζα σε μια προσπάθεια να λιμοκτονήσει εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με το προτεινόμενο σχέδιο, οι άμαχοι που παραμένουν στη βόρεια Γάζα θα ταξινομούνται ως μαχητές, επιτρέποντας στα ισραηλινά στρατεύματα να τους σκοτώσουν. Θα τους απαγορευόταν η πρόσβαση σε τρόφιμα, νερό, φάρμακα και καύσιμα.

Το σχέδιο έδωσε στους Παλαιστίνιους μια εβδομάδα για να εγκαταλείψουν το βόρειο ένα τρίτο της Λωρίδας της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης της πόλης της Γάζας, προτού την κηρύξει κλειστή στρατιωτική ζώνη.

Ο ισραηλινός γενοκτονικός πόλεμος στη Γάζα συνεχίζει να σκοτώνει περισσότερους αμάχους και να αφήνει πίσω του ένα ίχνος καταστροφής στην πολιορκημένη λωρίδα.

Στη Λωρίδα της Γάζας ζουν 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι. Περισσότεροι από 42.600 από αυτούς έχουν σκοτωθεί από ισραηλινές επιθέσεις και περίπου 2 εκατομμύρια εκτοπίστηκαν από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, όταν οι δυνάμεις του καθεστώτος ξεκίνησαν τον γενοκτονικό τους πόλεμο κατά των Παλαιστινίων.

ἀπό : presstv.ir



Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου