" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

Ὁ Ποῦτιν μιλᾶ μέ τόν Σέρβο ἡγέτη καί συναντᾶ στήν Μόσχα τόν ἡγέτη τῶν ΗΑΕ

 Οι ηγέτες αντάλλαξαν συγχαρητήρια με την ευκαιρία της 80ής επετείου από την απελευθέρωση του Βελιγραδίου από τους ναζί εισβολείς. Σαν σήμερα το 1944 τελείωσε η επιθετική επιχείρηση του Σοβιετικού Στρατού στο Βελιγράδι, στην οποία συμμετείχαν μονάδες του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Γιουγκοσλαβίας. Αυτό έγινε ένα από τα βασικά γεγονότα του τελευταίου σταδίου του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στα Βαλκάνια.

Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν ικανοποίηση για το επίπεδο των διμερών σχέσεων, με βάση την πνευματική, πολιτιστική και ιστορική κοινότητα, την ενότητα των εκτιμήσεων του παρελθόντος και του παρόντος. Επιβεβαιώθηκε η πρόθεση περαιτέρω ενίσχυσης της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ευχαρίστησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν για τη θέση αρχών που λαμβάνει η Ρωσία σε θέματα διασφάλισης της εδαφικής ακεραιότητας της Σερβίας. ( φωτό ἀριστερά) 

Συζητήθηκε επίσης η κατάσταση γύρω από την Ουκρανία. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αξιολόγησε την πρόοδο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Οι ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν να διατηρούν προσωπικές επαφές. ( ἐδῶ


Ο Πούτιν καλωσορίζει τον ηγέτη των ΗΑΕ για άτυπο δείπνο για να συζητήσει βασικά παγκόσμια ζητήματα

Ο πρόεδρος των ΗΑΕ Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν έφτασε στη Μόσχα για επίσημη επίσκεψη. Κατά την άφιξή του, συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για ένα άτυπο δείπνο στην εξοχική κατοικία του προέδρου στο Νόβο-Ογκάριοβο. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν μια σειρά θεμάτων.

Ο Πούτιν ευχαρίστησε τον ομόλογό του των ΗΑΕ για την επίσκεψή του και μοιράστηκε θερμές αναμνήσεις από το προηγούμενο ταξίδι της ρωσικής αντιπροσωπείας στα ΗΑΕ.

«Επιτρέψτε μου να σας καλωσορίσω θερμά στη Μόσχα», είπε ο Πούτιν στον Αλ Ναχιάν κατά τη διάρκεια του άτυπου δείπνου τους.

"Εμείς, όλα τα μέλη της ρωσικής αντιπροσωπείας, θυμόμαστε με χαρά την τελευταία μας επίσκεψη στη χώρα σας (το 2023). Κατά τη σημερινή άτυπη συνάντηση, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε όλα τα πιεστικά θέματα", διαβεβαίωσε ο Ρώσος ηγέτης.

Ο Πούτιν τόνισε πόσο χαρούμενος ήταν που είδε τον ηγέτη των ΗΑΕ.


Ο Ρώσος πρόεδρος ευχαρίστησε επίσης τον Αλ Ναχιάν που ήρθε στο άτυπο δείπνο, σημειώνοντας ότι η συνάντησή τους πραγματοποιήθηκε μια ημέρα πριν από την επίσημη επίσκεψη του προέδρου των ΗΑΕ στη Ρωσία. «Σας ευχαριστώ που συμφωνήσατε να έρθετε πριν από την επίσημη επίσκεψή σας, ώστε να συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα σε μια ανεπίσημη, σπιτική ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια του αποψινού δείπνου εργασίας», είπε ο Ρώσος ηγέτης.

Ο Αλ Ναχιάν, με τη σειρά του, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Πούτιν για την πρόσκληση.

«Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ που με καλέσατε προσωπικά στο σπίτι σας», είπε ο ηγέτης των ΗΑΕ.

( ὁλόκληρο τό θεμα ἐδῶ

Καί πᾶμε γιά τήν μεγάλη Σύνοδο κορυφής BRICS στό Καζάν τῆς Ῥωσσίας στίς 22-24Ὀκτωβρίου 2024.


Ἀπό τά πλέον σημαντικά γεγονότα τῆς χρονιᾶς. 


Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου