" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

Τό συμβολικό δῶρο τοῦ Ποῦτιν στούς BRICS


 
Συνολικά 1.000 τέτοια χαρτονομίσματα – ονομαστικής αξίας 100 BRICS – τυπώθηκαν στην πόλη Kirzhach στην περιφέρεια Βλαντιμίρ της Ρωσίας. Το τραπεζογραμμάτιο έγινε εν όψει της Συνόδου Κορυφής των BRICS του 2023 στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τιμήθηκε με ένα συμβολικό χαρτονόμισμα BRICS ( φωτό) στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής της ομάδας στο Καζάν της Ρωσίας . Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, χαρακτήρισε το χαρτονόμισμα σχεδόν χρήμα επειδή τόνισε ότι αποτελεί την επιτομή της αμοιβαίας συνεργασίας των κρατών μελών των BRICS.

Άς δούμε λοιπόν αυτό το μοναδικό χαρτονόμισμα.


Στην μπροστινή όψη του τραπεζογραμματίου προβάλλονται οι εθνικές σημαίες και τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας, της Κίνας και της Νότιας Αφρικής, ενώ στο πίσω μέρος προβάλλονται ( φωτό κάτω ) οι εθνικές σημαίες και τα ονόματα των νέων μελών, της Αιγύπτου, της Αιθιοπίας, του Ιράν και των ΗΑΕ. καθώς και των πιθανών συνεργατών του ομίλου. Όλα τα σχέδια είναι χειροποίητα.

Η εκτύπωση ξεκίνησε από τον Yevgeny Fyodorov , τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη της Kirzhach Typography JSC. Το χαρτονόμισμα ήταν ένα δώρο στη συνεδρίαση των BRICS ως ένδειξη «εγκάρδιας υποστήριξης» για την πορεία της παγκόσμιας συνεργασίας και πολυπολικότητας, όπως υποστήριξαν τα μέλη των BRICS.

Η διάταξη των σημαιών σε κύκλο στην μπροστινή πλευρά του τραπεζογραμματίου συμβολίζει την ιδέα της ισότητας μεταξύ των κρατών μελών των BRICS, είπε ο Fyodorov, μεταγλωττίζοντας το σημείωμα ένα σκίτσο εργασίας και ένα σύμβολο ενός αναδυόμενου πολυπολικού κόσμου. «Είναι γνωστό ότι πολλές μεγάλες συμφωνίες ξεκίνησαν με σύμβολα και μικρά πράγματα», σημείωσε.

Ο  Fyodorov τόνισε ότι όπως τα τυπικά ρωσικά τραπεζογραμμάτια, το χαρτονόμισμα BRICS προστατεύεται αξιόπιστα από πλαστά.

Επαίνεσε επίσης τον Yury Yermakov, τον δημιουργό του σχεδίου του χαρτονομίσματος, ο οποίος νωρίτερα «συμμετείχε στην σχεδίαση περισσότερων από 10 νομισμάτων για διάφορες χώρες». Στη δεκαετία του 1980, ο καλλιτέχνης εργάστηκε σε ένα πορτρέτο του πρώην προέδρου του Ιράκ Σαντάμ Χουσεΐν για τα ιρακινά δηνάρια, δημιουργώντας ξεχωριστά ένα πορτρέτο του πρώην αρχηγού του κράτους του Βιετνάμ Χο Τσι Μινχ για τα βιετναμέζικα dongs.

Ο Πρόεδρος Πούτιν επεσήμανε προηγουμένως ότι το θέμα της δημιουργίας ενός ενιαίου νομίσματος BRICS δεν βρίσκεται στο τραπέζι, τονίζοντας τη σημασία της προσεκτικής αντιμετώπισης του θέματος.

Ἀπό : sputnikglobe.com

Δῶρο μέν,ἀλλά καί τό τί μέλλει,καί λίαν συντόμως, νά ἔρθῃ. Ἄλλως τε οἱ Βραζιλιάνοι τό εἶπαν πώς ...βιάζονται :

Η Βραζιλία ενδιαφέρεται εξαιρετικά για τη χρήση εθνικών νομισμάτων στο εμπόριο μεταξύ των χωρών BRICS, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας Mauro Vieira σε συνέντευξή του στο Sputnik.
 «Η δυνατότητα χρήσης τοπικών νομισμάτων στο εμπόριο μεταξύ των χωρών BRICS είναι ένα θέμα μεγάλου ενδιαφέροντος για τον Πρόεδρο [Βραζιλιάνα] Λούλα ντα Σίλβα και η Βραζιλία τάσσεται υπέρ της διάθεσης αυτού του νέου τρόπου σε οικονομικούς παράγοντες των μελών του ομίλου», είπε ο υπουργός... ΕΔΩ 

Ὅπως καί νά εἶναι ἔρχεται ἡ ὁλοκληρωτική κυριαρχία τῶν BRICS. Ἡ ἀπάντησις στήν ΝΤΠ εἶναι ἐδῶ καί μάλιστα τόσο κοντά ὅσο ποτέ δέν εἴχαμε φανταστεῖ. 
Ὁ πολυπολικός κόσμος εἶναι μία πραγματικότητα καί δέν βλέπω τίποτε πού νά μπορῇ νά τήν σταματήσῃ. Ἐπιτέλους νά τελειώνουμε μέ τήν τυραννία τῆς παγκόσμιας ἐξουσιαστικῆς ἐλίτ πού εἶναι βγαλμένη μέσα ἀπό τά σωθικά τῆς Δύσεως καί ἐκεῖ ἀκριβῶς θά ξαναπάῃ ἀνεπιστρεπτί. 

Μένει νά ᾿δοῦμε ἄν ἐκλεγεῖ ὁ Τράμπ τί στάση θά κρατήσῃ ἀπέναντι στίς χῶρες τῶν BRICS. Ὅσο γιά τήν Καμπάλα Χάρρις, ἔ δέν ἔχομε ἀμφιβολία πώς σέ περίππτωσιν ἐκλογῆς της θά χαράξῃ ἕναν σύντομο δρόμο πρός τόν Γ΄Π. Π. 
Τό θέμα εἶναι, θά μπορέσῃ νά κάνῃ ἔστω καί ἕνα βῆμα πρός αὐτόν ; 


Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου