" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΤΟ ΓΕΛOΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΟΟΥ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.



Άρθρο του Manuel Freytas  
Μετάφραση-επιμέλεια Ιωάννης Αυξεντίου
Ήταν αναγκαίο να δημιουργήσουν μία νέα εκδοχή της 11ης Σεπτεμβρίου. Αυτή την φορά έπρεπε να την δημιουργήσουν στην Ευρώπη, για να ανακάμψουν από την στρατιωτική ήττα που τους επέφερε η Ρωσία,  καταστρέφοντας την τρομοκρατία στην Συρία. Η τρομοκρατική επιχείρηση που διαδόθηκε διαμέσου των μέσων ενημέρωσης και που αναπτύσσεται στην Γαλλία, τους χρησιμεύει για να συνεχίζουν να τροφοδοτούν το κλίμα φόβου έναντι της τρομοκρατίας, σε παγκόσμιο επίπεδο . Αυτό το κλίμα χρησιμεύει για να καθιστά  επίκαιρο τον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας ως στρατηγική της εισβολής και της κατάκτησης, με στρατιωτικές σφαγές δικαιολογημένες από τον ''διεθνή  τρομοκρατικό κίνδυνο.”

 Με αυτή την στρατηγική οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους στο ΝΑΤΟ, δικαιολόγησαν την εισβολή και την κατάκτηση διαφόρων χωρών, ξεκινώντας από την 11η Σεπτεμβρίου του 2002. Μετά  την απόπειρα στους δίδυμους πύργους, εισέβαλλαν στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, κατέστρεψαν και κυρίευσαν την Λιβύη, και προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο, δημιουργώντας μία εισβολή από μισθοφόρους τρομοκράτες, στην Συρία από το 2011, όπου όμως πρόσφατα έλαβαν μια συντριπτική ήττα από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Pieter Bruegel, ο Θρίαμβος του θανάτου
Εν κατακλείδι, αυτοί (οι ελίτ) είχαν την ανάγκη να δημιουργήσουν ένα νέο φαντασμαγορικό τρομοκρατικό γεγονός, για να αντισταθμίσουν την ντροπιαστική ήττα στην Συρία. Σκεφτείτε ότι, μέσα σε μόλις 45 ημέρες, η πανίσχυρη στρατιωτική μηχανή της Ρωσίας γελοιοποίησε και συνέτριψε τη στρατηγική εισβολή από την τρομοκρατία  στο έδαφος της Συρίας. Έτσι απογυμνώθηκε η χρήση των τρομοκρατικών ομάδων (που χρηματοδοτούνται και εκπαιδεύονται από τη CIA και τις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών) για να εισβάλουν σε χώρες χωρίς τη  χρήση δικών τους στρατιωτικών δυνάμεων.   

Ο Πούτιν και η Ρωσία πήραν  τον στρατιωτικό έλεγχο της Συρίας και μετέτρεψαν σε ένα Βατερλό την στρατηγική Made in USA-Israel-ΝΑΤΟ με τo Ισλαμικό Κράτος και τους μισθοφόρους οι οποίοι, κατά τη διάρκεια τεσσάρων χρόνων, κατέστρεψαν και δολοφόνησαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων στη Συρία.

Μετά την στρατιωτική ήττα των τρομοκρατών στην Συρία, η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοι της, και τα διεθνή μέσα ειδήσεων, έμειναν χωρίς θέματα και χωρίς λέξεις για να καταφέρουν να πουλήσουν με πειστικότητα την ύπαρξη μιας παντοδύναμης τρομοκρατίας, που στην πραγματικότητα είχε γεννηθεί  και χειραγωγηθεί από τους ίδιους. Η ισχύς και ακρίβεια της ρωσικής στρατιωτικής μηχανής μεταμόρφωσε  την τρομοκρατική μαριονέτα της Ουάσιγκτον και των εταίρων της σε ένα μύθο χωρίς πραγματική βάση. Τώρα πλέον δεν ήταν δυνατόν να θέσουν την δολοφονική τζιχαντική τρομοκρατία υπό το έλεγχο τους και να την υποδείξουν ως τον  ''μεγάλο κίνδυνο για την ανθρωπότητα.”

Και είναι έτσι που η στρατηγική της CIA και του πενταγώνου είχαν την ιδέα να βγάλουν από το μανίκι, τα αιματηρά κτυπήματα στο Παρίσι  με τόσους νεκρούς και τραυματίες. 

Η στιγμή για να επωφεληθούν από αυτή την αιματηρή απόπειρα στην Γαλλία, δεν άργησε να περιμένει. Η μαριονέτα του Γάλλου προέδρου, ο Francois Hollande, κήρυξε την ''κατάσταση έκτατης ανάγκης'' και έκλεισε τα σύνορα. Ο πρώτος ηττημένος στην Συρία, ο Barack Obama, δήλωσε σε μία συνέντευξη, ότι η τρομοκρατική επιχείρηση στην Γαλλία είναι μία επίθεση "εναντίον όλης της ανθρωπότητας και εναντίον των οικουμενικών αξιών που όλοι ασπαζόμαστε".

F. José de Goya,  Οι συμφορές του πολέμου
Οι σύμμαχοί του, και αυτοί ηττημένοι στη Συρία, δεν πήγαν πίσω. Η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, και αυτή έδειξε ότι είναι "βαθιά συγκινημένη'' εξαιτίας των τρομοκρατικών κτυπημάτων. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, David Cameron, προσέφερε στην Γαλλία όλη την βοήθεια που έχει ανάγκη: “Είμαι αναστατωμένος εξαιτίας των γεγονότων της νύχτας στο Παρίσι. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τον λαό της Γαλλίας” είπε...

Εν κατακλείδι, μία νέα σκηνοθεσία του «πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία», διαμέσου της αιματηρής απόπειρας στο Παρίσι, που μεταμορφώθηκε σε ένα τηλεοπτικό διεθνές σόου, προσπαθούν να ξαναγεννήσουν από τις στάχτες της τη στρατηγική, ήδη ηττημένη, της επέμβασης και της εισβολής μέσω της τζιχαντικής μισθοφορικής τρομοκρατίας.

Η  νέα  παράσταση ετοιμάζεται να αρχίσει. 

Σχόλιο του μεταφραστήΜία είδηση που δεν ακούστηκε όσο θα έπρεπε: μη επανδρωμένο  υποβρύχιο (underwater drone)  γεμάτο  με εκρηκτικά, βρέθηκε κοντά στον αγωγό της Βαλτικής Nord Stream. Η όλη διάταξη της επιχείρησης δείχνει προειδοποιητικό μήνυμα. Ο αγωγός Nord Stream που συνδέει τη Ρωσία και τη Γερμανία κατασκευάστηκε από τον ενεργειακό γίγαντα Gazprom, σε στενή συνεργασία με εταιρείες από τη Γερμανία, τη Γαλλία και τις Κάτω Χώρες. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο απειλών προς την Ρωσία, εντάσσεται και η κατάρριψη των δύο αεροπλάνων της.

Οι  λυκάνθρωποι, στην ζώνη του ημίφωτος, ποτέ δεν έπαψαν να αναζητούν το αίμα. Όλα αυτά είναι απλώς γεωπολιτική ή κάτι πιο βαθύ και τερατώδες; Μία  ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ, στην οποία οι έννοιες του κακού και του καλού είναι ανύπαρκτες. Μόνον ένα πράγμα μετράει: η αποτελεσματικότητα. Με κάθε μέσο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου