" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Ἀλεξάντερ Ντούγκιν: Ἡ ἀθρόα λαθρομετανάστευση θά σημαίνει τό τέλος τῆς Εὐρώπης - Τό Ἰσλαμικό Κράτος εἶναι δημιούργημα τῶν ἀμερικανῶν



 Ο εξ απορρήτων του Βλαντιμίρ Πούτιν μιλάει για το «προϊόν» Ισλαμικό κράτος , για την στρατηγική που χαράσσει η Ρωσία για την Τουρκία και για την διεθνή τρομοκρατία που θα εξαφανίσει την Ευρώπη την ώρα που η Αμερική παίζει σημαντικό ρόλο στα γεγονότα.

Η κατάσταση στην Ρωσία μετά την τρομοκρατική ενέργεια στο ρωσικό αεροπλάνο που το ανατίναξε στον αέρα στον ουρανό του Σινά αλλά και την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στην Συρία μοιάζει εκρηκτική.

Οι αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Τουρκία και την Ρωσία είναι κρίσιμες και παίρνονται καθαρά από το στενό περιβάλλον του Βλαντιμίρ Πούτιν και τον ίδιο τον ρώσο πρόεδρο που όλοι πια λένε ότι λειτουργεί σαν «λύκος» στρέφοντας μόνο το βλέμμα του σε συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία εμπιστεύεται όταν έρχεται η ώρα των αποφάσεων στρατηγικής.

Ο Αλεξάντερ Ντούγκιν είναι ο εξ απορρήτων σύμβουλος του Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο άνθρωπος που ξέρει να μιλάει στο αυτί του ρώσου προέδρου και που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων σε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις του ρώσου ηγέτη.

Είναι ο εμπνευστής και θεωρητικός της νέας ρωσικής γεωπολιτικής και του ρεύματος του «ευρασιανισμού» και έχει επηρεάσει αρκετά τον Ρώσο πρόεδρο για τις κινήσεις του στη γεωπολιτική σκακιέρα.

Ο Ρώσος θεωρητικός είναι μια ισχυρή φυσιογνωμία που σήμερα στην κρίση Ρωσίας Τουρκίας, οι απόψεις του για τον σχεδιασμό αντιμετώπισης αυτής, είναι βαρυσήμαντες για τον Ρώσο πρόεδρο.

Ο Β.Πούτιν τον έχρισε πρώτο σύμβουλό του σε θέματα γεωστρατηγικής και γεωπολιτικής και εφαρμόζει πιστά την θεωρία του από την εποχή που

«Το ισλαμικό κράτος έχει πια γίνει ο μόνιμος βραχνάς όχι μόνο της Ευρώπης αλλά και της Ρωσίας λόγω της εκρηκτικής πολιτικής που ακολουθεί θυσιάζοντας όχι μόνο ιδεολογίες και υλικά αγαθά αλλά και ανθρώπους σε καθημερινή βάση τονίζει ο Αλεξάντερ Ντούγκιν.

Η Ρωσία προσπαθεί να καθαρίσει την Συρία από τους συνεργάτες των λαθρεμπόρων πετρελαίου, και η Τουρκία δεν το άντεξε αυτό διότι είναι γνωστό ότι αυτή ,είναι ο άμεσος συνεργάτης των λαθρέμπορων πετρελαίου και φυσικού αερίου αλλά και ο εντολοδόχος. Όσο κι αν προσπαθεί ο Ταγίπ Ερντογάν να διασύρει την Ρωσία με τις καταγγελίες που κάνει ότι η Αμερική έχει στοιχεία για το ότι ρωσικές εταιρίες και ISIS πωλούν πετρέλαιο στο καθεστώς Άσαντ δεν πρόκειται να αλλάξει την αλήθεια.

Η θέση της Ρωσίας για τα όσα έκανε η Τουρκία με πλάτες άλλων είναι γνωστή και ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει πάρει τις αποφάσεις του για το πως θα αντιδράσει. Την δυναμική της Ρωσίας την ξέρει πρέπει να την σεβαστεί αλλιώς η Ρωσία θα πρέπει να προστατεύσει με όλους τους τρόπους τα συμφέροντά της . Πίσω από το ισλαμικό κράτος κρύβονται κάποιοι που τους ξέρουμε καλά όπως ξέρουμε και τους συνεργάτες του.»

- Θα επιτεθεί η Ρωσία στην Τουρκία ακολουθώντας το εξουθενώνω και επιτίθεμαι;

Μιλάμε για μια επίθεση που έχει αρχίσει. Η διακοπή σχέσεων , συνομιλιών , το κλείσιμο συνόρων , η διακοπή έκδοσης βίζας , διακοπή επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι επίθεση. Και αυτά όλα είναι αποτελέσματα της δραστηριότητας του ισλαμικού κράτους εναντίον της Ρωσίας. Αναγκάστηκε η Ρωσία να αντιδράσει.

- Τελικά πόσο ισλαμικό είναι "το ισλαμικό κράτος", πόσο εκπροσωπεί το ισλάμ όσον αφορά στην φιλοσοφία του; Η δραστηριότητά του φωνάζουν οι μουσουλμάνοι δεν έχει καμία σχέση με το πραγματικό Ισλάμ.

Το « Ισλαμικό Κράτος » δεν είναι ούτε ισλαμικό , ούτε κράτος . Το ISIS σκοτώνει αμάχους και απολαμβάνει το θάνατο αμάχων. Το να σκοτώνουν αμάχους, είναι η ουσία της τρομοκρατίας . Οι τρομοκράτες σκοτώνουν αθώα θύματα, προκειμένου να επιτύχουν έναν στόχο πολιτικό. Αυτό αντιστοιχεί επίσης στη φύση του « Ισλαμικού Κράτους » που δεν έχει καμία σχέση με το Ισλάμ ή με κράτος . 'Ετσι κι αλλιώς, ο θάνατος αθώων αμάχων είναι απαράδεκτος για έναν μουσουλμάνο.

- Ναι αλλά και η Ρωσία στην προσπάθεια της να χτυπήσει το Ισλαμικό κράτος σκοτώνει αμάχους.

Ο θάνατος αμάχων είναι το τίμημα που η Ρωσία θα πρέπει να πληρώσει σήμερα και , πιθανότατα , στο μέλλον, για τη στρατιωτική βοήθειά της προς τη Συρία . Οι τρομοκράτες του "Ισλαμικού Κράτους " βλέπουν όλους τους Ρώσους ως εχθρούς , όχι μόνο το στρατό της Ρωσίας . Στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης , ορισμένοι δυτικοί σχολιαστές, άλλωστε εξέφρασαν ανοιχτά τη χαρά τους για το αεροπορικό δυστύχημα που είχε τόσους νεκρούς .

-Αισθάνεστε ότι θα είναι μια μόνιμη απειλή για την Ρωσία.

Θα πρέπει να αντιληφθούμε το « Ισλαμικό Κράτος » ως μια άμεση απειλή για τη Ρωσική Ομοσπονδία .

-Τελικά τι είδους προϊόν είναι το ISIS;

Αυτή η τρομοκρατική οργάνωση είναι ένα προϊόν της αμερικανικής πολιτικής που δημιουργήθηκε για να διαδώσει το χάος και να παράσχει στις Ηνωμένες Πολιτείες , ανά πάσα στιγμή , ένα πρότυπο για τη δική της στρατιωτική επέμβαση , όπως μπορείτε να δείτε από το παράδειγμα της Συρίας .

Ωστόσο , το « Ισλαμικό Κράτος » δεν είναι παρόν μόνο στο Ιράκ και τη Συρία , αλλά και στην Κεντρική Ασία. Οι τρομοκρατικές συμμορίες , οι οποίες έχουν τους ίδιους χορηγούς και την ίδια ιδεολογία , με το « Ισλαμικό Κράτος » στη Συρία και το Ιράκ είναι επίσης ενεργές στο Αφγανιστάν , το Τατζικιστάν , το Ουζμπεκιστάν, κοντά στα ρωσικά σύνορα . Οι ομάδες αυτές λειτουργούν επίσης στο Βόρειο Καύκασο, εντός της ίδιας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

- Η δραστηριότητά του όμως είναι γεγονός ότι δημιουργεί πανικό κι χάος όχι μόνο στην Ευρώπη , το αντιλαμβάνεστε;

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αντιλαμβάνεται πολύ καλά ότι αυτό πρόκειται να δημιουργήσει χαοτικές συνθήκες χρησιμοποιώντας το "Ισλαμικό Κράτος" και άλλες παρόμοιες τρομοκρατικές ομάδες στην Κεντρική Ασία και τον Καύκασο.

Οι Αμερικανοί δημιούργησαν χάος, το οποίο κατευθύνεται όχι μόνο ενάντια στη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία , αλλά και κατά της Ευρώπης. Όσο περισσότερο χάος και αταξία υπάρχει στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, τόσο περισσότεροι μετανάστες θα έρθουν στην Ευρώπη. 

Αυτό με τη σειρά του, θα οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση των κοινωνικών υποδομών και, ως εκ τούτου, στην πολιτική παράλυση στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Και εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι χιλιάδες τρομοκράτες εισρέουν στην Ευρώπη ως μέρος της διαδικασίας μετάβασης.

- Αν συνεχιστούν οι αφίξεις μεταναστών με τον ρυθμό που γίνονται αυτή την στιγμή τι θα σημάνει για την Ευρώπη;

Σε περίπτωση που συνεχιστεί αυτή η τάση, και με μελλοντικές αφίξεις 10 , 20 ή ακόμα και 30 εκατομμυρίων μεταναστών στην Ευρώπη, θα σημάνει πραγματικά το τέλος της Ευρώπης. Η ευρωπαϊκή ήπειρος δεν θα "εξισλαμισθεί " , ούτε θα δημιουργηθεί το « χαλιφάτο », αλλά, αντίθετα, η Ευρώπη θα βυθιστεί στο απόλυτο χάος και τον αφανισμό

-Αν δούμε τα όσα συμβαίνουν σήμερα γεωπολιτικά θα μπορούμε να εξηγήσουμε τα γεγονότα που διαδραματίζονται αυτή την στιγμή στον παγκόσμιο χάρτη;

Βεβαίως διότι μόλις απαρνιόμαστε την γεωπολιτική, αρχίζουμε να βυθιζόμαστε σε μια δίνη λεπτομερειών και αντιπαραθέσεων οι οποίες δεν μας αφήνουν να καταλάβουμε τι συμβαίνει: ποιος είναι εχθρός, ποιος είναι φίλος, και μάλιστα οι φίλοι και εχθροί αλλάζουν συνέχεια. Αν πάρουμε την Τουρκία, με ποιον είναι άραγε; Είναι δυσνόητο. Ποιοι είναι οι τρομοκράτες; Οι ισλαμιστές τους οποίους από τη μία δημιουργούν οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι χρηματοδοτούν;

Ας δούμε την Γαλλία. Ενεργά χρηματοδοτούσε την επιχείρηση στη Λιβύη, ταυτόχρονα «οι αντάρες της Λιβύης» τους οποίους έχει στηρίξει όλη η Δύση, στην ουσία δημιούργησαν το ISIS και του παρέδωσαν όπλα. Τώρα ήδη υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός ανοικτών πληροφοριών για παράδοση όπλων από τους Λίβιους στην συριακή αντιπολίτευση και κανένας δεν το κρύβει.

-Αν βγάλουμε έξω από την παρένθεση τη γεωπολιτική και προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε αυτά τα γεγονότα με κάποιον άλλο τρόπο;

Αμέσως θα συσσωρευτούν τόσο μεγάλος όγκος αντιπαραθέσεων που είτε θα αναγκαστούμε να απευθυνθούμε στη θεωρία της παγκόσμιας συνομωσίας, είτε να προσφύγουμε σε κάποιες εξωφρενικές μορφές ανάλυσης, είτε απλά να μην δίνουμε καμία σημασία στις προσπάθειες να εξηγήσουμε τον κόσμο και απλά να πούμε: τώρα το πιο βασικό είναι να τσιμπίσουμε κάτι, να κάνουμε την καριέρα μας, σε γενικές γραμμές να απολαύσουμε τη ζωή εδώ και τώρα, να πάμε διακοπές... Όμως, παραδείγματος χάριν, πας στην Αίγυπτο και δεν γυρίζεις πίσω. Σε ανατίναξαν στο αεροσκάφος στου ουρανό του Σινά.

Θεωρείτε ότι αυτός ο πανικός , η τρομοκρατία είναι ένας κύκλος που θα κλείσει σύντομα η θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στον παγκόσμιο χάρτη και όλοι θα συμπεριφέρονται πανικόβλητοι αλλάζοντας τη ζωή τους ;


Γίνεται ένας τρομερός πόλεμος ηπείρων, αντιπαράθεση δύο μορφών πολιτισμού: της Ξηράς που είναι η Ρωσία και της Θάλασσας που είναι η Αμερική. Σήμερα η Αμερική είναι μια δημοκρατία και η Ρωσία είναι μια δημοκρατία. Ιδού η μάχη των δύο δημοκρατιών. Για να δικαιολογήσουμε την μάχη με τη δημοκρατία, πρέπει να πουν, ότι δεν είμαστε δημοκρατία, αλλά κάποιο αυτοκρατορικό καθεστώς, και εμείς από την πλευρά μας πρέπει να τους κατηγορήσουμε για όλες τις αμαρτίες και να τους απαντήσουμε: είστε ο άξονας του κακού και η εκπροσώπηση της κόλασης, κάτι που είναι απολύτως σωστό. Εν πάση περιπτώσει πρέπει να ανταλλάξουμε ευγενικές εκφράσεις, αν και από όλα τα σημάδια της αυστηρής πολιτικής επιστήμης πρόκειται για μια σύγκρουση των δύο δημοκρατιών: της ρωσικής και της δυτικής δημοκρατίας. Η Ρωσία και οι ΗΠΑ όμως συγκρούονται όχι επειδή είναι δύο διαφορετικές μορφές της δημοκρατίας, αλλά επειδή η μία είναι πολιτισμός της Ξηράς και η άλλη – πολιτισμός της Θάλασσας.

Για αυτό όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, στην Εγγύς Ανατολή, στην Τουρκία, στην Ελλάδα, στη Συρία, στο Ιράκ, στο Βόρειο Καύκασο και στην πρώην Ουκρανία, όλα αυτά έχουν σημασία μόνο στα συμφραζόμενα ενός μεγάλου πολέμου των ηπείρων. Όταν θέτουμε αυτά τα γεγονότα στο γεωπολιτικό σύστημα συντεταγμένων, τα πάντα γίνονται κατανοητά.

Ποιο είναι για εσάς το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ευρώπης σήμερα;

Το ότι υπερεκτιμούμε τη δύναμη της οικονομίας. Αυτό είναι το μεγαλύτερο σφάλμα μας. Ξεχνάμε ότι η οικονομία δεν είναι παρά η έκφραση της κυρίαρχης κοινωνικής και φιλοσοφικής ιδέας κάθε εποχής. Δεν είναι μια φυσική επιστήμη κι επομένως δε μπορεί αυτή να μας δώσει μια αντικειμενική εικόνα των πραγμάτων που συντελούνται στον κόσμο μας. Η Ένωση της Ευρώπης πρέπει να είναι πρωτίστως πολιτιστική κι έπειτα, αν υπάρχει δυνατότητα, οικονομική. Η Ευρώπη του σήμερα δεν οικοδομήθηκε πάνω σε αξίες όπως η κοινωνική δικαιοσύνη, ούτε καν στην κοινή γεωπολιτική μοίρα των εθνών της, αλλά στους δείκτες των χρηματιστηρίων. Έτσι, ενώθηκε οικονομικά αλλά διαμελίστηκε πολιτιστικά γιατί πολύ απλά η οικονομία δεν ενώνει τους λαούς, αλλά τους διαχωρίζει.

Πάρτε για παράδειγμα την αμερικανική οικονομία: δε λειτουργεί ως οικονομία, απλά είναι ένα μέσο που ακολουθεί τις προσταγές της επιδίωξης της παγκόσμιας ηγεμονίας. Αυτό ναι μεν προκαλεί οικονομικά προβλήματα αλλά όχι με οικονομικούς όρους, παρά μόνο με στρατιωτικούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου