" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Τεράστια διαδήλωση στήν Βαρσοβία κατά τῆς Ε.Ε. καί τῆς ἰσλαμοποίησης

diadilosi-polonia

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι –25.000 σύμφωνα με την αστυνομία, 50.000 σύμφωνα με τους διοργανωτές– κατέκλυσαν… τους δρόμους της Βαρσοβίας μετά από κάλεσμα της εθνικιστικής ακροδεξιάς να διαδηλώσουν με σύνθημα «η Πολωνία στους Πολωνούς, οι Πολωνοί για την Πολωνία».
Η κινητοποίηση οργανώθηκε με την ευκαιρία της εθνικής επετείου για την ανεξαρτησία της Πολωνίας μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
 
φωτό

φωτό  

Σε αυτήν την «Πορεία της Ανεξαρτησίας» συμμετείχαν κυρίως νέοι, όπως επίσης και ολόκληρες οικογένειες κρατώντας σημαίες της χώρας τους.



Το πλήθος των συμμετεχόντων διήνυσε περίπου τέσσερα χιλιόμετρα και κατόπιν διέσχισε μια γέφυρα που χωρίζει το κέντρο της πόλης από το εθνικό στάδιο φωνάζοντας μεταξύ άλλων τα συνθήματα «Δόξα και σεβασμός στους ήρωες», «Θεός, τιμή, πατρίδα» ή επίσης «Μεγάλη Πολωνία των Καθολικών».

 
Αεροφωτογραφία δείχνει τους διαδηλωτές πάνω στη γέφυρα.
 
Κάποια στιγμή ορισμένοι από τους διαδηλωτές ποδοπάτησαν και έκαψαν μια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ένα πανό που κρατούσαν οι συμμετέχοντες προσέδιδε επιπλέον έναν αντιευρωπαϊκό χαρακτήρα: «EU macht frei, Konzentrationslager Europa» ήταν το σύνθημα που αναγραφόταν (η Ευρωπαϊκή Ένωση απελευθερώνει, στρατόπεδο συγκέντρωσης της Ευρώπης), όπως ακριβώς η επιγραφή των ναζί στην είσοδο του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς Arbeit macht frei (η εργασία απελευθερώνει).

οι διαδηλωτές έκαψαν σημαία της Ε.Ε.

Σε ένα άλλο πανό μπορούσε να διαβάσει κανείς «Σταματήστε τον εξισλαμισμό», ενώ μια ομάδα διαδηλωτών φώναζε «χθες ήταν η Μόσχα, σήμερα είναι οι Βρυξέλλες που μας στερούν την ελευθερία».

Η πορεία πραγματοποιήθηκε χωρίς να προκληθούν επεισόδια, πού και πού μόνο διαδηλωτές έριχναν κροτίδες και καπνογόνα, ενώ τους παρακολουθούσαν στενά πολλές χιλιάδες αστυνομικοί των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών που δεν χρειάστηκε να επέμβουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου