" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Ἀγγλία: Μέχρι καί τό "Πάτερ Ἡμῶν" θεωροῦν «ἀκατάλληλο»…

Οι κορυφαίες αλυσίδες σινεμά της Βρετανίας αρνήθηκαν να προβάλλουν ένα διαφημιστικό βίντεο που παρουσιάζει το Πάτερ Ημών (Κυριακή Προσευχή), με το σκεπτικό ότι θα μπορούσε να είναι «προσβλητικό» για ανθρώπους με διαφορετική πίστη ή με καθόλου πίστη. Η Εκκλησία της Αγγλίας, η οποία ανέθεσε το διαφημιστικό, χαρακτήρισε την απόφαση αυτή «ανατριχιαστική όσον αφορά την ελευθερία του λόγου».

Το διάρκειας 60 δευτερολέπτων βίντεο είναι μοντέρνο και στα πλαίσια της πολιτικής ορθότητας, καθώς παρουσιάζει την Κυριακή προσευχή να την απαγγέλλει ένα φάσμα ανθρώπων διάφορων επαγγελμάτων, ηλικιών και φυλών, όπως ένας αγρότης, ένας αρσιβαρίστας, τα μέλη ενός μαύρου συγκροτήματος gospel, παιδιά και ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι στην αρχή. Το βίντεο σχεδιάστηκε για να προωθήσει τη νέα ιστοσελίδα της Εκκλησίας με τον τίτλο “Just Pray”, η οποία προωθεί την πρακτική και τη δύναμη της προσευχής.



Η Εκκλησία της Αγγλίας, έλπιζε με το βίντεο να απευθυνθεί σε ένα ευρύ κοινό, στο οποίο ορισμένοι μπορεί να μην έχουν καμία επαφή με τον Χριστιανισμό. Σκόπευε να προβληθεί το βίντεο πριν από τη νέα ταινία Star Wars.

Ένας από τους ανθρώπους που εμφανίζεται στο βίντεο είναι ο Ian McDowall, ένας πρώην μπράβος και αρσιβαρίστας, ο οποίος συνάντησε μια χριστιανική φιλανθρωπική οργάνωση, την “Tough Talk”, αφού βρήκε την πίστη του.

Είπε: «Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι ξέρουν πολλά για τον Χριστιανισμό αυτές τις μέρες έτσι κι αλλιώς, και η ευκαιρία να ακούσουν την Προσευχή του Κυρίου σε ένα κινηματογραφικό περιβάλλον θα κάνει τους ανθρώπους να σκεφτούν - και να συνειδητοποιήσουν ότι οι Χριστιανοί βρίσκονται σε.. όλα τα σχήματα και μεγέθη».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου