" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Τέσσερα ὀνόματα στελεχῶν τοῦ ΣΥΡΙΖΑ πού ἐμπλέκονται σέ ἐγκληματική ὀργάνωση ἔδωσε ὁ Πανούσης

«Κατέθεσα το σύνολο των στοιχείων για να κάνει η κυρία Εισαγγελέας τη δική της αξιολόγηση» δήλωσε ο Γιάννης Πανούσης εξερχόμενος της Εισαγγελείας του Αρείου Πάγου και επισήμανε πως η δική του άποψη είναι ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες.
«Το πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε να κάψει τα καρκινώματά του και τώρα είναι η ώρα της δικαιοσύνης», δήλωσε καταλήγοντας ο Γιάννης Πανούσης.

Σε αναφορές για τουλάχιστον τέσσερα πολιτικά πρόσωπα αλλά και υπηρεσιακά στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (ορισμένα από αυτά με παρουσία στο υπουργείο Δικαιοσύνης) προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιάννης Πανούσης στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλη Αλεξανδρή, επισκέφθηκε στις 11 το πρωί την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, προκειμένου να της δώσει στοιχεία -όπως σε συνέντευξή του έχει ήδη προαναγγείλει- σύμφωνα με τα οποία απειλείται η ζωή του.

Με αφορμή όσα δήλωσε χθες στον Τύπο και κυρίως απαντώντας στην πρωθυπουργική ανακοίνωση να αποκαλύψει ονόματα και γεγονότα στον εισαγγελέα, ο πρώην υπουργός επικοινώνησε ο ίδιος με την κυρία Κουτζαμάνη και έκλεισαν το σημερινό ραντεβού.

Το «Βήμα» επικοινώνησε με τον κ. Πανούση ο οποίος χαρακτήρισε «πολιτικό το θέμα, παρά ποινικό» και πρόσθεσε ότι «δεν ήθελα να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα, αλλά αφού αυτή είναι η επιλογή σε ανώτατο επίπεδο θα τα καταθέσω στην εισαγγελέα. Φυσικά για οποιαδήποτε δημοσιοποίηση ονομάτων δεν θα είμαι εγώ υπεύθυνος».

Βασικός αξονας των καταγγελιών Πανούση θα είναι ότι «τα στελέχη αυτά είχαν αναπτύξει στενές σχέσεις με κρατούμενους ποινικούς και αντιεξουσιαστές. Ορισμένοι από αυτούς τους επισκέπτονταν συχνά κυρίως στις φυλακές Κορυδαλλού και δεσμεύονταν για διάφορες ευνοϊκές ενέργειες στα αιτήματά τους ή για ειδική μεταχείρισή τους. Ύστερα, όταν φαίνονταν ανακόλουθοι, επέρριπταν τις σχετικές ευθύνες στο πρόσωπο του πρώην υπουργού προσδιορίζοντάς τον ως “διαρκή εχθρό” τους».

Αυτό, σύμφωνα με την πλευρά του κ. Πανούση, είχε οδηγήσει στην «επίμονη στόχευσή» του από ομάδες ποινικών και αντιεξουσιαστών από τους οποίους έχουν εκπορευθεί πολλές ένοπλες επιθέσεις!

Σύμφωνα ωστόσο με διασταυρωμένες πληροφορίες αυτά τα επισκεπτήρια στις φυλακές από υπηρεσιακούς παράγοντες είχαν προκαλέσει και την αντίδραση σωφρονιστικών υπαλλήλων και άλλων στελεχών καταστημάτων κράτησης που κατήγγειλαν ότι μέσω αυτών των συναντήσεων γινόταν και δική τους «στοχοποίηση» που εκφράστηκε και με επιθέσεις εναντίον τους.

Οι ίδιοι σημείωναν το βράδυ της Κυριακής πως «ήταν κοινός τόπος ότι αυτές οι επαφές των πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων με κρατούμενους είχε ενθαρρύνει τους τελευταίους να στρέφονται κατά των υπαλλήλων των φυλακών αλλά και πολιτικών προσώπων αλλά και ν αποκτούν εντυπωσιακή ελευθερία κινήσεων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα πρόσωπα στα οποία έχει εστιάσει το ενδιαφερον του ο κ. Πανούσης είναι ένας 65χρονος ιδιώτης που συμμετείχε σε κίνημα υποστήριξης των κρατουμένων ενώ είχε αποκτήσει κομματική ιδιότητα στο κυβερνών κόμμα. Όπως φέρεται να έχει προκύψει από έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και ακολούθως της εισαγγελέως Διαφθοράς κυρίας Ελένης Ράικου, ο 65χρονος προχωρούσε σε παράτυπες παρεμβάσεις , σε συνεργασία με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. για θέματα αλλοδαπών και κρατουμένων. Επιπλέον σε καταγεγραμμένες συνομιλίες του φέρεται να επιζητούσε –την άνοιξη του 2014– την εκδίωξη του κ. Πανούση από το υπουργείο Δημόσιας Ταξης που τον θεωρούσε επίσης «εμπόδιο στα σχέδιά του».

Κλήση Πανούση και από την εισαγγελέα Διαφθοράς

Την κατάθεση του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, σχετικά με όσα γνωρίζει για περιπτώσεις διαφθοράς στην Ελληνική Αστυνομία, ζήτησε και η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, με κλήση που θα του αποστείλει εντός της ημέρας.

Η εισαγγελέας αποστέλλει σήμερα, Δευτέρα, κλήση προς εξέταση μάρτυρα στον πρώην υπουργό, με αφορμή όσα ισχυρίστηκε στη συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» αναφορικά με θέματα διαφθοράς στην Αστυνομία.

Η έρευνα των εισαγγελέων Διαφθοράς, που διενεργείται εδώ και καιρό, αφορά καταγγελίες περί κρουσμάτων διαφθοράς εντός της ΕΛ.ΑΣ. και μετά τα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Πανούσης στην επίμαχη συνέντευξή του κρίνεται σκόπιμο να εισφέρει όσα γνωρίζει για την ερευνώμενη υπόθεση.

Σημειώνεται ότι η κλήση του κ. Πανούση δεν σχετίζεται με το τμήμα της συνέντευξης του σχετικά με απειλές που υποστηρίζει ότι δέχεται, θέμα για το οποίο ο πρώην υπουργός αναμένεται να παραδώσει στοιχεία στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Η κατάθεση του κ. Πανούση στους εισαγγελείς Διαφθοράς επικεντρώνεται στο τμήμα της συνέντευξής του, όπου ανέφερε τα εξής:

«Γιατί στην Αστυνομία υπάρχει και χρήμα. Πολύ χρήμα, και ήταν και αυτή η πλευρά. Δεν είναι μόνο η ιδεολογικοπολιτική κάποιων εκεί πέρα. Οι μίζες είναι μίζες. Και αυτές δεν έχουν χρώμα, γιατί το χρήμα δεν έχει χρώμα, δυστυχώς. Εγώ είπα σε μια παρέα ότι χρωστάω δύο πράγματα στον Αλέξη Τσίπρα. Πρώτον, που με έβαλε και, δεύτερον, που δεν με έβαλε τη δεύτερη φορά στην κυβέρνηση, γιατί νομίζω ότι με προστατεύει. Δεν κάνω εγώ γι' αυτά τα πράγματα. Να βλέπω να κλέβουν, να κάνουν, να αρπάζουν και να λέω 'δεν πειράζει, είμαι υπουργός».


πηγή 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου