" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Το «άνοιγμα» των τσιπροκαμμένων στην Ρωσία κράτησε… μια μέρα

kotzias-stainmeir

Γράφει ο Αντίοχος

Εκεί στα μέσα της δεκαετίας του ’80, με αφορμή κάποια λεκτική διαφοροποίηση του Άντριου Παπάντριου με την αμερικανική πολιτική, κάποιος δημοσιογράφος ρώτησε τον αμερικανό πρέσβη: «Σας ενοχλούν αυτά που είπε ο Ανδρέας;». Ο πρέσβης γύρισε, τον κοίταξε καλά-καλά με το ύφος του… καουμπόη και του είπε: «Αγοράκι μου, δε με ενδιαφέρουν αυτά που λέει ο Ανδρέας, αλλά αυτά που κάνει».   

Κάπως έτσι, λοιπόν, σαν τον Ανδρέα θέλησαν να ξηγηθούν και οι Τσιπροκαμμένοι, για να εντυπωσιάσουν το πόπολο, ότι είναι πολύ… μάγκες και τα βάζουν με τους ισχυρούς.  Έτσι, δημιούργησαν θέμα με την απόφαση της Ε.Ε. για το Ουκρανικό ζήτημα, δημιουργώντας την εντύπωση ότι θα αλλάξουν τον προσανατολισμό της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

Μέχρι που το πήρε χαμπάρι ο… θείος Σουλτς και… ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε. Λίγες ώρες πριν έρθει στην Αθήνα, εξαπέλυσε μύδρους κατά του προστατευομένου του, του Alexi, Twitter:

«Δεν μπορείς από τη μια πλευρά να απαιτείς από την Ευρώπη να δείξει ενότητα όταν πρόκειται για τη χώρα σου, όπως κάνει ο κ. Τσίπρας και μετά, ως πρώτη επίσημη ενέργεια, να σπας την κοινή ευρωπαϊκή γραμμή. Θέλω να το πω ανοιχτά, είδα με φρίκη ότι η Ελλάδα εγκατέλειψε σήμερα την κοινή θέση της ΕΕ για την Ρωσία. Πραγματικά εξεπλάγην…».

Ε, δεν πρόλαβε να στείλει το μήνυμα και οι… αγέρωχοι Τσιπροκαμμένοι έβαλαν την ουρά στα σκέλια κι έσπευσαν να το μαζέψουν! Κατ’ αρχάς, δια γραφίδος Βαρουφάκη (και μάλιστα απευθείας στ’ αγγλικά, για να μην ψάχνουν τ’ αφεντικά για μεταφραστές…), δικαιολογήθηκαν ότι η διαμαρτυρία τους δεν είχε να κάνει με τις θελήσεις των μεγάλων αφεντικών για κυρώσεις στην Ρωσσία, αλλά ότι δεν τους… ρώτησαν (αυτό έλλειπε να τους ρωτήσουν κιόλας, σιγά τα πρόσωπα…).

Η δε «Αυγή» του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για… παρεξήγηση και  τα ’ριξε στη… διαπλοκή: «Στα θέματα που αξιοποιούνται για να θολώσουν την εικόνα ευθύνης της νέας κυβέρνησης και να προδιαγράψουν κλίμα συνολικής σύγκρουσης με την Ευρωζώνη είναι και η αντίδραση της Αθήνας στην παράκαμψή της από την Ε.Ε. σχετικά με το θέμα των νέων κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας για το ουκρανικό».

Προκειμένου, λοιπόν, να αρθεί η… παρεξήγηση, πήγε στας Ευρώπας ο πολύς Κοτζιάς και αφού συναντήθηκε με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Σταιμάγερ , ψήφισε με… χέρια και με πόδια την παράταση των ήδη ισχυόντων περιοριστικών μέτρων έναντι των Ρώσσων για έξι μήνες.

Έτσι, έληξε άδοξα το δήθεν άνοιγμα των Τσιπροκαμμένων αμερικανοκομμουνιστών στην Ρωσσία, που βάστηξε… μια μέρα! Και πολύ τους ήτανε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου