" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ...ΑΚΗΣ - ΒΛΑΣΤΟΣ - ΚΑΙ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ!!!

ΠΑΣΟΚΟΙ - ΒΑΡΥΠΟΙΝΙΤΕΣ -ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ - ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ...ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΖΙ
Eγκέφαλος στη συμμορία των Νονών ο Ακης παρέα με τον Βλαστό 
Ποινικοί κρατούμενοι καταδικασμένοι για υπόθεση τρομοκρατίας αλλά και πρώην υπουργός που εκτίει ποινή στις φυλακές Κορυδαλλού, φέρονται να είναι αναμεμειγμένοι στη νέα μεγάλη υπόθεση εκβιαστών σύμφωνα με τις διωκτικές Αρχές.
Στη δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνονται λεπτομέρειες για τη δράση ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα εκβιαστών και μπράβων, σε αγαστή συνεργασία με καταδικασμένους ως τρομοκράτες αλλά και εμπλεκόμενα πολιτικά στελέχη που βρέθηκαν στις φυλακές για μίζες.

Πρόκειται ουσιαστικά για την αποκρυπτογράφηση ενός εγκλήματος που φέρεται να στήθηκε στην αποκαλούμενη VIP (6η) πτέρυγα του Κορυδαλλού.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες κατηγορούνται συνολικά 37 άτομα. Οι 30 εξ' αυτών είναι βασικοί κατηγορούμενοι ενώ οι υπόλοιποι διαδραμάτιζαν περιφερειακό ρόλο.
Πιο συγκεκριμένα, κατηγορούνται είτε για εγκληματική οργάνωση είτε για άλλα αδικήματα, άνθρωποι της νύχτας, πρώην υπουργός καταδικασμένος για μίζες, πρώην μεγαλοστέλεχος που προφυλακίστηκε επίσης για μίζες, έξι σωφρονιστικοί υπάλληλοι , ένας μεγαλοδικηγόρος (για συνέργεια σε δωροδοκία) , ένας καταζητούμενος ως συνεργός του Μαζιώτη σε ληστεία, συγγενείς και φίλοι των προφυλακισμένων, μια νεαρή δικηγόρος και ο απότακτος ΕΚΑΜμίτης που συνελήφθη ως συνεργός του Ξηρού.

 Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ηγετικό ρόλο στο μεγάλο αυτό κύκλωμα είχαν τρεις έγκλειστοι βαρυποινίτες. Μάλιστα το κύκλωμα των εκβιαστών είχε αποφασίσει να δολοφονήσει γυναίκα δικαστικό λειτουργό. Όμως, το άτομο που είχε αναλάβει να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου, συνελήφθη για άλλη υπόθεση, με αποτέλεσμα στη συνέχεια μέλη του κυκλώματος, να τοποθετήσουν εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το σπίτι της.

 Σκοπός της οργάνωσης ήταν να τοποθετεί βόμβες κατά παραγγελία, είτε για ποινικούς είτε για τρομοκράτες. Η εμπλοκή του πρώην υπουργού φαίνεται πως αφορά στην εκβίαση (με κάθε τρόπο, πιθανόν με τοποθέτηση βομβών σε συγγενικά του πρόσωπα) κρατούμενου πρώην στενού συνεργάτη του, για τον οποίο θεωρεί πως «του έφαγε λεφτά». Μάλιστα φέρεται να αναφέρεται η φράση «έχει πεντακόσια εκατομμύρια σε χρυσό στην Ελβετία».

Στον ανακριτή κατά της Διαφθοράς θα ανατεθεί η δικογραφία του κυκλώματος που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία λόγω της σοβαρότητας αλλά και των προεκτάσεων της υπόθεσης. Εκτός από τους 16 κατηγορούμενους, περιλαμβάνονται στη δικογραφία και άλλα ονόματα που ερευνάται η συμμετοχή τους στο κύκλωμα.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων και συγκεκριμένα για:

Διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και από κοινού, έκρηξη κατά συρροή και από κοινού, παραβάσεις σε σχέση με εκρηκτικές ύλες κατ εξακολούθηση, εκβίαση κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, ξέπλυμα βρώμικους χρήματος, διακεκριμένη οπλοκατοχή και κατοχή εκρηκτικών υλών, ηθική αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, απλή συνέργεια στην παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος που αφορά σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
Ανάμεσα στους κατηγορούμενους περιλαμβάνονται ο Παναγιώτης Βλαστός, ο Ιωάννης Σκαφτούρος, ο Βασίλης Στεφανάκος, ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Σωτήρης Εμμανουήλ και άλλοι.
Οι 37 εμπλεκόμενοι, δεκαέξι εκ των οποίων έχουν ήδη συλληφθεί, κατά περίπτωση αντιμετωπίζουν τις ακόλουθες κατηγορίες:
Διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατα συρροή και από κοινού, έκρηξη κατα συρροή και από κοινού, παραβάσεις σε σχέση με εκρηκτικές ύλες κατ εξακολούθηση, εκβίαση κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, ξέπλυμα βρώμικους χρήματος, διακεκριμένη οπλοκατοχή και κατοχή εκρηκτικών υλών, ηθική αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, απλή συνέργεια στην παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος
Oi 37 κατηγορούμενοι είναι οι εξής:
Παναγιώτης Βλαστός, κρατούμενος στην Γ΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού
Γιάννης Σκαφτούρος, κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού
Βασίλης Στεφανάκος, κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας
Ευαγγελία Βλαστού
Αδαμαντία Αγγελέτου συνήγορος Βλαστού
Ηλίας Γκιόκας προσωρινά κρατούμενος στη ΓΑΔΑ
Δημήτρης Χατζησταύρου
Ευάγγελος Ζαμπούνης κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού
Δημήτρης Σκαφτούρος αδερφός του Ιωάννη και έγκλειστος στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού
Νίκος Σκαφτούρος πατέρας Ιωάννη
Κατερίνα Σκαφτούρου μητέρα Ιωάννη
Παναγιώτα ή Πένυ Καρπούζου
Χρήστος Πατουχέας ο απότακτος ΕΚΑΜίτης που προφυλακίστηκε ως συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού
Ιωάννα Χήρα
Πέτρος Λασιθιωτάκης
Σπύρος Δραβίλας, φυγόδικος, εμπλεκόμενος σε ληστείες τραπεζών και στην υποστηρικτική ομάδα του Μαζιώτη
Χαράλαμπος Μουστάκας έγκλειστος στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα
Μαρία Μουζακίτη
Γιώργος Σκάλκος, σωφρονιστικός υπάλληλος στις φυλακές Κορυδαλλού
Άκης Τσοχατζόπουλος πρώην υπουργός και κρατούμενος για την υπόθεση με τις μίζες στα εξοπλιστικά
Σωτήρης Εμμανουήλ πρώην πρόεδρος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και κρατούμενος στην 6η πτέρυγα φυλακών Κορυδαλλού
Ευρυδίκη Χριστοδουλοπούλου
Ευκλείδης Θεοχαράκης κρατούμενος στις φυλακές Γρεβενών
Γεώργιος-Νεκτάριος Βερεσές
Κωνσαντίνος Μιχόπουλος κρατούμενος στις φυλακές Γρεβενών
Lezi Lorenc, Αλβανός κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού
Feijulia Taulant Αλβανός 
Παναγιώτης Στουρνάρας, Ανθυπαστυνόμος
Κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας με το παρατσούκλι Μήτσος ή Δημήτρης 
άγνωστος Αλβανός
Φραγκίσκος Ραγκούσης, δικηγόρος συνήγορος του Παναγιώτη Βλαστού
Ευστάθιος Πανάγου, γεννηθείς στην Κύπρο
Σωφρονιστικός υπάλληλος στις φυλακές Κορυδαλλού για τον οποίο είναι γνωστό μόνο το όνομα «Βασίλης»
Τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού και ένας από τις φυλακές Τρικάλων.

http://kourdistoportocali.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου