" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Έληξε η «επανάσταση»! Βαρουφάκης: Θα συνεχίσουμε κανονικά τις αποκρατικοποιήσεις!

Έληξε η «επανάσταση»! Βαρουφάκης: Θα συνεχίσουμε κανονικά τις αποκρατικοποιήσεις!

Εκ των πρώτων εξαγγελιών της κυβερνήσεως ΣΑΝΕΛ ήταν ότι θα ακολουθηθεί «γραμμή» Χρυσής Αυγής με σταμάτημα του ξεπουλήματος της χώρας, μέσω των ιδιωτικοποιήσεων. Η ελπιδοφόρα αυτή «επανάσταση» της νεότευκτης κυβερνήσεως, όμως, κράτησε μια μέρα μόνο, όπως άλλωστε όλες οι εξαγγελίες της. Μάλιστα το Μέγαρο Μαξίμου έβαλε και «φίμωτρο» στους υπουργούς για να μην λένε μπαρούφες.

Επί του ζητήματος, λοιπόν, των αποκρατικοποιήσεων μίλησε στην εφημερίδα New York Times ο μόνος αρμόδιος, ήτοι ο Υπουργός Οικονομικών Βαρουφάκης. Ο υπουργός μιλώντας στην αμερικανική εφημερίδα διέψευσε τις εξαγγελίες ΣΑΝΕΛ, λέγοντας ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα συνεχιστούν κανονικά.

Αυτό, βέβαια, είχε διαφανεί και από το γεγονός ότι η κυβέρνηση που δήθεν «θα σταματούσε τις αποκρατικοποιήσεις», είχε βάλει ως Γενικό Γραμματέα της τον δικηγόρο του ξεπουλήματος, Σπύρο Σαγιά, ο οποίος είχε αναλάβει την μετατροπή του ΤΤ σε Α.Ε., την πώληση των ναυπηγείων Χαλκίδας και την πώληση του ΟΛΠ στην Cosco.

Συγκεκριμένα ο Βαρουφάκης, ολοκληρώνοντας φλογερά το… φλέρτ των ΣΑΝΕΛ με τη ΝΔ και την μνημονιακή πολιτική, είπε: «Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι αυτή η χώρα θα γίνει ένας ελκυστικός προορισμός για τους ξένους επενδυτές (σ.σ. δηλαδή όσους σκοπεύουν να… αγοράσουν), αλλά δεν ενδιαφερόμαστε για ξεπούλημα ή για πώληση των “ασημικών”». Κοινώς, οι αποκρατικοποιήσεις θα συνεχίσουν κανονικότατα, απλά ο ΣΥΡΙΖΑ θα «επαναδιαπραγματευτεί» το αντίτιμο, δηλαδή μηδέν εις το πηλίκο.

Κάποιοι «κακεντρεχείς», βλέποντας το καλό κλίμα στην τελετή παράδοσης – παραλαβής μεταξύ Χαρδούβελη και Βαρουφάκη, φωτογραφία από την οποία σας παρουσιάζουμε, είχαν προτρέξει να πουν ότι αυτό σηματοδοτεί συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής. Μέχρι τώρα, «τυχαίως», επιβεβαιώνονται, όπως και η ρήση τους «τι Τσιπροκαμμένοι, τι Σαμαροβενιζέλοι, Χρυσή Αυγή για μια Ισχυρή και Ανεξάρτητη Ελλάδα»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου