" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΔΙΚΗ

skouries-12Κι όμως! Χθές, 28 Ιανουαρίου, συζητήθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσφυγή της Ελλάδας με την οποία ζητά να ΜΗΝ επιστραφούν στο ελληνικό δημόσιο 15,34 εκατομμύρια ευρώ από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός!
 

Για να το κάνω απολύτως λιανά, το ελληνικό δημόσιο υποστήριξε, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, προσφυγή κατά του εαυτού του!
 

Και αυτό γιατί, πέρα από κάθε λογική, ζήτησε να ακυρωθεί η απόφαση της Κομισιόν με την οποία διατάσσει να επιστραφεί από την Ελληνικός Χρυσός στο ελληνικό δημόσιο ποσό 15,34 εκατομμυρίων ευρώ, πλέον τόκων, που χορηγήθηκε ως παράνομη κρατική ενίσχυση.
 

Η προσφυγή που συζητήθηκε χθες και είχε κατατεθεί από την τότε κυβέρνηση το 2011 αμέσως μετά την απόφαση της Κομισιόν, αποτελεί ακόμα μια μαύρη σελίδα στην σκανδαλώδη ιστορία της πώλησης στις 12 Σεπτεμβρίου 2003 των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην Ελληνικός Χρυσός έναντι ευτελούς ποσού όπως η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε και ο Σύριζα τόσο υποκριτικά στεκόταν και καλά δίπλα στον λαό της Χαλκιδικής.

Η πώληση έγινε έναντι 11 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με την απόφαση της Κομισιόν:

-το ποσό ήταν χαμηλότερο από την πραγματική αγοραία αξία των μεταλλείων

-η πώληση έγινε χωρίς προηγούμενη εκτίμηση των στοιχείων ενεργητικού

-η πώληση έγινε χωρίς ανοιχτό διαγωνισμό

-η εταιρεία απαλλάχθηκε από την καταβολή οιουδήποτε φόρου.
 

Οι ελληνικές αρχές υποστήριξαν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ότι το μέτρο αποσκοπούσε στην εξεύρεση ιδιοκτήτη πρόθυμου να διατηρήσει σε λειτουργία τα μεταλλεία, ώστε να προστατευτούν η απασχόληση και το περιβάλλον (!) και στη δημιουργία κινήτρου για υποψήφιους αγοραστές διότι η αξία των Μεταλλείων ήταν αρνητική.
 

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αναμένεται το επόμενο διάστημα.
ΥΓ.Την ίδια ημέρα συζητήθηκε και η προσφυγή της Ελληνικός Χρυσός κατά της Κομισιόν που επίσης ζητά να ακυρωθεί η απόφαση και να μην επιστρέψει τα 15,34 εκατομμύρια στο ελληνικό δημόσιο. Η προσφυγή της εταιρείας ήταν αναμενόμενη. Του ελληνικού δημοσίου όμως και μάλιστα με κυβέρνηση Σύριζα;

Αν η Χρυσή Αυγή ήταν στην εξουσία θα ζητούσε την δίωξη του κρατικού υπαλλήλου που κατάθεσε, για επιορκία, και θα ζητούσε από τα δικαστήρια να τον δικάσει για πρόκληση βλάβης δημοσίου συμφέροντος , ενώ παράλληλα θα ζητούσαμε να ακυρώσει την κατάθεσή του και να πει στο δικαστήριο ότι λόγω κενού εξουσίας που προκλήθηκε από την μετάβαση της εξουσίας της προηγούμενης κυβέρνησης στην νέα δεν ήταν εξουσιοδοτημένος για αυτή την κατάθεση.
Μέχρι ώρας δεν έχουμε κανένα τέτοιο νέο.
  Έχει το θάρρος ο Σύριζα και ο Αλέξης Τσίπρας να κάνει το ίδιο και να πάει κόντρα στα συμφέροντα;; Τόσα αντέγραψαν ντε! Ας αντιγράψουν και αυτή μας την πρόταση για το καλό του δημοσίου και του τόπου

Χρυσή Αὐγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου