" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

Ο Αλέξανδρος Τσούμπας δεν ζει πιά!

Αλέξανδρος Τσούμπας - Αγιονόρι
Μέσω του Face Book  και συγκεκριμένα από ανάρτηση του Γιάννη Γιαννάκαινα πληροφορηθήκαμε το θλιβερό γεγονός.
Η απώλεια ενός γνωστού πάντοτε πονάει. Και αν μάλιστα τυχαίνει να είναι αξιόλογος, τότε πονάει περισσότερο.
Ο Αλέξανδρος Τσούμπας που γνώρισα ήταν ΕΛΛΗΝΑΣ με όλη τη σημασία της λέξης. Οι ιδιομορφίες που τον χαρακτήριζαν και η ευκολία με την οποία πίστευε τους διάφορους καλοθελητές δεν εμπόδισαν όλους όσους τον γνώρισαν να τον αποδέχονται.
Η αδιάλειπτη απόδοση τιμής, στα μνημόσυνα μνήμης που διοργάνωνε στο Αγιονόρι, ήταν η αφορμή της γνωριμίας μας. Να τον θυμώμαστε. Του αξίζει!
Π. Ι. Δ.
Αντιγράφω δύο σχόλια από το Face Book, γι' αυτόν.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΟΥΜΠΑΣ. ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΨΕΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ. ...ΕΙΜΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟΣ... Ο ΘΕΟΣ ΑΣ ΤΟΝ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΑΜΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΣΦΑΓΙΑΘΗΣΑΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 1944 ΣΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΙΜΟΥΣΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ 200 ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΘΥΜΑΤΑ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ, ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΕΞΟΔΑ.
https://www.facebook.com/yyiannak/media_set?set=a.10203456841076606.1073741863.1080414137&type=3


Ioannis Bougas Ο Θεός να τον συγχωρέσει! Έκανε το καθήκον του προς τους συγγενείς του και τους συμπατριώτες του από τις Λίμνες Αργολίδος, που σφαγιάσθηκαν στην τελευταία μαζική σφαγή της Κατοχής στην Πελοπόννησο στις 21 Αυγούστου 1944 στο γειτονικό χωριό Αγιονόρι. Έσφαξαν 24, 21 άνδρες και 3 γυναίκες. Έναν πατέρα με τα 3 αγόρια του, τους λιντσάρισαν έξω από την εκκλησία. Από τα πλέον ειδεχθή εγκλήματα του ΕΑΜ/ΟΠΛΑ/ ΚΚΕ! 

 Ἀναδημοσίευσις ἀπό : Ἐνημέρωση Πελοποννήσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου