" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

«Ο άνθρωπος με το σημάδι» ο Μ.Γκορμπατσόφ προειδοποιεί για στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας- δύσης

gorbachev2Ο πρώην ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο άνθρωπος που επί των ημερών του διέλυσε ο κομουνισμός , ο άνθρωπος με το σημάδι στο κεφάλι, σύμφωνα με διάφορους συνομοσιολόγους, δηλώνει ότι  αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης, θα επεκταθεί σε γενικευμένο  παγκόσμιο πόλεμο, αναφέρει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.  .

Περισσότεροι από 5.100 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην πιο  αιματηρή σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία, μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων και των φιλο-ρώσων αυτονομιστών. Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία για  βοήθεια στους  αυτονομιστές, ενώ η Ρωσία κατηγορεί την  Δύση, ότι αυτή είναι πίσω από τις προσπάθειες της Ουκρανίας για να ξαναπάρει τις περιοχές αυτές.

Ο Γκορμπατσόφ, πραγματοποίησε τα σχόλια αυτά για το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, την Πέμπτη, τονίζοντας  ότι η Δύση «σέρνει» την Ρωσία σε ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο και προειδοποίησε για τους κινδύνους μιας στρατιωτικής σύγκρουσης:

«Δεν μπορώ πλέον να πω ότι αυτό ο Ψυχρός Πόλεμος δεν θα οδηγήσει σε ένα παγκόσμιο  Πόλεμο ». 
Φοβάμαι ότι θα μπορούσα να το ρισκάρω», δήλωσε ο πρώην ηγέτης της ΕΣΣΔ .

Ο Γκορμπατσόφ ήταν ένας από τους αρχιτέκτονες της ειρηνικής διάλυσης των κομμουνιστικών καθεστώτων στην Ανατολική Ευρώπη.

Σύμφωνα με παλαιότερα άρθρα μας στο pentapostagma.gr, αυτό το σενάριο έχει ειπωθεί από πολλούς έγκριτους  στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, και βέβαια η δήλωση ενός  πρώην ηγέτη  σαν τον Γκορμπατσώφ , έχει μια κάποια σημασία.

Το θέμα είναι ότι ο  ορκισμένος αντίπαλος μέχρι πρότινος  του Πούτιν, δήλωσε κάτι που κατανόησε  καλά, διαβλέποντας μια παγκόσμια σύρραξη.

Πιθανόν  να εννοεί ότι το διακύβευμα δεν είναι τόσο η ίδια η Ουκρανία, αλλά η πλήρη επικράτηση του ενός ή του άλλου συνασπισμού στην ίδια την Ευρώπη.

Άλλωστε η ευρωπαϊκή ήπειρος αποτέλεσε  το πεδίο παγκόσμιων αντιπαραθέσεων άλλες δύο φορές στο παρελθόν με εκατόμβες θυμάτων.

Όποιος κατέχει το έλεγχο της Ευρώπης, κατέχει τον έλεγχο όλου του χερσαίου τμήματος του πλανήτη, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές όπως ο Χάντιγκτον . Το μόνο σίγουρο είναι ότι το παιχνίδι αυτό, θα συμπαρασύρει όλο τον πλανήτη σε καταστροφή, λόγω των πολλών άλυτων γεωπολιτικών , εδαφικών, προβλημάτων. Ίσως να είναι η πρώτη  φορά που σε ένα πιθανό παγκόσμιο πόλεμο θα συμμετέχουν τόσες πολλές χώρες.

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου