" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΦΙΛΑΝΔΙΑ: Σφαγή σε μπαρ από Σομαλό με τσεκούρι

Ένας αιτών άσυλο από τη Σομαλία σκότωσε δύο ανθρώπους με τσεκούρι σε μια παμπ στη Φινλανδία την περασμένη Τετάρτη.



Η σφαγή έγινε στο Tuisku Pub στην περιοχή Tuira του Oulu.


Η αστυνομία εξαπέλυσε ένα τεράστιο ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του δράστη. Στο τέλος ο δράστης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία.



Η Φινλανδία έχει περίπου 15.000 Σομαλούς. Αρκετές πράξεις ακραίας βίας έχουν διαπραχθεί από Σομαλούς κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.



Όπως γράφει το YLE.fi, νωρίς το πρωί της Πέμπτης η αστυνομία ανακοίνωσε σε δελτίο Τύπου ότι είχαν υπό κράτηση τον ύποπτο με τσεκούρι ύστερα από ένα τεράστιο ανθρωποκυνηγητό αφότου δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τετάρτη το βράδυ.




Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πυροβολήθηκε και αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.



Οι δολοφονίες έλαβαν χώρα στην περιοχή Tuira της πόλης, με τον ύποπτο να συλλαμβάνεται σε μια πολυκατοικία στην περιοχή Myllyoja. Το YLE μίλησε με αυτόπτες μάρτυρες που είπαν ότι 15 ένοπλοι αστυνομικοί εισήλθαν στο κτίριο, και μετά ακούστηκε ένας δυνατός κρότο και γαβγίσματα από αστυνομικά σκυλιά.



Ο Αστυνομικός Επίτροπος Mikko Paatero δήλωσε ότι η αστυνομία ενήργησε σωστά κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και πυροβόλησε τον ύποπτο αφού είχε επιτεθεί σε έναν αστυνομικό με ένα τσεκούρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου