" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2015

Charlie Hebdo: Για ποιο λόγο επιτέθηκαν οι τζιχαντιστές στην εφημερίδα

Charlie Hebdo: Για ποιο λόγο επιτέθηκαν οι τζιχαντιστές στην εφημερίδα Την ώρα που το Παρίσι ακόμα δεν μπορεί να συνέλθει από το τρομοκρατικό χτύπημα που εξαπέλυσαν τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος στην εφημερίδα Charlie Hebdo με 12 νεκρούς και δέκα τραυματίες μέχρι στιγμής, γάλλοι αναλυτές κάνουν λόγο για περιστατικό που μπορεί να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας στη Γαλλία των εκατομμύρίων μουσουλμάνων.
Οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν στα γραφεία της εφημερίδας Charlie Hebdo, τα οποία βρίσκονται στο κέντρο του Παρισιού, στη Βαστίλλη μέρα μεσημέρι όπως εκτιμάται ως αντίποινα για το τελευταίο σκίτσο το οποίο δημοσίευσε η σατυρική εφημερίδα και στο οποίο απεικονίζεται με σαρκαστικά σχόλια ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.


bagdadi


Η εφημερίδα Charlie Hebdo έχει προκαλέσει πολλές φορές αντιδράσεις από την κοινότητα των μουσουλμάνων για τα ειρωνικά σκίτσα της, τα οποία μέχρι τώρα απεικόνιζαν το Μωάμεθ.
 

Σύμφωνα με αναλυτές, η επίθεση αυτή θα προκαλέσει θρυαλλίδα εξελίξεων ακόμα και στην εσωτερική πολιτική σκηνή, καθώς έρχεται σε μία στιγμή που ο Ολάντ βλέπει τα ποσοστά δημοφιλίας του να αγγίζουν το ναδίρ, ενώ την ίδια ώρα η Λεπέν καλπάζει με τις δημοσκοπήσεις να της δίνουν καθημερινά αυξανόμενα εκλογικά ποσοστά.

Η ξενοφοβική ακροδεξιά στη Γαλλία καλοβλέπει την επίθεση αυτή, αποσκοπώντας σε σημαντικά εκλογικά οφέλη, την ώρα που το Ισλαμικό Κράτος μετά τον Καναδά, το Λονδίνο και την Αυστραλία χτυπά στο κέντρο της Ευρώπης, στο μαλακό υπογάστριο της ίδιας της Γερμανίας, με τις δύο χώρες της κεντρικής Ευρώπης να αριθμούς πάνω από 30 εκατομμύρια μουσουλμάνους, με σημαντικό ποσοστό εξ΄αυτών σουνίτες.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει εντείνει τις εκκλήσεις του για μεταφορά της τζιχάντ στην καρδιά των δυτικών πρωτευουσών και στη Γαλλία αναλυτές εκφράζουν φόβους για τυχόν μιμητές των σημερινών μακελάρηδων.

Ο Ολάντ στις δηλώσεις του στο σημείο του μακελειού, ομολόγησε κάτι που μέχρι στιγμής δεν είχε γίνει γνωστό. Ότι στη Γαλλία, η οποία είναι εκ των στόχων που έχει θέσει το Ισλαμικό Κράτος, έχουν ήδη αποτραπεί πολλές τρομοκρατικές ενέργειες σαν τη σημερινή.
 

Για αυτό το λόγο ο Ολάντ κάλεσε σε άμεση σύσκεψη όλους τους αρμόδιους υπουργούς στα Ηλύσια Πεδία, με την ατζέντα να μην αφορά μόνο στην αντιμετώπιση της ασύμμετρης απειλής των τζιχαντιστών που σκόρπισαν το θάνατο, αλλά και της πολιτικής διαχείρησης της κατάστασης υπό τη δαμόκλειο σπάθη της νεοφασίστριας Λεπέν, που επιδιώκει να βυθίσει στη μισαλλοδοξία και το φασισμό την Ευρώπη, ορμόμενη από τους παρανοϊκούς ισλαμοφασίστες.

tribune.gr

1 σχόλιο:

  1. Οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα στην Μέση Ανατολή. Συνεργασίες και Αδιέξοδα
    http://iakovosal.blogspot.gr/2015/01/blog-post_13.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή