" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Η ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ Β Ο Λ Ε Ψ Ε ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ ...

ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕΣΙΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! 


Όταν τα χοντρά πακέτα βαφτίζονται ιδιωτικοποιήσεις κι αρωματίζονται ανάπτυξη , τα...  κερατιάτικα της διαπλοκής θα κληθούν να πληρώσουν και πάλι οι καταχρεωμένοι Έλληνες.
Με 2,72% δάνεισε η Εθνική Τράπεζα τα €450 εκατ. στην ισραηλινή Invel για την εξαγορά της θυγατρικής της Πανγαία, πρόεδρος του Δ.Σ. της οποίας είναι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας ...

Η κομπίνα.. της απάτης ... ω ελλαδική ψευτοδημοκρατία της κοσμοπολίτικης διαπλοκής !

Έλληνα καταθέτη, Έλληνα δανειολήπτη, Έλληνα επενδυτή, Έλληνα μικρομεσαίε επιχειρηματία, Έλληνα μεγαλοεπιχειρηματία, Έλληνα κροίσε που ζεις στο εσωτερικό ή το εξωτερικό, μπορείς να δανειστείς αυτή την περίοδο με επιτόκιο 2,72% από την Εθνική Τράπεζα για να αγοράσεις ακίνητα της ίδια της τράπεζας με εξασφαλισμένο μίσθωμα από την τράπεζα, η απόδοση του οποίου είναι8,5%;


Αν δεν μπορείς να δανειστείς από την Εθνική με τους παραπάνω όρους, μήπως μπορείς να δανειστείς από οποιαδήποτε Ελληνική τράπεζα που διασώθηκε με τα χρήματα του Ελληνικού λαού;
Ακόμα και με cash collateral (δηλαδή με εγγύηση μετρητά), μπορείς να δανειστείς με τους παραπάνω όρους αυτήν την περίοδο; 

Η απάντηση είναι, μάλλον όχι. Πολύ απλά, τέτοια συναλλαγή ξεφεύγει από τις τραπεζικές πρακτικές και δεν συναντάται αυτήν την περίοδο στην Ελλάδα.


Αυτό είναι το πρώτο παράδοξο.
Αυτό που δεν μπορείς εσύ, και ενδεχομένως δεν το μπορούν ούτε μεγάλες ευρωπαϊκές αξιόχρεες εταιρείες, το μπορεί η εταιρεία Invel Real Estate II BV μία εταιρεία διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων, συμφερόντων του γνωστού (για διάφορες πράξεις) επιχειρηματία Beny Steinmetz(φωτό), ο οποίος συγκαταλέγεται στους 10 πιο πλούσιους Ισραηλινούς (Νο 5, σύμφωνα με την πιο παλιά εφημερίδα του Ισραήλ, Haaretz) με περιουσία από 2,7 μέχρι 3,4 δισ. δολάρια και δραστηριότητες από την επεξεργασία διαμαντιών μέχρι την εξόρυξη μεταλλευμάτων και real estate (είναι ο ίδιος που ελέγχει την εταιρεία BSGR, για την οποία η αμερικανική κυβέρνηση και η κυβέρνηση της Γουινέας ερευνούν πώς πήρε τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των μεταλλείων στη Γουινέα).

Αυτό είναι το δεύτερο παράδοξο.
Αυτή λοιπόν η εταιρεία ήρθε σε συμφωνία με τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας (Γ. Ζανιάς πρόεδρος, Αλ. Τουρκολιάς διευθύνων σύμβουλος) για να αγοράσει το 66% του μετοχικού κεφαλαίου της Πανγαία Α.Ε., θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας. Η συμφωνία είναι αξίας περίπου 650 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων η Εθνική χρηματοδοτεί την εξαγορά με δάνειο 450 εκατ. ευρώΟ αγοραστής βάζει από την τσέπη του μόνο 140 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα είναι εισφορά σε είδος. 

Για όποιον δεν κατάλαβε, ο αγοραστής εξαγοράζει με δάνειο της Εθνικής (κατά τα 2/3 της συναλλαγής) τη θυγατρική της με κόστος (επιτόκιο) μόλις 2,72% (2,5% και euribor τριμήνου 0,22%). Την ίδια στιγμή ο αγοραστής παίρνει ακίνητα με εξασφαλισμένο μίσθωμα -το πληρώνει η Εθνική Τράπεζα και το Ελληνικό δημόσιο- το οποίο ισοδυναμεί με απόδοση 8,5% (η Πανγαία και η Eurobank Properties αγόρασαν πρόσφατα ακίνητα του δημοσίου με δάνεια από τις μητρικές τους τράπεζες, με εξασφαλισμένα ενοίκια και απόδοση 9,5%. Αυτό στην κυβέρνηση του λένε «αποκρατικοποίηση».)

Το τρίτο παράδοξο είναι ότι αυτή η συναλλαγή εγκρίθηκε από τοΤαμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο ελέγχει τις ενέργειες των τραπεζιτών, με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά. Όπως είναι γνωστό, τη συναλλαγή αυτή καταψήφισε το μέλος της Επιτροπής Ελέγχου του ΤΧΣ, Αν. Μπερούτσος, ο οποίος αμέσως μετά υπέβαλε την παραίτησή του από το ΤΧΣ για προσωπικούς λόγους. 

Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαίο οτι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Πανγαία Α.Ε. είναι ο Χρήστος Πρωτόπαπας, πρώην υπουργός, πρώην βουλευτής του κλεφτο-ΠΑΣΟΚ, το κόμμα του οποίου μαζί με τη νεοταξική Νέα Δημοκρατία οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή εξαθλίωση.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Χρήστος Πρωτόπαπας στις τελευταίες εκλογές απέτυχε να βγει βουλευτής, αλλά ως υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας ξαναγύρισε στην δουλειά του τραπεζοϋπάλληλου, για να αναβαθμιστεί πλέον σε ... πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Πανγαία, ενώ είναι περιττό να υπενθυμίσουμε ότι η Πανγαία κατέχει μερικά από τα πιο αξιόλογα ακίνητα της χώρας.

Δεδομένου ότι η Εθνική Τράπεζα ανήκει, μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κατά 90% στον Ελληνικό λαό και η όποια ζημία βαρύνει τελικά τους Έλληνες πολίτες, ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή κατέθεσε πριν λίγες ημέρες ερώτηση για το σκάνδαλο της Εθνικής Πανγαίας.


Χρυσή Αυγή Κέρκυρας

Διαβάστε σχετικά : Εβραίοι μας παίρνουν τα σπίτια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου