" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

«Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει»: Μόνιμη ασυλία στους συριζαίους για οικονομικά εγκλήματα

«Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει»: Μόνιμη ασυλία στους συριζαίους για οικονομικά εγκλήματα

Σαρξ εκ της σαρκώς του συστήματος ο ΣΥΡΙΖΑ, διακατεχόμενος από τις ίδιες αμαρτίες που χαρακτηρίζουν το καθεστώς της κλεπτοκρατίας που έφτασε τον τόπο στην σημερινή κατάντια, μπορεί να αισθάνεται ασφαλής για την ασυλία που θα του παρέχει το σύστημα σε κάθε περίπτωση. Έχει γνωστό σε όλους άλλωστε πως το καθεστώς φυλακίζει μόνο όσους έχουν το σθένος να το καταγγείλουν και να αποκαλύψουν στον Ελληνικό Λαό τις πομπές του.
Είδαμε, λοιπόν, προ μηνός την κάλυψη που παρείχε το καθεστώς στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Διακάκη, για 4 δικογραφίες που αφορούσαν ακάλυπτες επιταγές κατ’ εξακολούθηση. Κοινώς η εν λόγω κυρία μπορούσε και λειτουργούσε το φαρμακείο της με χρήση ακάλυπτων επιταγών την ώρα που πολλοί φαρμακοποιοί «στενάζουν» από τα χρέη που έχουν στις αποθήκες και δεν μπορούν να αποπληρώσουν επειδή το κράτος τους οφείλει χρήματα. Όμως η κ. Διακάκη δεν είχε κανένα πρόβλημα γιατί εξέδιδε κατ’ εξακολούθηση ακάλυπτες επιταγές και τώρα το κράτος την αθώωσε.
Τώρα ήταν η σειρά του υπαρχηγού του Τσίπρα, Γιώργου Σταθάκη, για υπόθεση που αφορά ατασθαλίες πολλών εκατομμυρίων -την περίοδο που κυβερνούσε τη χώρα το ΠΑΣΟΚ- στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο οποίο ο κ. Σταθάκης είναι καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, ενώ ήταν και αντιπρύτανης μέχρι την εκλογή του, τον Μάιο του 2012, ως βουλευτής Χανίων. Συγκεκριμένα η υπόθεση συνδέεται με τη διαχείριση κονδυλίων του Πανεπιστημίου Κρήτης σε διάφορες χρονικές φάσεις που απλώνονται από το 1996 έως το 2004, δηλαδή την περίοδο του «βαθέος ΠΑΣΟΚ». Αρχικώς η κατηγορία στρεφόταν κατά συνολικά 19 ατόμων, αλλά στη συνέχεια η ποινική δίωξη έπαυσε για δύο εξ αυτών λόγω πλημμεληματικού χαρακτήρα των αδικημάτων τους. Εκτός του κ. Σταθάκη, κατηγορούμενοι είναι ο νυν πρύτανης του πανεπιστημίου Ευρ. Στεφάνου, καθώς και οι Χρ. Νικολάου, Αλ. Καλοκαιρινός, Παν. Κωνσταντόπουλος, Μιχ. Ταρουδάκης, Ι. Μιμίδης, Χαρ. Σαββάκης, Σκ. Παπαϊωάννου, Βασ. Καρδάσης, Νικ. Φαράκλας, Νικ. Ανάγνος, Ι. Αντωνιάδης, Γ. Τζιρίτας. Δημ. Κυρτάτας, Νικ. Μοσχονάς και Δημ. Πλουμίδης.
Τελικώς επειδή «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει», η αρμόδια επιτροπή έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος για άρσης της ασυλίας του Σταθάκη. Αντιστοίχως, βέβαια, η ίδια επιτροπή έκρινε ότι συντρέχει λόγος για άρση της ασυλίας του Συναγωνιστή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, για «παράνομη οπλοφορία» που «τελέστηκε» την περίοδο που αυτός είχε την ανάλογη άδεια. Και μετά προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν είναι πολιτικά τα κριτήρια στα οποία βασίζονται οι επιτροπές για να αποφασίσουν αν θα αρθεί του ενός η ασυλία ή δεν θα αρθεί του άλλου. Φυσικά και όλα γίνονται με κομματικά – πολιτικά κριτήρια για αυτό και το όλο δρώμενο είναι φαρσοκωμωδία και όχι θεσμική διαδικασία σοβαρού κράτους.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου