" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Έγραψε έξω από το σπίτι του «Αγαπητέ Άγιε Βασίλη φέρε πίσω την χώρα μας» και δέχτηκε επίσκεψη από την αστυνομία!

Ο Timothy Miller, ένας υποστηρικτής του βρετανικού Κόμματος Ανεξαρτησίας (UKIP) [του Nigel Farage], σκέφτηκε αυτά τα Χριστούγεννα να βάλει έξω από την πόρτα του σπιτιού του μία φωτεινή πινακίδα που έγραφε «το μόνο που πραγματικά χρειαζόμαστε είναι να πάρουμε πίσω τη χώρα μας» ("all we really need is our country back").
Λίγο αργότερα δέχτηκε επίσκεψη από την αστυνομία.
Η αστυνομία του Hampshire είχε λάβει καταγγελίες ότι το μήνυμα του Μίλερ ήταν «ρατσιστικό».
Αλλά οι αστυνομικοί δεν προέβησαν σε περαιτέρω ενέργειες, όταν ο Μίλερ τους είπε ότι το μήνυμα δεν ήταν ρατσιστικό, αλλά πολιτικό.
Ο Miller, που διευθύνει μια επιχείρηση ταξί, είπε στο Eastleigh News : «Δεν υπάρχει τίποτα το ρατσιστικό σε αυτό το σύνθημα».
«Όλοι σήμερα σε λένε ‘ρατσιστή’ εάν θέλεις να υπάρχει έλεγχος στη μετανάστευση».
Ο Miller είπε επίσης ότι, πριν έρθει στην πόρτα του η αστυνομία, μία νεαρή γυναίκα είχε χτυπήσει την πόρτα του και τον αποκάλεσε «κακό, βρωμερό, αντιπαθητικό σκ****».
Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε : «Ενημερωθήκαμε για το σύνθημα και ότι κάποιοι παραπονέθηκαν επειδή αισθάνονταν ότι μπορούσε να έχει ρατσιστική χροιά».
«Μιλήσαμε με τον ιδιοκτήτη και μας είπε το σήμα αντανακλά μια πολιτική άποψη και όχι μια φυλετική, και καθώς το μήνυμα δεν είναι από μόνο του ρατσιστικό ή προσβλητικό, δεν υπάρχει κάποιο ποινικό αδίκημα».
Τον περασμένο Μάιο, ένας πρώην στρατιωτικός ζωγράφισε έξω από την εξώπορτα του σπιτιού που νοίκιαζε, την αγγλική σημαία, γνωστή ως σημαία του Αγίου Γεωργίου και διατάχθηκε να την καλύψει, γιατί θα μπορούσε να θεωρηθεί «προσβλητική» και θα μπορούσε να φέρει «αναταραχή» στους γείτονες. Ο 52χρονος Steven Rolfe, δήλωσε ότι το έκανε για να δείξει την αγάπη του στην πατρίδα του.
Ο Rolfe έλαβε μια επιστολή από έναν υπάλληλο του γραφείου διαχείρισης ακινήτων, όπου έλεγε ότι οι γείτονες θα μπορούσαν να «ανησυχήσουν» από το σύμβολο. Η επιστολή τον προειδοποιούσε ότι θα μπορούσε να τοποθετηθεί στην κατηγορία των «ενοχλητικών γειτόνων» και ότι θα μπορούσαν να του κάνουν έξωση αν δεν το κάλυπτε. Μάλιστα, του δήλωσαν ότι είχε διορία επτά ημερών για να βάψει τη πόρτα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου