" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΙΝΟ Και ο Α.Σαμαράς έχει παραδώσει τις πινακίδες των ΙΧ αυτοκινήτων του! Αλλά και ο Λιάπης με 28 ακίνητα λυπάται να πληρώσει τον φόρο του πολυτελούς του αυτοκινήτου !!!

Δεν είναι μόνο ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης*, εξέχων μέλος της πολιτικής δυναστείας Καραμανλή, ανιψιός και εξάδελφος δύο πρωθυπουργών, του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Κώστα Καραμανλή αντίστοιχα, που έχει προβεί στην παράδοση των πινακίδων κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του, προκειμένου να αποφεύγει να πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και συνακόλουθα την ασφάλεια του αυτοκινήτου του.
Από μια προσεκτική ανάγνωση του "πόθεν έσχες" του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, προκύπτει ότι και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς έχει πράξει το ίδιο: Έχει παραδώσει τις πινακίδες κυκλοφορίας σε δύο ΙΧ ιδιοκτησίας του!
Ακολούθησε την δυνατότητα που του δίδεται εκ του νόμου, όπως άλλωστε πράττουν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, οι οποίοι, κυριολεκτικά δεν έχουν ούτε να φάνε, άρα αδυνατούν να πληρώνουν τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας και συνακόλουθα την ασφάλεια την αυτοκινήτων τους.
Οι οποίοι πολίτες έχουν έρθει σε κατάσταση έσχετης ένδειας λόγω ακριβώς των οικονομικών μέτρων εξαθλίωσης που έχει νομοθετήσει η, υπό τον Α.Σαμαρά, κοινοβουλευτική πλειοψηφία των ΚΟ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (και μέχρι πρότινος ΔΗΜΑΡ) στην Βουλή.
Με την διαφορά ότι ο Αντώνης Σαμαράς, απέχει πολύ από το οικονομικό επίπεδο εξαθλίωσης των συμπατριωτών του.
Με απλά λόγα "στέκεται καλά" οικονομικά (μαζί με τον Ε.Βενιζέλο είναι οι πιο πλούσιοι της Βουλής), αλλά παρ' όλα αυτά δεν δίστασε να εφαρμόσει ένα νόμιμο μέσο φοροαποφυγής, αξιοποιώντας μία διάταξη που υπάρχει για τους οικονομικά ασθενείς.
Και το ερώτημα που ανακύπτει είναι θα παρέδιδε τις πινακίδες κυκλοφορίας των δύο αυτοκινήτων του σε περίπτωση που δεν είχε στην διάθεσή του τον στόλο των πρωθυπουργικών αυτοκινήτων (τα οποία πληρώνονται βέβαια από τους λοιπούς φορολογούμενους);
Είμαστε βέβαιοι πώς όχι, από την στιγμή που δεν στερείται ούτε μετρητών, ούτε λοιπής περιουσίας.
Άρα "αξιοποιεί" μεν, την θέση του για να έχει δωρεάν μετακινήσεις, αλλά την ίδια στιγμή εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι οι φορολογούμενοι πληρώνουν τις μετακινήσεις του και αρνείται να συνεισφέρει έστω αυτά τα ταπεινά (για το μέγεθος της περιουσίας του) τέλη κυκλοφορίας στα γενικά φορολογικά έσοδα.
Καταληκτικά: Πληρώνουν οι πολίτες τα τέλη κυκλοφορίας του Α.Σαμαρά!
Νόμιμο είναι. Πολιτικά ηθικό είναι;

Ας δούμε και την περιουσία του Α.Σαμαρά και της συζύγου του όπως προκύπτει από την δήλωση "πόθεν έσχες" του ιδίου στην Βουλή.
Ο πρωθυπουργός διαθέτει το 50% 2 αγροτεμαχίων στις Ροβιές της Εύβοιας, μία οικία με οικόπεδο στην Κηφισιά, 1 διαμέρισμα στην Αθήνα, το 50% 4 αγροτεμαχίων στη Λαυρεωτική, 2 αγροτεμάχια στην Πύλο.
Η σύζυγος του πρωθυπουργού διαθέτει το 50% οικοπέδου στην Εκάλη, το 50% οικίας στην Εκάλη, ποσοστσό (16,67%) οικοπέδου στην Καλλιθέα, ποσοστό (16,67%) γραφείου στην Πανεπιστημίου, διαμέρισμα στην Αθήνα, κατάστημα στο Ναύπλιο και διαμέρισμα στο Ναύπλιο.
Ο πρωθυπουργός εμφανίζει εισοδήματα 99.854 ευρώ από βουλευτική αποζημίωση (111.000 ευρώ πέρυσι) και 28.329 ευρώ από άλλες πηγές (25.044,04 ευρώ 2010). Η σύζυγός του Γεωργία Σαμαρά εμφανίζει εισοδήματα ύψους 52.525 ευρώ (53.625,98 ευρώ 2010)
Η ακίνητη περιουσία του ζεύγους Σαμαρά: Διαθέτουν 13 ακίνητα, 6 στο όνομα του πρωθυπουργού και 7 στην σύζυγό του. Σταθερό εμφανίζεται και το χαρτοφυλάκιο σε μετοχές (3.500 AΝΕΛ lines και 300 Smart Store)
Ο πρωθυπουργός διαθέτει το 50% 2 αγροτεμαχίων στις Ροβιές της Εύβοιας, μία οικία με οικόπεδο στην Κηφισιά (το υπέροχο κηφισιώτικο νεοκλασικό πατρικό του), 1 διαμέρισμα στην Αθήνα (το πανέμορφο διαμέρισμα της οδού Μουρούζη), το 50% 4 αγροτεμαχίων στη Λαυρεωτική, 2 αγροτεμάχια στην Πύλο.
Η σύζυγος του πρωθυπουργού διαθέτει το 50% οικοπέδου στην Εκάλη, το 50% οικίας στην Εκάλη, ποσοστσό (16,67%) οικοπέδου στην Καλλιθέα, ποσοστό (16,67%) γραφείου στην Πανεπιστημίου, διαμέρισμα στην Αθήνα, κατάστημα στο Ναύπλιο και διαμέρισμα στο Ναύπλιο.
Ο Α.Σαμαράς έχει καταθέσεις 266.304 ευρώ στην ΕτΕ και η σύζυγός του 31.371,23 ευρώ και 983,30 λίρες Αγγλίας.
Η άποψή μας: Δεν πιστεύουμε ότι είναι τόσο "τσίπις" ο Α.Σαμαράς. Κάποιος σύμβουλος είχε την φαεινή ιδέα να δείξει ότι και ο πρωθυπουργός ... συμπάσχει και αυτός με τον λοιπό λαό και έχει παραδώσει ακόμα και αυτός τις πινακίδες κυκλοφορίας.
Αλλά ξέχασε να υπολογίσει τις καταθέσεις των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και τα δεκάδες ακίνητα...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


*Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ
Μ.Λιάπης: Δηλώνει 28 ακίνητα και δήλωσε "συνταξιούχος"
 


Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και συγγενής δύο πρωθυπουργών της χώρας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Κώστα Καραμανλή, ξεφτιλίστηκε για 2.800 ευρώ που γλύτωσε από την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας του πολυτελούς αυτοκινήτου το οποίο διέθετε και με το οποίο συνελήφθη χθες να κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες.
Δήλωσε συνολικά 28 ακίνητα εκ των οποίων πολλά σε Χαλάνδρι και Κολωνάκι, που είναι ακριβές περιοχές. Ένας λοιπόν «συνταξιούχος», όπως ο ίδιος δηλώνει πως έχει στην κατοχή του 28 ακίνητα, κυκλοφορούσε με πλαστές πινακίδες για να γλιτώσει περίπου 2.800 ευρώ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου