" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ Προειδοποίηση Β.Πούτιν προς τη "νέα τάξη πραγμάτων" και την ισορροπία δυνάμεων


Mε "βαριά λόγια" μίλησε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλάντμιρ Πούτιν στο ετήσιο Διάγγελμά του για την κατάσταση του κράτους προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση για την προσπάθεια της δυτικής νέας τάξης πραγμάτων που υπονομεύουν κυβερνήσεις, όπως στην Λευκορωσία και την Ουκρανία, μέσω ΜΚΟ, βάζουν χώρες υπό την επίβλεψη της τρόικα, όπως έκαναν με την Ελλάδα και προσπαθούν να κάνουν με την Ουκρανία, ενώ δεν διστάζουν να υπονομεύσουν ακόμα και την Ρωσία.
Χαρακτήρισε όλο αυτό το σκηνικό "όργιο του ανήθικου διεθνούς συνδικάτου", το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε  για να προστατέψουμε την διεθνή ειρήνη,δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν
«Μαζί πρέπει να αντεπεξέλθουμε σε αυτή την πρόκληση, πρέπει να υπερασπίσουμε τη διεθνή ειρήνη και σταθερότητα και συνεπώς – την ενότητα της κοινωνίας μας, την ενότητα και την ακεραιότητα του ρωσικού κράτους», - είπε ο Πρόεδρος.
Ταυτοχρόνως έκανε και ειδική αναφορά στην παγκόσμια ισορροπία δυνάμεων τονίζοντας ότι "Δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να είναι σε πλεονεκτικότερη θέση από την Ρωσία".
Συγκεκριμένα είπε: «Κανείς δεν πρέπει να έχει την αυταπάτη σχετικά με τη δυνατότητα να αποκτήσει στρατιωτική υπεροχή έναντι της Ρωσίας. Αυτό δε θα το επιτρέψουμε ποτέ. Η Ρωσία παρακολουθεί προσεκτικά την αύξηση του στρατιωτικού δυναμικού των άλλων χωρών και μπορεί να απαντήσει σε οποιαδήποτε πρόκληση – τόσο πολιτική όσο και τεχνολογική»!

Ανακοίνωσε επίσης ότι αυτή την περίοδο "η Ρωσία διαμορφώνει παγκόσμιο διαστημικό σύστημα επιτήρησης και στοχοποίησης".

Ο Πρόεδρος Πούτιν τόνισε επίσης την ανάγκη της ανάπτυξης του πολιτικού ανταγωνισμού στη χώρα, μιας πλατιάς δημόσιας συζήτησης των κομβικών θεμάτων και της ανάπτυξης του Κέντρου Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποστομώνοντας τους δυτικούς που αδυνατούν να διεισδύσουν στην ρωσική κοινωνία και προπαγανδίζουν συνεχώς την "παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" ειδικά μετά την ψήφιση του νόμου που απαγορεύει την προπαγάνδιση των ομοφυλοφιλικών τάσεων!
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στο ετήσιο διάγγελμα του προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση αναφέρθηκε ειδικά στην προστασία των παραδοσιακών αξιών.
Παρέθεσε ένα απόσπασμα από τη σκέψη του φιλοσόφου Νικολάι Μπερντιάγιεφ, ο οποίος έγραψε ότι «το νόημα του συντηρητισμού δεν έγκειται στο ότι εμποδίζει την κίνηση προς τα εμπρός, αλλά στο ότι εμποδίζει την κίνηση προς τα πίσω και κάτω, προς το χαοτικό σκότος».
Ο πρόεδρος εξέφρασε τα συλλυπητήρια τους προς όλους εκείνους που σήμερα σε ορισμένες χώρες του κόσμου πραγματοποιείται η καταστροφή των παραδοσιακών αξιών, όπου αναθεωρούνται οι αρχές της ηθικής και της ηθικότητας.
Φυσική αύξηση του πληθυσμού έχει καταγραφεί στη Ρωσία τους πρώτους 10 μήνες του 2013. Αυτό συνέβη για πρώτη φορά από το 1991, - είπε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Την περίοδο Ιανουάριος-Οκτώβριος του τρέχοντος έτους στη Ρωσία καταγράφηκε φυσική αύξηση του πληθυσμού. Τέτοια αποτελέσματα έχουμε για πρώτη φορά από το 1991. Ο δείκτης αυτός είναι πολύ καλός», είπε ο Πούτιν παρουσιάζοντας το ετήσιο του Διάγγελμα στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έθεσε ως στόχο την υλοποίηση μιας «πραγματικής μετάβασης στην ασφαλιστική αρχή στην ιατρική».
«Το σύστημα της υποχρεωτικής ιατρικής ασφάλισης θα πρέπει πλήρως οικονομικά να εξασφαλίζει τις κρατικές εγγυήσεις για δωρεάν ιατρική βοήθεια», είπε, απευθυνόμενος προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση.
Ταυτόχρονα, ο Πούτιν υπογράμμισε πως στόχος επίσης είναι να αναπτυχθεί η υπευθυνότητα του ανθρώπου για την υγεία του, και για το λόγο αυτό θα πρέπει να δοθούν κίνητρα για ένα υγιή τρόπο ζωής.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε την ανάπτυξη της Σιβηρίας και της Άνω Ανατολής «εθνική προτεραιότητα της Ρωσίας για τον 21ο αιώνα».
«Υπογραμμίζω, οι πόροι και το κράτος, και η ιδιωτική επιχειρηματικότητα θα πρέπει να στραφούν προς την ανάπτυξη, την επίτευξη των στρατηγικών στόχων», είπε ο Πούτιν, έχοντας σημειώσει πως «οι στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν είναι πρωτοφανείς ως προς τις διαστάσεις τους».
Συγκεκριμένα, ο ηγέτης του κράτους πρότεινε να δημιουργηθεί στην περιοχή ένα δίκτυο ειδικών εδαφικών ζωνών ενθάρρυνσης της οικονομικής ανάπτυξης.
Η Ρωσία δεν διεκδικεί τον τίτλο της υπερδύναμης και δεν επιβάλλει την προστασία της, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Δεν διεκδικούμε τον τίτλο της υπερδύναμης, κατανοητό ως φιλοδοξία για παγκόσμια ή περιφερειακή ηγεμονία, δεν επιβουλευόμαστε ούτε τα συμφέροντα κάποιου άλλου, ούτε επιβάλλουμε την προστασία μας, σε κανένα δε κάνουμε μαθήματα ζωής, θα επιδιώξουμε όμως να είμαστε ηγέτες, υπερασπιζόμενοι το διεθνές δίκαιο, κατακτώντας το σεβασμό για την εθνική ανεξαρτησία, αυτοτέλεια και αυτάρκεια των λαών» κατέληξε ο Β.Πούτιν στο ετήσιο Διάγγελμα του προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου