" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΗΝ Δ.ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ: Ούτε 20% μαζί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στα πρώην εκλογικά "κάστρα" τους!"Τρελό μαύρο" έρχεται για τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ και στην Δυτική Ελλάδα, όπως καταδεικνύει μια ακόμα "συστημική" δημοσκόπηση, η οποία όμως είναι ενδεικτική του τι έρχεται για τα δύο "αμαρτωλά" κόμματα, στις ευρωεκλογές ή στις εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές.
Στην τελευταία δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research που έχει ήδη από το πρωί παρουσιάσει το defencenet.gr στην πρόθεση ψήφου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν συγκεντρώνουν ούτε καν 20% και τα δύο κόμματα μαζί και έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στα δύο κόμματα, ενώ αποτελεί κεντρικό θέμα συζήτησης στα πηγαδάκια της Βουλής.
Η μείωση της δύναμης των δύο κομμάτων 17 μήνες μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 είναι της τάξης του 50%!
Που σημαίνει ότι η εκλογική τους επιρροή κυμαίνεται σαφώς κάτω από το 25% και αυτό σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου στις εθνικές εκλογές, όχι στις ευρωεκλογές που η ψήφος παραδοσιακά είναι χαλαρότερη.
Αυτό σημαίνει ότι πολύ δύσκολα θα μπορέσει να επιβιώσει το παρών κυβερνητικό σχήμα, μετά τις ευρωεκλογές αφού παύει η νομιμοποίηση του εγλογικού σώματος.
Και μιλάμε για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία)) όχι για τα αστικά κέντρα που οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν τολμάνε να κυκλοφορήσουν χωρίς αστυνομικούς στο δρόμο.
Και ο τρεις νομοί ήταν "άπαρτα" εκλογικά "κάστρα" της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τις τελευταίες εκλογές να κερδίζουν το 40% των ψήφων και οι δύο μαζί τον Ιούνιο του 2012 και 75-80% μέχρι το 2009.
Η διαφορά που καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ είναι ήδη 4% και βέβαια εντυπωσιάζει για μία ακόμα φορά ο Λαϊκός Σύνδεσμος-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αφού στην απόλυτη πρόθεση ψήφου δείχνει να κερδίζει το 9,3%. Πoυ σημαίνει εκλογική επιρροή άνω του 12%!
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την εταιρεία ΚΑΠΑ research σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από 2 έως 4 Δεκεμβρίου σε δείγμα 1.400 ατόμων.
  • ΣΥΡΙΖΑ 19%
  • ΝΔ 15,1%
  • ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9,3%
  • ΚΚΕ 5,4%
  • ΠΑΣΟΚ 4,5%
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 3,4%
  • ΔΗΜΑΡ 2%
  • ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 35%
Φυσικά ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων της ΧΑ, απλά δεν δηλώνει ότι θα ψηφίσει το κόμμα, φοβούμενοι τις πολιτικές διώξεις από την συγκυβέρνηση...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου