" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΞΗΡΟ (ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ…)


terrorist-n
Γράφει ο Αντίοχος.
Διάβαζα προχθές ένα άρθρο του γνωστού αριστερού (και πιο συγκεκριμένα συριζαίου) σκιτσογράφου Στάθη Σταυρόπουλου, στην ιστοσελίδα του Χατζηνικολέτου. Ο Στάθης, λοιπόν, αφού αρχικά… ορκιζόταν ότι η αριστερά δεν έχει καμιά σχέση με την τρομοκρατία (!!!), κάκιζε κάποιους υπευθύνους ύλης της «Αυγής», διότι δημοσίευσαν προ ημερών μια ανοιχτή επιστολή «φίλων και συντρόφων του Δημήτρη Κουφοντίνα», με την οποία ζητούσαν την αποφυλάκιση του «φίλου και συντρόφου» τους, καθώς και των υπολοίπων τρομοκρατών της 17Ν. Υποστήριζε ο Στάθης, ότι με τέτοια δημοσιεύματα ενισχύεται η θεωρία των δύο άκρων και δίνονται δικαιώματα σε… κακόβουλους να ισχυρίζονται ότι η αριστερά και η τρομοκρατία ταυτίζονται.
Προς απάντησή του, ήρθε όχι απλά μια επιστολή «φίλων και συντρόφων» κάποιου τρομοκράτη, αλλά μια επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία με το πρόσχημα του… ανθρωπισμού, ζητά την αποφυλάκιση –σε πρώτη φάση- του αρχιτρομοκράτη Σάββα Ξηρού (και ύστερα και των υπολοίπων…). Ιδού μια ακόμα απόδειξη των… στενών σχέσεων τρίτου τύπου της αριστεράς με την τρομοκρατία:

«Η νέα αίτηση διακοπής έκτισης της ποινής του Σάββα Ξηρού, η οποία θα συζητηθεί στις 19 Δεκεμβρίου 2013 από το Εφετείο Πειραιά αναδεικνύει την ξεχωριστή περίπτωση του συγκεκριμένου καταδίκου. Έντεκα και πλέον χρόνια μετά το βαρύτατο τραυματισμό του, τις πολλαπλές σωματικές βλάβες και παρά τα προβλήματα υγείας που υπέστη κατά τον τραυματισμό του και τα επόμενα χρόνια, όπως τύφλωση, κώφωση, σκλήρυνση κατά πλάκας και νευρολογικά προβλήματα, ο Σάββας Ξηρός εξακολουθεί να παραμένει κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού.
Οι αιτήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα για αναστολή ή διακοπή της ποινής του απορρίφθηκαν, το ελληνικό κράτος, όμως, καταδικάστηκε για τη μεταχείριση του Σάββα Ξηρού από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΔΑ) του Στρασβούργου, το Σεπτέμβρη του 2010.Στην ουσία, το ΕΔΔΑ καταδίκασε το ελληνικό κράτος διότι εφαρμόζει πάνω στον Σάββα Ξηρό εκδικητικές μεθόδους κράτησης, αρνούμενο να του δώσει τη δυνατότητα να φροντίσει τα πολλαπλά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Έκρινε, δε, ότι «η εισαγωγή του σε ειδικευμένο ιατρικό κέντρο για το χρονικό διάστημα που απαιτεί η φύση της ιατρικής του αγωγής, μπορούσε να αποδειχθεί αποφασιστική για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του».
Η παραμονή ενός ανθρώπου στη φυλακή με τα πολλαπλά και σοβαρότατα προβλήματα του Σάββα Ξηρού συνιστά απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση. Μόνο ως δείγμα εκδικητικότητας του ελληνικού κράτους προς έναν κρατούμενο «ειδικής φύσης» μπορεί να εξηγηθεί.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί από τη δικαιοσύνη να αντιμετωπίσει με το δέοντα ανθρωπισμό το ζήτημα».
(ΥΓ): Αυτοί οι οποίοι συναίνεσαν –υποστηρίζοντας ότι… άργησε κιόλας- στο σώου της ΓΑΔΑ και της Ευελπίδων, καθώς και στη φυλάκιση του Αρχηγού, δύο βουλευτών και πληθώρας στελεχών του δευτέρου κόμματος της χώρας, με μηδέν στοιχεία και παράνομες-αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις, δε δικαιούνται να ομιλούν περί… ανθρωπισμού και… εξευτελιστικής μεταχείρισης κρατουμένων. Σκασμός, λοιπόν, συριζάκια! Δεν έχετε πλέον το ηθικό δικαίωμα να μιλάτε, κοινώς δε σας παίρνει!

ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου