" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Εφημερίδα “Ακρόπολις”: Να τελειώνει σιγά - σιγά το αστείο, γιατί έρχονται ευρωεκλογές...

Η ιστορική εφημερίδα "Ακρόπολις" φιλοξενεί σήμερα άρθρο του δημοσιογράφου Άρη Σπίνου, με το οποίο κατακεραυνώνει τους σκευωρούς που κρύβονται πίσω από την πολιτική δίωξη της Χρυσής Αυγής.

"Μαξιμιώτες να τελειώνει σιγά - σιγά το αστείο γιατί σε λίγο δεν θα γελάει κανείς με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών - Είναι βουλευτές χωρίς να πηγαίνουν στη βουλή και είναι φυλακή επειδή είναι βουλευτές!

Αν ζητούσα από έναν σεναριογράφο να εμπνευστεί μια επιστημονική ταινία που θα είχε ως κεντρικό θέμα της την εξόντωση ενός κόμματος από ένα άλλο κόμμα, είναι βέβαιο ότι θα απολαμβάναμε ένα ωραίο δίωρο στον κινηματογράφο. Είμαι σίγουρος όμως πως ούτε ο πιο ευφάνταστος νέος Χίτσκοκ δεν θα σκεπτόταν όσα διαδραματίστηκαν το μοιραίο Σάββατο με τις συλλήψεις των βουλευτών του Κοινοβουλευτικού κόμματος της Χρυσής Αυγής. Τελικά πρόκειται περί ενός τραγέλαφου, άνευ παρόμοιας σε όλο τον κόσμο επαναλήψεως. Οι 3 βουλευτές του κόμματος μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός του κόμματος βρίσκονται σήμερα στη φυλακή.

Δεν έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα, αλλά δεν έχουν και δικαίωμα να παραστούν στη Βουλή ούτε κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας ενός κρίσιμου Κοινοβουλευτικού θέματος όπως είναι η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης ή ο προϋπολογισμός! Όπου και να το πεις αυτό, σε άνθρωπο που δε ζει σε αυτή τη χώρα, νομίζει πως τον κοροϊδεύεις. Ο αρχηγός αυτού του κόμματος βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού και οι οπαδοί του πραγματοποιούν συγκεντρώσεις κατά χιλιάδες. Οι βουλευτές εμφανίζονται, σπανιότατα έστω, σε τηλεοπτικές εκπομπές και όλα «δουλεύουν ρολόι» σε αυτή τη χώρα, σαν να μην συμβαίνει τίποτα.
Εν τω μεταξύ τα βασικά στοιχεία που περιείχαν οι καταθέσεις των μαρτύρων προστασίας, που οδήγησαν στην προφυλάκιση των βουλευτών ακόμα ...ανιχνεύονται. Ούτε όπλα, ούτε χρηματοδότες, ούτε κρυμμένες λίρες για τον ανένδοτο αγώνα ανατροπής του πολιτεύματος δεν βρέθηκαν! Από το πρωί μέχρι το βράδυ η πολιτεία εκφράζοντας τους νόμους και το δίκαιο και καλά κάνει, επί μήνες ενημερώνει την κοινή γνώμη για το πόσο επικίνδυνη και εγκληματική οργάνωση είναι αυτή η παλιοχρυσή αυγή και πόσο δολοφόνοι είναι οι νεοναζιστές μέλη της.
Αφού γίνεται ενδελεχώς λοιπόν αυτή η ενημέρωση ξεκινάει και μια νέα δημοσκόπηση για να «εισπράξει» το κράτος ευνομίας τους καρπούς της ενημέρωσης του. Τώρα αρχίζει το θρίλερ. Οι ψηφοφόροι επιβραβεύουν το παλιοκόμμα των "φασιστών" και υπερθεματίζουν τη δημοφιλία του αρχηγού των "ναζιστών" Νίκου Μιχαλολιάκου. Επειδή είναι εύκολο να λωλαθούμε σ' αυτή τη χώρα υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατία που έτσι τουλάχιστον γράφουν οι σφραγίδες του κράτους, διερωτώμαι εάν σεβόμαστε ή όχι τη βούληση των πολιτών!

Υπάρχει ένας τρόπος απλός και εύκολος προκειμένου να απαλλαγούμε διαπαντός από το διψήφιο νούμερο που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις αυτού του κόμματος. Σε μια συγκέντρωση Χρυσαυγιτών να περάσει ένα ελικόπτερο και να ψεκάσει. Ο μάγειρας των φυλακών να φτιάξει μια μακαρονάδα «σπεσιαλιτέ» και να μας «αποχαιρετίσουν» και οι τρεις. Έχω την πεποίθηση ότι κάθε άλλο που συμβαίνει και συμμετέχει σε αυτό το «υπέρ σχέδιο» εξάρθρωσης αυτού του κόμματος θα δώσει νέες σελίδες για το καλοκαιρινό σενάριο του Σεφερλή στο Δελφινάριο. Έχω όμως και την πεποίθηση ότι πριν από αυτό, το Μάιο θα γίνει και κάτι άλλο που δεν θα «μαζεύεται». Εκτός, και αν όπως είπαμε, απογειωθεί το ελικόπτερο και επιστρατευτεί ένας μάγειρας".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου