" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

FIFA: ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ» ΕΙΝΑΙ… ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ!

Με αποκλεισμό δέκα αγωνιστικών και πρόστιμο 30.000 ελβετικών φράγκων, τιμωρήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της FIFA, ο ποδοσφαιριστής της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Κροατίας, Γιόσιπ Σίμουνιτς, κάτι που σημαίνει ότι θα μείνει οριστικά εκτός του Μουντιάλ 2014.

Ποιο ήταν το «έγκλημα» του ποδοσφαιριστή; Ότι μετά το τέλος του αγώνα των πλέι οφ με την Ισλανδία, για την πρόκριση στη διοργάνωση της Βραζιλίας, φώναξε μαζί με τους θεατές, φώναξε ένα σύνθημα που χρησιμοποιούσαν οι Κροάτες εθνικιστές κατά τη διάρκεια του Β΄ Π.Π.. «Ήταν ένας χαιρετισμός που περιείχε διακρίσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, τη φυλή, τη θρησκεία ή την καταγωγή και έτσι θίγεται η αξιοπρέπεια μιας ομάδας προσώπων», τονίζει στο σκεπτικό της η επιτροπή της FIFA.
Πιο συγκεκριμένα, ο Σίμουνιτς πήρε το μικρόφωνο στο Στάδιο «Μάξιμιρ» του Ζάγκρεμπ και στράφηκε προς τις κερκίδες φωνάζοντας: «Za dom» (για την Πατρίδα). Οι δε φίλαθλοι της Κροατίας, του απήντησαν: «Spremni» (έτοιμοι).

Έλεος! Στην εποχή της Παγκοσμιοποίησης, το σύνθημα «για την Πατρίδα» είναι… ρατσιστικό!!! Τι άλλο θα ακούσουμε ακόμα από τους νεοταξίτες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου