" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

ΣΚΑΝΔΑΛΟ! ΔΙΑΤΑΞΗ – ΔΩΡΑΚΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ!


kanalarxes
Η κυβέρνηση έχει σαλέψει κι έχει κάνει και τα φίλα σε εκείνη προσκείμενα blog και site να αναρωτιούνται! 
Προχθές εξήγγειλε ότι οι εφορίες θα μπορούν να κατάσχουν περιουσιακά στοιχεία πολιτών ΠΡΙΝ καταστούν οι οφειλές τους ληξιπρόθεσμες, χθες, ότι θα μπαίνει το ΣΔΟΕ ΑΝΕΥ εισαγγελικής εντολής στο σπίτι οποιουδήποτε το χρησιμοποιεί ως έδρα της επιχείρησής του αλλά και το ότι οι “απεργούντες” στα ΕΚΠΑ & ΕΜΠ πληρώνονται κανονικά!!!
Και σήμερα πως το νομοσχέδιο για τα ακίνητα περιέχει μια σειρά από «περίεργες» διατάξεις τις οποίες αν ψάξει κανείς μπορεί να βρει ποιους εξυπηρετούν. Κάποιοι μέσα στην κυβέρνηση απαίτησαν, και πέτυχαν, να συμπεριληφθούν σε άσχετο νομοσχέδιο και άλλες ρυθμίσεις οι οποίες τελικά μοιάζουν περισσότερο με διευθετήσεις και εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων παρά για οτιδήποτε άλλο.
Να δεχθούμε ότι υπάρχει εξ’ανάγκης συμπόρευση με τα πράσινα τρωκτικά, ο κοινός νους όμως που είναι;
Γιατί μόνο αν θες να αυτοκτονήσεις πολιτικά, τέτοιες ημέρες, περνάς διατάξεις σκάνδαλο για τους καναλάρχες.
“Μια τέτοια σκανδαλώδης τροπολογία υπάρχει στο νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή και αφορά τον φόρο 20% σε όλες τις διαφημίσεις που προβάλλονται στην τηλεόραση. Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης η συγκεκριμένη διάταξη μετατίθεται για το 2015. Πρόκειται για διάταξη του Ν. 3845/2010 με την οποία προβλέφθηκε η επιβολή ειδικού φόρου ύψους 20% στις διαφημίσεις, που προβάλλονται από την τηλεόραση. Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση της τροπολογίας, «η παρούσα δυσμενής οικονομική συγκυρία έχει επιδράσει αρνητικά στην οικονομική κατάσταση όλων των εμπλεκομένων φορέων, και δη των επιχειρήσεων, που εκμεταλλεύονται τηλεοπτικούς σταθμούς, όσο και των διαφημιστών και των διαφημιζομένων».
Το εντυπωσιακό είναι ότι ενώ ψηφίστηκε το 2010 δεν ίσχυσε ποτέ και ίσως είναι ο μοναδικός μνημονιακός νόμος που δεν ίσχυσε.
Αρχικά η έναρξη ισχύος της διάταξης μετατέθηκε για την 1.1.2012 με τον Ν.3899/2010, στη συνέχεια μετατέθηκε για την 1.1.2013 με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2011 και τέλος μετατέθηκε την 1.1.2014 με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2012.
Λέει η αιτιολογική έκθεση: «Οι λόγοι που επέβαλαν τη μετάθεση της έναρξης ισχύος της εν λόγω διάταξης μέχρι σήμερα δεν έχουν εκλείψει, αντίθετα επεκτείνονται διαρκώς με αποτέλεσμα τυχόν εφαρμογή της από 1.1.2014 να δύναται να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα στη βιωσιμότητα των τηλεοπτικών σταθμών και των διαφημιστικών εταιρειών, με κίνδυνο σε περίπτωση διακοπής της λειτουργίας τους, να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας, καθώς και σημαντικά έσοδα για το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική συνοχή και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας». Στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν αναφέρεται συγκεκριμένο ποσό για τις απώλειες εσόδων για το έτος 2014 από τη μετάθεση της επιβολής του ειδικού φόρου 20% στις τηλεοπτικές επιχειρήσεις. Αναφέρεται, όμως, ότι η απώλεια εσόδων θα αναπληρώνεται από άλλες πηγές του κρατικού προϋπολογισμού.
Αυτό κύριοι της κυβέρνησης είναι το απόλυτο σκάνδαλο. Εξυπηρετούνται ή όχι οι μεγαλοκαναλάρχες οι οποίοι θα βάζουν στην τσέπη τους το 20% που θα έπρεπε να αποδώσουν. Τηn γλιτώνει ο Μπόμπολας, ο Βαρδινογιάννης, ο Κυριακού, ο Αλαφούζος και οι άλλοι;
Και δεν ντρέπεστε να βάζετε ως αιτιολογία τη δύσκολη οικονομική συγκυρία; Για τους υπόλοιπους Έλληνες που τους κόψατε μισθούς και συντάξεις και τους φορτώνετε με φόρους δεν είναι δύσκολη συγκυρία;
Κάτω από αυτή τη λογική, και υπό το φόβο μη χαθούν επιχειρήσεις και δουλειές, να καταργήσουμε τους φόρους που πληρώνει ο κάθε εργολάβος για τα έργα, ο τάδε εφοπλιστής για τα καράβια του, ο επιχειρηματίας της ενέργειας κ.λπ.
Από την άλλη, γιατί δεν είδαμε ούτε μια τροπολογία που να αναβάλει έναν φόρο για τον κοσμάκη λόγω δύσκολης κατάστασης; Δεν ντρέπεστε να γράφετε ότι τα έσοδα που θα χαθούν επειδή δεν τέθηκε σε ισχύ η διάταξη για τους καναλάρχες, θα καλυφθεί από άλλες πηγές; Ποιες είναι οι άλλες πηγές άραγε; Να κόψετε το μισθό ή τη σύνταξη κανενός κακομοίρη;
Κάτι τέτοια βλέπει ο κόσμος και είναι έτοιμος να επαναστατήσει. Και όταν βλέπει τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και το μισό υπουργικό να πηγαίνει στον ποιητή φανφάρα, διευθυντή του Μεγάλου Καναλιού, τότε κάνει περίεργους συνειρμούς.
Είναι έκθετοι όσοι απαίτησαν να μπει αυτή η ρύθμιση στο νομοσχέδιο. Και από το Μαξίμου και όποιος άλλος μεγαλόσχημος. Οφείλει η κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτή την ντροπιαστική διάταξη ή τουλάχιστον να μην ψηφίσουν οι βουλευτές. Διότι αν είναι να κάνουμε χάρες στους καναλάρχες, καλύτερα να πέσει η κυβέρνηση. Τελεία και παύλα.”
Και αν νομίζετε πως τα λέμε εμείς αυτά κάνετε λάθος!Αυτά τα λέει το Σαμαρικό Antinews…

Ο Αντώνης Σαμαράς προσκύνησε τους διαπλεκόμενους των ΜΜΕ. ΤΕΛΟΣ!

ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου