" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Εἰσβολή στόν Λίβανο ! «Δέν ὑπάρχει μέρος στήν Μέση Ἀνατολή πού νά μήν μπορῇ νά φτάσῃ τό Ἰσραήλ»...


Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν την έναρξη «περιορισμένων, τοπικών και στοχευμένων χερσαίων επιδρομών» εναντίον της μαχητικής ομάδας Χεζμπολάχ στον Λίβανο σήμερα Τρίτη. 
Η κίνηση έρχεται μετά από δύο εβδομάδες βομβαρδισμών από το εβραϊκό κράτος που σκότωσε πάνω από χίλιους ανθρώπους και εκτόπισε ένα εκατομμύριο ακόμη.


01 Οκτωβρίου 2024

08:32 GMT

Οι δυνάμεις των Χούτι της Υεμένης έχουν βάλει στο στόχαστρο βάσεις του ισραηλινού στρατού στο Τελ-Αβίβ και στο Eilat με drones, δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της οργάνωσης, Yahya Saree. Δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές ή θύματα εντός του Ισραήλ.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δήλωσαν το πρωί της Τρίτης ότι ένα UAV αναχαιτίστηκε πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα, δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές της χώρας.

Ο Ισραηλινός Στρατός βομβάρδισε το λιμάνι της Χοντέιντα της Υεμένης την Κυριακή, αφού οι Χούτι δήλωσαν ότι εκτόξευσαν πύραυλο στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Ισραήλ.

Εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ δήλωσε: 

«Υποστηρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί ενάντια στη Χεζμπολάχ και σε όλες τις τρομοκρατικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν»


( ἀπό :swentr.site )

Ο Υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Lloyd Austin είπε στον Ισραηλινό Υπουργό Άμυνας Yoav Gallant ότι συμφώνησε στην ανάγκη για χερσαία επίθεση εντός του Λιβάνου για να απαλλαγεί η συνοριακή περιοχή από τα όπλα της Χεζμπολάχ και άλλα μέσα που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να πραγματοποιήσει επιθέσεις πέρα ​​από τα σύνορα.

Lloyd Austin, Yoav Gallant ( φωτό)

Στην κλήση, ο Austin είπε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται και συζήτησε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ.

«Συμφωνήσαμε για την αναγκαιότητα διάλυσης της υποδομής επίθεσης κατά μήκος των συνόρων», είπε ο Austin σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο X.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέδωσε προειδοποίηση τη Δευτέρα προς το Ιράν, το οποίο υποστηρίζει τη Χεζμπολάχ και τη Χαμάς. «Δεν υπάρχει μέρος στη Μέση Ανατολή που να μην μπορεί να φτάσει το Ισραήλ»...

( πληροφορίες ἀπό ἐδῶ κι᾿ἐδῶ



Ἡ Πελασγική