" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Το φάντασμα τῆς « Russiagate Συνωμοσίας» συνεχίζεται καθώς οἱ ΗΠΑ προκαλοῦν φόβο καί μῖσος γιά τήν Μόσχα

Γράφει ὁ John Miles

Το αφήγημα ["Russiagate"] έχει αποδειχθεί χρήσιμο εργαλείο καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν την οικονομική, διπλωματική και στρατιωτική επίθεση κατά της Ρωσίας.

«Το Russiagate συνεχίζει να επιβιώνει σαν τέρας επιστημονικής φαντασίας, ανθεκτικό στις σφαίρες», γράφει ο πρώην αναλυτής της CIA Ray McGovern σε ένα άρθρο στον ιστότοπο Consortium News, σημειώνοντας τη μακροζωία και τη χρησιμότητα της συνωμοσίας στη συνέχιση της πυροδότησης εχθρότητας προς τη Μόσχα στο αμερικανικό κοινό. .

Η αντίληψη ότι η Ρωσία παρενέβη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του 2016 ή έπαιξε ρόλο στη διάρρηξη ηλεκτρονικών μηνυμάτων του Δημοκρατικού Κόμματος συνεχίστηκε ακόμη και μετά την ένορκη μαρτυρία από την εταιρεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο CrowdStrike που επιβεβαίωσε την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων για τον ισχυρισμό.

«Τα συστημικά μέσα ενημέρωσης είχαν απίστευτη επιδεξιότητα στο να καταπνίγουν όλα αυτά τα στοιχεία», σημείωσε ο McGovern στην εκπομπή The Critical Hour του Sputnik την Τετάρτη . «Ανεξάρτητα από το τι γράφουμε στο Consortium News ή σε άλλα μέσαείναι και στο antiwar.com τώραή όσο κι αν μοιραστούμε αυτές τις πληροφορίες εγώ και εσείς, δίνουμε μια δύσκολη μάχη».

«Γιατί είναι αυτό σημαντικό; Απλώς για να υπενθυμίσω στους ανθρώπους που μπορεί να μην περάσει από το μυαλό τους αυτό, η Ρωσία έχει δαιμονοποιηθεί σε σημείο που ο Ντόναλντ Τραμπ έχει κατηγορηθεί στους Ρώσους – πιστέψτε ό,τι θέλετε», συνέχισε.

Η "πλήρως κατασκευασμένη" Russiagate conspiracy δεν ήταν μόνο για να σαμποτάρει την προεδρία του Τραμπ, αλλά κυριολεκτικά για να εξαγοράσει αυτά τα κοινωνικά δίκτυα, [που] όλοι αυτοί οι άνθρωποι της υψηλής τεχνολογίας πίστευαν ότι θα ήταν ένας επίγειος Παράδεισος και να το μετατρέψουν σε φυλακή... ( ἐδῶ

«Και κάθε είδους άλλα πράγματα έχουν κατηγορηθεί στους Ρώσους σε σημείο που αν αυτοί οι όχι πολύ σταθεροί συναισθηματικά άνθρωποι στον Λευκό Οίκο αποφασίσουν να κυνηγήσουν τους Ρώσους στην Ουκρανία ή ακόμα και να εμπλακούν εναντίον των Ρώσων στη Συρία ή αλλού στη Μέση Ανατολή, οι περισσότεροι από τον αμερικανικό λαό θα λένε, "ω ναι, αυτοί οι καταραμένοι Ρώσοι, δεν μας έδωσαν τον Ντόναλντ Τραμπ;"

Η ριζωμένη εχθρότητα προς τη Ρωσία από το αμερικανικό κοινό – και από τους υποστηρικτές του Δημοκρατικού Κόμματος, ειδικότερα – έχει αποδειχθεί ένα χρήσιμο εργαλείο για να δικαιολογήσει τη συνεχιζόμενη ανάμειξη των ΗΠΑ στον πόλεμο αντιπροσώπων της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας.

Ο πρώην επικεφαλής της CIA James Clapper, ο οποίος προήδρευσε της παράνομης παρακολούθησης της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ από την υπηρεσία κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2016, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαιώνιση του αφηγήματος. Ο Clapper έχει καταστήσει ξεκάθαρη τη δυσπιστία του για τη Μόσχα, μοιάζοντας να υποδηλώνει ότι κακές ιδιότητες είναι κατά κάποιο τρόπο κωδικοποιημένες στο DNA του Ρωσικού λαού.

«[Ο Clapper υποστήριξε] οι ιστορικές πρακτικές των Ρώσων [τους καθιστούν] σχεδόν γενετικά ωθούμενους να συμμετάσχουν, να διεισδύσουν, να κερδίσουν εύνοια, ό,τι κι αν είναι, που είναι μια τυπική ρωσική τεχνική», θυμάται ο McGovern, αποκαλώντας τον Clapper «εξαιρετικά ρωσόφοβο».

«Ήμουν ο διευθυντής της CIAείπαμε ψέματα, εξαπατήσαμε, κλέψαμε», δήλωσε ο πρώην διευθυντής της CIA Mike Pompeo σε μια ειλικρινή στιγμή το 2019. «Είχαμε ολόκληρα μαθήματα κατάρτισης».

Ένα γονίδιο για την ανεντιμότητα δεν έχει ακόμη βρεθεί. Αλλά αν υπάρχει, το σχόλιο του Πομπέο υποδηλώνει ότι είναι πολύ πιθανό να κυριαρχήσει μεταξύ των αξιωματούχων της CIA όπως ο Clapper, που ήταν υπεύθυνοι για την ανατροπή δεκάδων παγκόσμιων ηγετών και τους θανάτους εκατομμυρίων αμάχων.

Ἀπό : sputnikglobe.com  


Ἡ Πελασγική

6 σχόλια:

  1. Ο Ζακ Ατταλί έχει γράψει ένα βιβλίο 20 χρόνια πρίν με τιτλό:Μια σύντομη ιστορία του μέλλοντος, όπου μιλάει για πρώτη φάση μονοπολική αυτοκρατορία των ΗΠΑ και κυριαρχια των πολυεθνικών, δεύτερη φάση καταρευση της δύτικής ισχύος και από το 2025 πρός το 2030 μια υπερσύγκρουση όλοι εναντίον όλων για 30 χρόνια, έπειτα ο κόσμος θα κουραστεί και θα ζητήση μόνος του μια παγκοσμία κυβέρνηση.Ακούσαμε την περίληψη του βιβλίου από δημοσιογράφο(μου διαφεύγει το όνομα του) με καλεσμένο τον κύριο Κώστα Γρίβα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὅλοι αὐτοί,τοῦ ἰδίου φυράματος μέ τόν ἐν λόγῳ Ἀτταλί, ἔχουν μάθει νά "προβλέπουν" πρίν ἀπό ἐμᾶς γιά ἐμᾶς !
      Τό θέμα εἶναι πώς τούς δίνουμε ἀξία ἀντί νά τούς ταράξουμε στό ξύλο,ὅπου τούς βρίσκουμε καί ὅπως μποροῦμε.

      Υ.Γ. Ἔχομε γράψει γιά ᾿δαύτον ἀλλά δέν ἀξίζει τόν κόπο...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    2. Έγραψε επίσης αύτος ο Ατταλί πως αυτό που θα διασωθεί (πολιτισμικά φαντάζομαι εννοεί) από της ΗΠΑ θα είναι ο νότος και ότι αυτός πρεσβεύει δια του χριστιανισμού, δηλαδή και ότι ο Τράμπ για τους αμερικανούς ,του νότου κυρίως.Γνωρίζω ότι έχετε γράψει για τον Ατταλί για αυτό έκανα το σχόλιο.Που να τα βρείς βολικά αυτά τα καθάρματα και να τους εξηγήσεις της «προφητείες» τους;.

      Διαγραφή
    3. Μή νομίζεις,ὅλο καί κάπου ξεμυτᾶν ἀπό τίς τρῦπες τους. Καί τότε ποτέ δέν ξέρουν τί τούς περιμένει γι᾿αὐτό προσπαθοῦν νά χειραγωγοῦν τήν Ἀνθρωπότητα. Ὅμως,καί τό γνωρίζουν καλά καί οἱ ἴδιοι αὐτό, ὅλα ἔχουν τό τέλος τους.Καί ἡ ἐξουσία τους τό ἴδιο. Εἰδικῶς ἔτσι ὅπως ἔχουν ἐκτεθεῖ τά τελευταῖα χρόνια. Καί ὅταν αὐτό ἔρθει,τότε ...Κανένα ἔλεος !

      Υ.Γ. Ἔχουν τέτοιο μένος κατά ὅσων ἐκπροσωποῦν τίς ἀνθρώπινες Ἀξίες, τήν Πίστιν καί τήν Παράδοσιν, πού ὅ,τι κάνουν εἶναι τόσο χονδροειδέστατο, τόσο ἄμετρα κακό πού κυριολεκτικῶς ἀποδεικνύουν τό πόσο κοντά εἶναι στό τέλος τους. Ἔτσι ἐπιτίθενται στήν Ῥωσσία καί τόν Τράμπ. Ἐμένα μέ ενδιαφέρει νά ᾿δῶ τόν κόσμο πῶς θ᾿ἀντιδράσῃ. Εἰδικῶς τούς ἀμερικανούς τῶν ΗΠΑ. Νά ᾿δοῦμε κατά πόσο ἔχουν ἀνοίξει οἱ γνωστικοί τους ὀρίζοντες ἤ κατά πόσον ἀκόμη βρίσκονται στήν κατηγορία ἐκείνη πού λέει : Καλέ ὅλοι ἴδιοι εἶναι ...

      Ἄμα τό ἀκούω αυτό !!!

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  2. Νεα αποπειρα δολοφονιας Τραμπ ενω επαιζε γκολφ στην Φλοριδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαρσιτῶ. Ἀναρτήθηκε ἀνάλογη δημοσίευσις.

      https://sxolianews.blogspot.com/2024/09/blog-post_88.html

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή