" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Μπάϊντεν καί Χάρρις, πανηγυρίζουν μαζύ μέ τό Ἰσραήλ γιά τά ἐγκλήματά του


 Το Σάββατο, τόσο ο Πρόεδρος Μπάιντεν όσο και η Αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις εξέδωσαν δηλώσεις που υποστηρίζουν ανεπιφύλακτα την δολοφονία του Γενικού Γραμματέα της Χεζμπολάχ Hassan Nasrallah από το Ισραήλ, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη χρήση βομβών 2.000 λιβρών που παρασχέθηκαν από τις ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν είπε σε μια δήλωση ότι ο θάνατος του Nasrallah ήταν «ένα μέτρο δικαιοσύνης για τα πολλά θύματά του, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων Αμερικανών, Ισραηλινών και Λιβανέζων πολιτών». Ο πρόεδρος είπε ότι οι ΗΠΑ «υποστηρίζουν πλήρως το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται ενάντια στη Χεζμπολάχ, τη Χαμάς, τους Χούτι και οποιεσδήποτε άλλες τρομοκρατικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν».

Ο Μπάιντεν είπε ότι διέταξε τον υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν να στείλει επιπλέον στρατιωτικά μέσα στην περιοχή. «Έδωσα εντολή στον Υπουργό Άμυνας μου να ενισχύσει περαιτέρω την αμυντική στάση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής για να αποτρέψει την επιθετικότητα και να μειώσει τον κίνδυνο ενός ευρύτερου περιφερειακού πολέμου», είπε.

Ο Μπάιντεν ισχυρίστηκε ότι επιδιώκει αποκλιμάκωση στην περιοχή, αλλά η κυβέρνησή του συνέχισε να παρέχει στρατιωτική βοήθεια και άλλους τρόπους υποστήριξης στο Ισραήλ από τότε που ξεκίνησε τη δραματική κλιμάκωσή του στον Λίβανο.

Η Χάρις, η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία του 2024, εξέδωσε μια παρόμοια δήλωση , λέγοντας ότι «τα θύματα της Χεζμπολάχ έχουν ένα μέτρο δικαιοσύνης». Η αντιπρόεδρος είπε ότι έχει μια «ακλόνητη δέσμευση για την ασφάλεια του Ισραήλ».

«Θα υποστηρίζω πάντα το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται ενάντια στο Ιράν και τις τρομοκρατικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν, όπως η Χεζμπολάχ, η Χαμάς και οι Χούτι», πρόσθεσε η Χάρις.

Η Χάρις ισχυρίστηκε επίσης ότι η διοίκηση εργαζόταν για μια διπλωματική λύση. Ωστόσο, την ημέρα πριν από τη δολοφονία του Nasrallah, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε μια πρόταση κατάπαυσης του πυρός που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ είπε ότι εξασφάλισε νέα στρατιωτική βοήθεια 8,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις ΗΠΑ.

Ισραηλινός αξιωματούχος είπε στο ABC News ότι το Ισραήλ αποφάσισε να σκοτώσει τον Nasrallah επειδή δεν θα διαχωρίσει την κατάσταση στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου από τη Γάζα. Η Χεζμπολάχ ήταν ξεκάθαρη ότι θα σταματούσε τις επιθέσεις της στο βόρειο Ισραήλ εάν υπήρχε κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις που σκότωσαν τον Nasrallah ισοπέδωσαν πολλά κτίρια κατοικιών στη Βηρυτό. Η επίθεση σκότωσε επίσης τον Abbas Nilforoushan, έναν ανώτερο διοικητή του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC), και η Τεχεράνη δεσμεύεται ότι ο θάνατός του δεν θα μείνει «αναπάντητος».

Η δολοφονία του Nasrallah και άλλες ισραηλινές κλιμακώσεις στον Λίβανο θα μπορούσε να οδηγήσει σε άμεση επέμβαση των ΗΠΑ, καθώς οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί ότι θα υπερασπίσουν το Ισραήλ εάν αντιμετωπίσει μια μεγάλης κλίμακας επίθεση από το Ιράν. Τα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ και τη Συρία θα μπορούσαν επίσης να δεχτούν επίθεση από τοπικές σιιτικές πολιτοφυλακές ως απάντηση στην υποστήριξη των ΗΠΑ για τη δολοφονία του Nasrallah και τη σφαγή αμάχων στον Λίβανο.

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές συνέχισαν να σφυροκοπούν τη Βηρυτό και άλλες περιοχές του Λιβάνου. Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 190 τραυματίστηκαν από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές το Σάββατο. Την Κυριακή, το υπουργείο ανέφερε ότι τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 47 τραυματίστηκαν από ισραηλινές επιθέσεις στην περιοχή Baalbek του ανατολικού Λιβάνου.

Ἀπό : antiwar.com


Χωρίς σχόλια...


Ἡ Πελασγική

2 σχόλια:

  1. Δηλαδη αν ο ..."πολιτισμενος" κοσμος κατανοει ΤΙ γινεται στα σημερινα Στρατοπεδα Συγκεντρωσης των νεων Αουζβιτζ και Νταχαου, οπως η λεγομενη Δυτικη οχθη και η περιοχη Γαζα, της υποδουλης απ' τους απογονους των Χριστοκτονων εβραιους Παλαιστινης, καθως και το νεο Στρατοπεδο Συγκεντρωσης Μπεργκεν-Μπελζεν γνωστο και ως Λιβανος, απλα οι εβραιοι πεταν τα αεροπλανα τους ανενοχλητοι πανω απ αυτα τα Στρατοπεδα Συγκεντρωσεως και δολοφονουν αθωους ανθρωπους ανδρες γυναικες και παιδια κατα το δοκουν με τους σεσημασμενους ρουφιανους τους σαβν την μπεκροκανατα Καμ αλα και το σαψαλο Μαπϊντεν να χειροκροτουν.
    Μιλαμε για αυτους τους υπανθρωπους που ο Χιτλερ τους .......εβαζε στους φουρνους.

    Αμ δεν που τους εβαζε, διοτι αν τους εβαζε θα ειχαν βαλει μυαλο οι υπολοποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μά τό καλλίτερο τό λές στό τέλος !
      « αν τους εβαζε θα ειχαν βαλει μυαλο οι υπολοποι.»
      Καί πολύ σωστά !

      Ὅσο γιά τά βδελύγματα Μπάϊντεν -Χάρρις, ἄς τά ᾿δοῦν οἱ Ἀμερικανοί πού θά πᾶνε νά ψηφίσουν σ᾿ἕναν μῆνα.
      Ἔτσι, ἄς ἀντιληφθοῦν τί σημαίνει " ἔχω δικαίωμα στό ν᾿ἀμύνομαι" καί τί σημαίνει " ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ". Καί τότε μόνον ὅταν κατανοήσουν τί σημαίνει πραγματικῶς ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ θἀ κάνουν τήν σωστή ἐπιλογή γυρίζοντας τήνπλάτη μία καί καλή σ᾿ὅλα αὐτά τά ἁρπακτικά πού τά ταΐζουν καί τούς γεμίζουν τά θησαυροφυλάκιά τους γιά νά κάνουν "βουτιές" ὅπως ὁ Σκρούτζ. Τοῦ Disney καλέ. Καί νά συνεχίζουν ἀνενόχλητοι τά ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ κατά τῆς ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ τά ὁποῖα θά χαρακτηρίζουν " δικαίωμα στήν ἄμυνα" ...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή