" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Γερμανίδα Βουλευτής : Κίεβο θἀ πληρώσῃς πικρά τό σαμποτάζ στόν Nord Stream2

Η Γερμανία χρειάζεται επειγόντως μια ανεξάρτητη κοινοβουλευτική έρευνα για τη δολιοφθορά του Nord Stream
, δήλωσε η βετεράνος γερμανίδα αριστερή πολιτικός Sahra Wagenknecht σε βίντεο που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη. Εάν αποδειχθεί ότι το Κίεβο ήταν πίσω από την επίθεση του 2022 στον αγωγό φυσικού αερίου, θα πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνο, πρόσθεσε.

Η βουλευτής, η οποία ηγείται επίσης του δικού της κόμματος - της Συμμαχίας Sahra Wagenknecht     Alliance (BSW) - αμφισβήτησε αυτό που αποκαλεί την «εκκωφαντική σιωπή» του Βερολίνου δύο χρόνια μετά το περιστατικό. Το υπουργικό συμβούλιο του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς αρνήθηκε πεισματικά να μοιραστεί με το κοινοβούλιο οποιεσδήποτε ουσιαστικές λεπτομέρειες σχετικά με τη συνεχιζόμενη έρευνα για τις εκρήξεις ή τα αποτελέσματά της, υποστήριξε.

Στη συνέχεια, η βουλευτής ανέφερε πολυάριθμες αναφορές δυτικών μέσων ενημέρωσης που έδειχναν μια ομάδα Ουκρανών δυτών, οι οποίοι υποτίθεται ότι ανατίναξαν τους ρωσικούς υποθαλάσσιους αγωγούς που παρέδιδαν φυσικό αέριο στη Γερμανία. Η ιδιωτικά χρηματοδοτούμενη ομάδα υποτίθεται ότι ενεργούσε κατόπιν εντολών του στρατηγού Valery Zaluzhny, ο οποίος αργότερα απολύθηκε και έγινε πρεσβευτής του Κιέβου στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε το Der Spiegel νωρίτερα αυτό το μήνα.

«Όποιος έχει τέτοιους φίλους δεν χρειάζεται πραγματικά κανέναν εχθρό», είπε η Wagenknecht, προσθέτοντας ότι «αν αυτή η ιστορία είναι αληθινή, τότε πραγματικά έχουμε το σκάνδαλο του αιώνα». Στη συνέχεια, η πολιτικός έκανε λόγο για άλλες αναφορές που αποδεικνύουν ότι το Βερολίνο μπορεί να είχε προειδοποιηθεί εκ των προτέρων από τη CIA για την πιθανή επίθεση, αλλά παρόλα αυτά δεν έλαβε μέτρα. Η σιωπή της κυβέρνησης που ακολούθησε στον απόηχο του περιστατικού εγείρει ακόμη περισσότερα ερωτήματα, πρόσθεσε.

«Αυτή η άρνηση συνεργασίας με το κοινοβούλιο και το κοινό καθιστά τη σύσταση μιας διερευνητικής επιτροπής, που ζητήθηκε από το κόμμα μας (BSW), όλο και πιο επείγουσα», είπε η Wagenknecht. Το Βερολίνο δεν έχει δώσει ακόμη καμία επίσημη πληροφορία για την έρευνα. Τον Αύγουστο, γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι αρχές εξέδωσαν ένα πρώτο ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση, φερόμενο ως Ουκρανός υπήκοος που ονομαζόταν «Vladimir Z».

«Η ανάγκη για έρευνα είναι ακόμη πιο επιτακτική αφού η Ουκρανία, η οποία είναι αποδέκτης δισεκατομμυρίων χρημάτων των Γερμανών φορολογουμένων, είναι ο κύριος ύποπτος», είπε η Wagenknecht.

«Εάν η Ουκρανία ευθύνεται για την τρομοκρατική ενέργεια κατά του γερμανικού ενεργειακού εφοδιασμού, οι παραδόσεις όπλων πρέπει να σταματήσουν αμέσως και το ζήτημα της αποζημίωσης πρέπει να τεθεί στο τραπέζι».

Η Γερμανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος δωρητής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, συνολικού ύψους άνω των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ (11,19 δισεκατομμύρια δολάρια) μεταξύ Ιανουαρίου 2022 και Ιουνίου 2024, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Οικονομίας του Κιέλου. Το Βερολίνο παρείχε επίσης στο Κίεβο σχεδόν 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε ανθρωπιστική και οικονομική βοήθεια κατά την ίδια περίοδο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της δεξαμενής σκέψης.

Ἀπό : swentr.site


Γιά νά θυμηθοῦμε καί τά ἁρπακτικά τῶν ΗΠΑ πόσο εἶχαν βάλλει τήν χερούκλα τους στό σαμποτάζ τοῦ Nord Stream2 : 

Ἕναν μἠνα περίπου, πρό τῆς ἐνἀρξεως τῆς Εἰδικῆς Στρατιωτικῆς Ἐπιχειρήσεως στήν Οὐκρανία, ἀπό τήν Ῥωσσία, στίς 17 Ἰανουαρίου 2022, το γνωστό αρπακτικό πού ἔχει ΑΜΕΣΑ συνδεθεῖ μέ τήν Οὐκρανία καί κάθε κακό πού βρῆκε τήν χώρα, εἶχε πεῖ : 

Victoria Nuland: «Εάν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ο Nord Stream 2 δεν θα προχωρήσει»

Λίγες ἡμέρες μετά ὁ ξεκούτης Μπάϊντεν εἶχε δηλώσει  :

«Εάν η Ρωσία εισβάλει… τότε δεν θα υπάρχει πλέον Nord Stream 2. Θα βάλουμε ένα τέλος σε αυτό». 
 Δημοσιογράφος: «Μα πώς θα το κάνετε αυτό ακριβώς, αφού…το έργο είναι υπό τον έλεγχο της Γερμανίας;»  
Μπάιντεν: «Σας υπόσχομαι, θα μπορέσουμε να το κάνουμε» ( ἐδῶ ὅπου καί τά ἀνάλογα βίντεο) 



Ἡ Πελασγική


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου