" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Μία πολύ Ἀγγλική Ἱστορία « δοῦναι καί λαβεῖν»

Ποιός εἶναι ὁ Waheed Alli ὁ μεγαλοχορηγός τοῦ Ἄγγλου Πρωθυπουργού καί  προστατευόμενος τοῦ Robert Maxwell ; 

Γράφει ὁ Ilya Tsukanov

Ο πρωθυπουργός της Αγγλίας Keir Starmer δέχεται πυρά μετά τις αποκαλύψεις των μέσων ενημέρωσης ότι απέτυχε να αιτιολογήση την προέλευση από ακριβά δώρα ρούχων στη σύζυγό του από τον μακροχρόνια μεγαλοχορηγό των Εργατικών, τον Waheed Alli. Ποιος είναι ο μυστηριώδης επιχειρηματίας και τι κρύβεται πίσω από τη «γενναιοδωρία» του προς το ζεύγος Starmer;

Γεννημένος στο Croydon της Αγγλίας από γονείς Ινδο-Τρινιδάντ και Ινδο-Γουιάνα το 1964, ο 59χρονος βαρόνος και ο λόρδος Waheed Alli περιγράφηκε σε ένα εγκωμιαστικό προφίλ του BBC το 2000 ως μέλος μιας «νέας γενιάς» οπαδών του Μπλερ « Οι νέοι εργαζόμενοι του Εργατικού Κόμματος διορίστηκαν να φέρουν επανάσταση στη Βουλή των Λόρδων», την Άνω Βουλή του Ηνωμένου Βασιλείου – «νέοι, Ασιάτες και από τον κόσμο των μέσων ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας».

Γνωστός στο Ηνωμένο Βασίλειο ως τηλεοπτικός παραγωγός που συμμετείχε στη δημιουργία του επιτυχημένου ριάλιτι Survivor και σε διάφορα πρωινά προγράμματα, το έργο του Alli έχει χαρακτηριστεί από τους κριτικούς ως η επιτομή του «η τηλεόραση που παρουσιάζεται από ηλίθιους για ηλίθιους» που μειώνει «το πρότυπο για πρωινάδικα σε απόλυτα χαμηλά επίπεδα » με το να χαζεύεις « ένα είδος που ορισμένοι ειδικοί των μέσων ενημέρωσης θεωρούσαν αδύνατον να πέσει πιό χαμηλά.».

Ξεκινώντας τις επιχειρήσεις του τη δεκαετία του 1980 ως ερευνητής σε ένα περιοδικό οικονομικών, ο Alli φέρεται να πέτυχε την μεγάλη του ευκαιρία αφότου προσλήφθηκε από τον μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης, τον απατεώνα και τον ύποπτο συνεργάτη της Mossad, Robert Maxwellπατέρα της καταδικασμένης γιά σεξουαλική διακίνηση παιδιών και κολλητής του Jeffrey Epstein, Ghislaine Maxwell. Στα μέσα της δεκαετίας του '80, ο Alli έγινε επενδυτικός τραπεζίτης στο City του Λονδίνου και στις αρχές της δεκαετίας του '90 ξεκίνησε ως ανερχόμενος σταρ των τηλεοπτικών μέσων, συνιδρυτής της Planet 24 Productions με τον παραγωγό Charlie Parsons και τον μουσικό Bob Geldof.


Είναι επίσης μεγιστάνας της μόδας , πρόεδρος και κἀτοχος στην εταιρεία μόδας στο διαδίκτυο ASOS.com μέχρι το 2011 και ίδρυσε την Koovs, μια ινδική εταιρεία λιανικής πώλησης ρούχων στο διαδίκτυο, το 2012. Ο Alli οδήγησε την τελευταία εταιρεία σε χρεοκοπία το 2019, αγοράζοντας μετοχές όταν οι τιμές των μετοχών κατέρρεαν και οι μικροεπενδυτές έμειναν πάμπτωχοι . Θεωρείται ότι έχει συγκεντρώσει μια περιουσία περίπου 200 εκατομμυρίων λιρών (περίπου 265 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) μέσω των διαφόρων επιχειρήσεών του.

Ο Alli διατυμπανίζει την πολιτική ταυτότητα σαν περιβραχιόνιο στο μανίκι του, εκφράζοντας υπερηφάνεια για το καθεστώς του ως ο νεότερος ομοφυλόφιλος που διορίστηκε ποτέ στην Βουλή των Λόρδων, και ως ανοιχτά ομοφυλόφιλος μουσουλμάνος πολιτικός. Αλλά σε θέματα που μετρούν, από την εισβολή στο Ιράκ το 2003 έως τον πόλεμο στη Γάζα, παρέμεινε παράξενα σιωπηλός.

Παρά το γεγονός ότι δεν του ανατέθηκε κανένας επίσημος ρόλος στο υπουργικό συμβούλιο του Στάρμερ, ο Alli έχει χαρακτηριστεί ως ο προσωπικός «διαμεσολαβητής» του Πρωθυπουργού , βοηθώντας τον πολιτικό σε αυτό που οι Financial Times χαρακτήρισαν ως «ανηλεής αναμόρφωση του Εργατικού Κόμματος» από τον Στάρμερ μετά την κλοτσηδόν αποπομπή του Jeremy Corbyn το 2020 με κατηγορίες «αντισημιτισμού». Δωρίζοντας πάνω από 500.000 £ σε μετρητά στο κόμμα τις τελευταίες δύο δεκαετίες (400.000 £ από τότε που ο Starmer έγινε αρχηγός του κόμματος), ο Alli διορίστηκε ως πρόεδρος της εκλογικής συγκέντρωσης κεφαλαίων κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του 2024 για να μετατοπίσει τη βάση δωρεών του κόμματος από τα συνδικάτα στον ιδιωτικό τομέα.

Η γενναιοδωρία του Alli απέναντι στους Εργατικούς και την οικογένεια Στάρμερ προφανώς απέδωσε καρπούς. Τον περασμένο μήνα, οι Sunday Times αποκάλυψαν ότι του είχε εκδοθεί προσωρινό πάσο (ελευθέρας ) στην πρωθυπουργική κατοικία στην Downing Street Νο 10.


Σε μια επιστολή προς τον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Simon Case, ο σκιώδης paymaster general των Τόρις John Glen εξέφρασε «βαθιά ανησυχία για το γεγονός ότι χορηγήθηκε ελευθέρας σε δωρητή Εργατικών παρέχοντας απεριόριστη πρόσβαση στην καρδιά της κυβέρνησης μετά από σημαντικά υψηλές δωρεές σε μετρητά και όχι μόνον στο κόμμα των Εργατικών» και «απογοητευτικό» που το κόμμα απάντησε  γι᾿ αυτήν την «ρουσφετολογία της φιλανθρωπίας μόνον αφού ένιωσε την πίεση στα μέσα ενημέρωσης». 

Η σκιώδης υπουργός ασφαλείας Tom Tugendhat προειδοποίησε ότι η εμπιστοσύνη των Βρετανών στους πολιτικούς μειώνεται χάρη σε «αυτού του είδους ύβρεως και την ανεντιμότητα, που σαπίζει την πολιτική μας στον πυρήνα της». Τα συντηρητικά μέσα ονόμασαν το σκάνδαλο «ελευθέρας για γυαλιά» - κάτι που παραπέμπει σ᾿όσα αναφέρονται ότι μεταξύ των προσωπικών αντικειμένων αξίας δεκάδων χιλιάδων λιρών που αγοράστηκαν για τους Starmers από τον προσωπικό αγοραστή τους Alli, ήταν ρούχα, εμφανισιακές ανανεώσεις και γυαλιά.


Το Νο 10 δεν ανέφερε γιατί έλαβε οAlli το ελευθέρας, αλλά είπε πρόσφατα ότι «επιστράφηκε πριν από αρκετές εβδομάδες» και ότι ο μεγιστάνας δεν παρευρέθηκε σε καμία πολιτική συνάντηση όπου ήταν παρόντες δημόσιοι αξιωματοὐχοι.

Στον απόηχο της εκλογικής νίκης του Εργατικού Κόμματος τον Ιούλιο, ο Alli  είπε ότι η νίκη «αργούσε πολύ» και προέτρεψε τους Εργατικούς να «μην σπαταλήσουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν την αλλαγή». Για τι είδους αλλαγή μιλούσε μπορεί μόνο να μαντέψει κανείς.

ἀπό : sputnikglobe.com

Καί ὅλοι αὐτοί εἶναι οἱ «καλοί» πού μάχονται κατά τοῦ « κακοῦ» Ποῦτιν καί τῆς « κακιᾶς » Ῥωσσίας. Πού δίνουν πακτωλούς χρημάτων ( ὄχι βεβαίως δικά τους ἀλλά ἀπό τίς τσέπες τῶν λαῶν τους, χρεώνοντάς τους -  «Μεγάλη βοήθεια προς την Ουκρανία », οι κυρώσεις που βλάπτουν τον εαυτό τους και βοηθούν να ωθηθεί το χρέος του Ηνωμένου Βασιλείου στο 100% του ΑΕΠ - ) γιά τήν Οὐκρανία, ἀλλά καί τό ἐλεύθερο νά χρησιμοποιηθῇ, στήν οὐσία,γιά λογαριασμό τῶν Κίμβρων, γιά τά χτυπήματα κατά τῆς Ῥωσσίας 

Ναί, αὐτοί εἶναι οἱ « καλοί, δημοκρατικοί, φιλάνθρωποι, ὑπερασπιστές τῶν ἀδικημένων» ! Καί βεβαίως στό πακέτο καί τά LGBTQ+++++++++++++. Ἐννοεῖται...


ΟΥΣΤ, νά χαθεῖτε νά χάνεστε ! 



Ἡ Πελασγική 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου