" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Ἡ ὑπαρξιακή ταύτισις τοῦ δυτικοῦ ἰμπεριαλισμοῦ μέ τό Ἰσραήλ

Γράφει ὁ John Miles

Αν και οι σύγχρονοι υπερασπιστές του Ισραήλ δικαιολογούν την ύπαρξή του με το πρόσχημα της «εβραϊκής αυτοδιάθεσης» ή «απο-αποικιοποίησης», οι ιδεολογικοί πρόγονοι του κράτους διατύπωσαν ξεκάθαρα τον Σιωνισμό ως αποικιακό σχέδιο. ( φωτό ἀριστερά Ὑπό τό βλέμμα τοῦ Theodor Herzl Νετανιάχου καί ὁ Γεωργιανός ὁμόλογός του Giorgi Kvirikashvili ,2017  ) 

Εκδοθείσα από τη βρετανική κυβέρνηση το 1917, η Διακήρυξη Μπάλφουρ θεωρείται συχνά ότι σηματοδοτεί την αρχή της δυτικής υποστήριξης για την ίδρυση του σύγχρονου κράτους του Ισραήλ.

Η δήλωση, διαβόητη μεταξύ των Παλαιστινίων και των υποστηρικτών τους, δέσμευσε το Ηνωμένο Βασίλειο να ιδρύσει μία «Πατρίδα για τον εβραϊκό λαό» στο Λεβάντε. Ορισμένοι Σιωνιστές θεώρησαν τη δημιουργία του Ισραήλ ως μια προοδευτική πράξη απαραίτητη για την καταπολέμηση της αυξανόμενης προκατάληψης στην Ευρώπη, αλλά οι ιστορικοί έχουν επισημάνει τα ξεκάθαρα αντισημιτικά κίνητρα του υπουργού Εξωτερικών Άρθουρ Μπάλφουρ, ο οποίος προσπάθησε να κατευνάσει το επιφυλακτικό βρετανικό κοινό για την αύξηση της εβραϊκής μετανάστευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αν και η Δύση έχει συγκαλύψει την υποστήριξή της στο Ισραήλ τις τελευταίες δεκαετίες με τη γλώσσα του φιλελεύθερου αντιρατσισμού, τα κίνητρά της δεν είναι καθόλου αλτρουιστικά, υποστηρίζει η πολιτική ακτιβίστρια Joti Brar. Ο αντιπρόεδρος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας, μαρξιστής λενινιστής φιλοξενήθηκε στην εκπομπή The Critical Hour του Sputnik την Πέμπτη για να συζητήσει την ακλόνητη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στη χώρα καθώς συνεχίζει τη θανατηφόρα στρατιωτική τους επιχείρηση στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας.

φωτό ἀριστερά. Χάρτης τῆς ὀθωμανικῆς Παλαιστίνης 1851

«Βλέπουμε την απόγνωση, παρά το γεγονός ότι αυτή η γενοκτονία συνεχίζεται κάτω από το φως της δημόσιας προσοχής », είπε ο Brar. «Η ισορροπία δυνάμεων έχει απομακρυνθεί εντελώς από αυτούς… Και επομένως, αν θέλουν να επιβιώσουν, πρέπει να βρουν έναν άλλο δρόμο προς τα εμπρός».

«Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να βρεθεί άλλος δρόμος προς τα εμπρός γιατί όσον αφορά την αλήθεια για το Ισραήλ, το Ισραήλ είναι ένα φυλάκιο του αγγλοαμερικανικού ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή για τον έλεγχο των πόρων της περιοχής», συνέχισε. «Το χρειάζονται εκεί. Είναι η ένοπλη βάση τους στη μέση του αραβικού κόσμου για να ελέγχουν τον αραβικό κόσμο και να μπορούν να κρατούν τα λάφυρα σε ροή».

Αν και οι σύγχρονοι υπερασπιστές του Ισραήλ δικαιολογούν την ύπαρξή του με το πρόσχημα της «εβραϊκής αυτοδιάθεσης» ή «απο-αποικιοποίησης», οι ιδεολογικοί πρόγονοι του κράτους διατύπωσαν ξεκάθαρα τον Σιωνισμό ως αποικιακό σχέδιο.

«Σας προσκαλούν να βοηθήσετε να γραφτεί η ιστορία», έγραψε ο ιδρυτής της ιδεολογίας Theodor Herzl σε μια επιστολή του 1902 προς τον Cecil Rhodes, τον διαβόητο συνονόματο της λευκής υπεροχής αφρικανικής δημοκρατίας της Ροδεσίας. «Δεν αφορά την Αφρική, αλλά ένα κομμάτι της Μικράς Ασίας. Όχι Άγγλοι αλλά Εβραίοι… Πώς, λοιπόν, τυχαίνει να απευθυνθώ σε εσάς, αφού αυτό είναι ένα θέμα που δεν σας ενδιαφέρει; Πώς αλήθεια; Γιατί είναι κάτι αποικιακό».

Η εβραϊκή μετανάστευση στην Παλαιστίνη αυξήθηκε απότομα μετά την έκδοση της Διακήρυξης του Μπάλφουρ, με βίαιες παραστρατιωτικές συμμορίες να προέρχονται από τον μεταφερόμενο πληθυσμό. Τρομοκρατικές ομάδες όπως οι Lehi και Irgun επιτέθηκαν στον αυτόχθονα παλαιστινιακό πληθυσμό της χώρας, ομάδες που αποτέλεσαν τη βάση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων ( IDF) μετά την ίδρυση του υπέρ- εθνικιστικού κράτους το 1948  Το Ισραήλ έχει ωθήσει τους μη Εβραίους κατοίκους της περιοχής στο περιθώριο από τότε κα μέχρι σήμερα, προεδρεύοντας αυτού που πολλοί διεθνείς  οργανισμοί έχουν χαρακτηρίσει ως κράτος απαρτχάιντ.

«Το πετρέλαιο παραμένει το πιο σημαντικό εμπόρευμα στον κόσμο σήμερα», σημείωσε ο Brar. «Είναι η πιο σημαντική πηγή ενέργειας για τον κόσμο, τη βιομηχανία και τον πόλεμο και είναι το πιο σημαντικό γεωπολιτικά πλεονέκτημα για αυτόν τον λόγο. Και χωρίς να ελέγξουμε το πετρέλαιο και να μπορέσουμε να το λεηλατήσουμε σε χαμηλές τιμές με τον τρόπο που το κάνουν λόγω της αποικιακής τους θέσης στην περιοχή, τότε ο ιμπεριαλισμός θα αντιμετώπιζε τεράστιο πρόβλημα. Ό,τι απέμεινε από τις οικονομίες τους θα καταρρεύσει».

«Και βλέπετε λοιπόν αυτή την πραγματικά υπαρξιακή ταύτιση του δυτικού ιμπεριαλισμού με το Ισραήλ, η οποία σε πολλούς φαίνεται να μην έχει νόημα. Δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί δεν αφήνουν απλώς το Ισραήλ να δώσει τις δικές του μάχες και να πολεμήσει και να πεθάνει ή να ζήσει και να πεθάνει σύμφωνα με τις δικές του ικανότητες. Γιατί μπαίνουν όλοι στον χορό; Γιατί ο Σιωνισμός είναι τόσο σημαντικός για τη Δύση;»

«Ο λόγος είναι ότι είναι το εργαλείο τους για τον έλεγχο της περιοχής και των πόρων της περιοχής», εξήγησε ο Brar. «Χωρίς αυτούς τους πόρους θα βρεθούν σε πραγματικά, πολύ μεγάλο πρόβλημα».

Ἀπό : sputnikglobe.com


Ἡ Πελασγική

5 σχόλια:

  1. Ένα λακωνικό άρθρο που τα λέει όπως ακριβώς είναι....Και στην Ουκρανία το ίδιο κέντρο πυροδοτεί την κατάσταση και ίσως καθόλου τυχαίο το άνοιγμα του μετώπου στην μέση ανατολή την 7 οκτωμβρίου καθώς το ουκρανικό μέτωπο εκείνη την περίοδο δεν πήγαινε καλά...θύματα του σιωνισμού είναι και ένα μέρος του εβραίκου λαού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπά ἐγώ νομίζω πώς ὅλοι οἱ ἑβραῖοι εἶναι ἀκριβῶς τό ἴδιο. Καμμία διαφορά.
      Γνωρίζουν ὅλοι καί σιωποῦν. Πού σημαίνει ἀκόμη κι᾿ἄν εἶναι κάποιοι πού πιθανῶς δέν ἐγκρίνουν τά ἐγκλήματα,ἀλλά δέν μιλοῦν, τό ἴδιο ἔνοχοι εἶναι.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    2. Αν παγκοσμιως χιλιοι (1000) εβραιοι ( και πολλους λεω) οι οποιοι εχουν αποποιηθει τον εβραϊσμο και το εβραϊκο τρομοκρατος και την Παγκοσμια Τρομοκρατια και τους Πολεμους που διαπραττει κατα καιρους με βαση την τρομοφωλια και μαλιστα τους τα κοπανανε και δημοσια, οπως π.χ. ο Ρον Ουνζ, ο Νορμαν Φιλκενσταϊν, ο Αλαν Σαμπροσκυ και ακομα μερικοι αλλοι, θεωρουνται μεσα απο 35-40 εκατομμυρια εβραϊκο παγκοσμιο πληθυσμο, "μερος του εβραΪκου λαου" κανεις μεγαλο λαθος φιλτατε. (13 Σεπτεμβρίου 2024 στις 9:46 μ.μ.)
      Αυτοι ειναι σταγονα στον ωκεανο και ΟΧΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΛΑΟΥ.
      π.χ. ΠΟΣΟΥΣ ελληνοφωνους εβραιους ξερεις οι οποιοι δεν προπαγανδιζουν ποικιλοτροπως υπερ του τρομοκρατους τους και δεν τασσονται εναντιον των συμφεροντων της χωρας που ζουν και πλουτιζουν;
      Εδω οι Μητσοθαυτες και ειναι 1000% εναντιον του Ελληνισμου και δεν θαναι οι εβραιοι;

      Για ξανασκεψου το.

      Διαγραφή
  2. Ενα ακομα "διαμαντακι" οτι οι εβραιοι καναν την τρομοκρατια της 11ης Σεπ 2001 στην ΝΥ και Ουασιγκτων D.C.
    https://www.unz.com/article/israel-did-9-11/

    Μην ξεχασουμε βεβαια και την προεκταση αυτης τρομοκρατιας με την αμεσως "τρομοκρατια Β' ", δολοφονωντας μερικους επιφανεις αμερικανους με επιστολες πασπαλισμενες με ανθρακα, για να τρομοκρατησουν τυχουν κυβερνητικους ΠΟΥ ΗΞΕΡΑΝ και βγουν να πουν την αληθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή