" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Peter Szijjarto : Ἡ «Εἰρήνη» ἔχει καταντήσει βλασφημία


Όσοι ζητούν διπλωματικές λύσεις στιγματίζονται
, δέχονται επιθέσεις και επικρίνονται
, είπε ο Peter Szijjarto 
(φωτό)

Είναι λάθος λοιπόν το ότι η «ειρήνη» έχει καταντήσει βλάσφημη λέξη στη διεθνή πολιτική, επέμεινε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto.

Οι μάχες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή κινδυνεύουν να κλιμακωθούν και θα μπορούσαν «να υπονομεύσουν την παγκόσμια ασφάλεια ανά πάσα στιγμή», είπε ο Szijjarto στην ομιλία του στη Σύνοδο Κορυφής του Μέλλοντος στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα.

Η ανθρωπότητα θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με δύο «θλιβερά» σενάρια, εάν οι εντάσεις συνεχίσουν να αυξάνονται: το ξέσπασμα ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου ή ο κόσμος να χωριστεί ξανά σε μπλοκ, προειδοποίησε.

Το ερώτημα τώρα είναι εάν τέτοια αποτελέσματα θα μπορούσαν να αποφευχθούν και «αν η παγκόσμια υπέρ της ειρήνης πλειοψηφία μπορεί να διασφαλίσει ότι η λέξη «ειρήνη» δεν χρησιμοποιείται ως βλασφημία στη διεθνή πολιτική», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Οι ευρωπαίοι πολιτικοί συνήθως υποστηρίζουν τη διπλωματία και τις ειρηνικές λύσεις σε ορισμένους πολέμους, αν βρίσκονται μακριά από την Ευρώπη, αλλά σήμερα, δυστυχώς, ένας πόλεμος διεξάγεται στην Ευρώπη και όσοι υποστηρίζουν την ειρήνη αμέσως στιγματίζονται, τους επιτίθενται και επικρίνονται», είπε.
( φωτό)

Σύμφωνα με τον Szijjarto, εκείνοι που ζητούν μια διπλωματική λύση στην ουκρανική κρίση χαρακτηρίζονται «μαριονέτες του Πούτιν και Ρώσοι κατάσκοποι, παρόλο που η ίδια η Ευρώπη ρίχνει λάδι στη σύγκρουση».

Το διεθνές πολιτικό σύστημα πρέπει να υποστεί μια θεμελιώδη αλλαγή για να επιλυθούν τα τρέχοντα προβλήματα, και τα Ηνωμένα Έθνη έχουν να παίξουν «μεγάλο ρόλο» σε αυτό, υποστήριξε.

« Η διπλωματία θα πρέπει να παρέχει τα εργαλεία για τη χάραξη διεθνών πολιτικών, η οποία θα πρέπει να βασίζεται στον διάλογο... Πρέπει να σταματήσουμε τις προσπάθειες δυσφήμισης όσων υποστηρίζουν την ειρήνη», τόνισε.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ, η Ουγγαρία αρνήθηκε να προμηθεύσει όπλα στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης με τη Ρωσία, επέκρινε τις κυρώσεις της Ένωσης κατά της Μόσχας και ζητούσε σταθερά μια διπλωματική λύση στην κρίση.

Τον Ιούλιο, αφότου η Βουδαπέστη είχε αναλάβει την εξαμηνιαία εκ περιτροπής προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν ξεκίνησε μια «ειρηνευτική αποστολή» σε μια προσπάθεια να διευθετήσει τη σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Κιέβου. Επισκέφτηκε την Ουκρανία, τη Ρωσία και την Κίνα, καθώς και με τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ.

Το σχέδιό του φέρεται να περιλαμβάνει παραχωρήσεις στη Ρωσία σχετικά με την επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, την οποία η Μόσχα έχει αναφέρει ως έναν από τους βασικούς λόγους για την έναρξη της στρατιωτικής της επιχείρησης τον Φεβρουάριο του 2022.

Ωστόσο, η πρωτοβουλία του Όρμπαν αντιμετώπισε σκληρή κριτική στις Βρυξέλλες, με τον επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής του μπλοκ, Josep Borrell να επιμένει ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός «δεν εκπροσωπούσε την ΕΕ με καμία μορφή» και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel  να χαρακτηρίζει την ειρηνευτική αποστολή «πρόβλημα» και λέγοντας ότι ήταν «μη αποδεκτό»

Ἀπό : swentr.site

Τί νά πῶ τώρα ; Ἀπλῶς μία ἀπόδειξις ἀκόμη πώς ὅπου προσπαθεῖ ἡ λογική νά ἐπικρατήσῃ βρίσκεται μπροστά σέ μία πραγματική ἀντιστροφή τῶν πάντων ! Μία ἀντιστροφή τοῦ τί σημαίνει Εἰρήνη, διπλωματική λύσις, τί σημαίνει Καλό τῆς Ἀνθρωπότητος, τί σημαίνει Συμφέρον τοῦ Πολιτισμοῦ καί τά συναφῆ. Μέ ἄλλα λόγια βρίσκεσαι ἀντιμέτωπος μέ μία πραγματικότητα πού δέν θά ἤθελες νά πιστέψῃς πώς ἔτσι εἶναι. Ἀλλά εἶναι. Οἱ ἐκπρόσωποι τοῦ Φρανκισμοῦ/Σαμπατισμοῦ εἶναι μπροστά μας καί ἔχουν ἐπιβληθεῖ σέ τέτοιο βαθμό πού ἔχει χάσει ὁλόκληρη ἡ Ἀνθρωπότης τήν Λογική της ! Εἶναι τρομερό τόσο ὅσο εἶναι Πραγματικότης ! 

Ναί, ἡ « Εἰρἠνη » ἔχει καταντήσει ἕνα ὑβρεολόγημα στόν σύγχρονο κόσμο πού ἔχουν προφανῶς θεμελιώσει γερά οἱ ἐξουσιαστικές ἐλίτ. Καί τό θέμα, τό σοβαρότατο θέμα εἶναι πῶς μπορεῖ κανείς νά βγῇ νικητής ἀπό ἕναν πόλεμο ἐναντίον αὐτῆς τῆς Ὕβρεως ;


Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου