" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Τά πολύ εὐχάριστα νέα εἶναι ...

 ... πώς οἱ Ἐθνικιστές τῆς Αὐστρίας κέρδισαν τίς χθεσινές ἐκλογές συγκεντρώνοντας τό 30 % τῶν ψήφων 


Το Κόμμα Ελευθερίας  (FPÖ) εξασφάλισε την πρώτη ακροδεξιά νίκη στις εθνικές κοινοβουλευτικές εκλογές στην Αυστρία μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο την Κυριακή, τερματίζοντας μπροστά από τους κυβερνώντες συντηρητικούς, μέ σχεδόν 30%.

Τα επίσημα αποτελέσματα έδειξαν ότι το Κόμμα της Ελευθερίας τερμάτισε πρώτο με 29,2% των ψήφων και το Αυστριακό Λαϊκό Κόμμα του Καγκελαρίου Καρλ Νεχάμερ ήταν δεύτερο με 26,5%. Οι κεντροαριστεροί Σοσιαλδημοκράτες στην τρίτη θέση με 21%. Η απερχόμενη κυβέρνηση – ένας συνασπισμός του κόμματος του Nehammer και των περιβαλλοντιστών Πρασίνων – έχασε την πλειοψηφία της στην κάτω βουλή του κοινοβουλίου.

...Στο προεκλογικό του πρόγραμμα, με τίτλο «Φρούριο Αυστρία», το Κόμμα Ελευθερίας ζητά τήν απέλαση των  «λαθρομεταναστών», για επίτευξη ενός πιο «ομογενούς» έθνους με αυστηρό έλεγχο των συνόρων και αναστολή του δικαιώματος ασύλου μέσω νόμου έκτακτης ανάγκης.

Το Κόμμα της Ελευθερίας ζητά επίσης τον τερματισμό των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ασκεί έντονη αντίθεση στη στρατιωτική βοήθεια της Δύσης προς την Ουκρανία και θέλει να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Αεροασπίδας, ένα πρόγραμμα πυραυλικής άμυνας που ξεκίνησε από τη Γερμανία. Ο Kickl έχει επικρίνει τις «ελίτ» των Βρυξελλών και ζήτησε να επιστρέψουν ορισμένες εξουσίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Αυστρία.

«Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε τη θέση μας, γιατί πάντα λέγαμε ότι είμαστε έτοιμοι να ηγηθούμε μιας κυβερνήσεως, είμαστε έτοιμοι να προωθήσουμε αυτήν την αλλαγή στην Αυστρία δίπλα-δίπλα με τον λαό», είπε ο Kickl σε μια εμφάνισή του. μαζί με άλλους αρχηγούς κομμάτων στη δημόσια τηλεόραση ORF. «Τα άλλα κόμματα θα πρέπει να αναρωτηθούν ποια είναι η θέση τους για τη δημοκρατία», πρόσθεσε, υποστηρίζοντας ότι πρέπει «να κοιμούνται με το αποτέλεσμα».

Ο Ολλανδός εθνικιστής ηγέτης Geert Wilders, του οποίου το κόμμα κυριαρχεί στη νέα κυβέρνηση της Ολλανδίας, συνεχάρη το Κόμμα της Ελευθερίας στο κοινωνικό δίκτυο "X" . Το ίδιο έκανε και η Alice Weidel, συναρχηγός του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία.

Επίσης το FPÖ έχει μία πολιτική φιλο-Ρωσσική

Τέλος το Κομμουνιστικό Κόμμα δεν κατάφερε να ξεπεράσει το  4% για την εκπροσώπηση λαμβάνοντας μόλις το 2,9% των ψήφων. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν υψηλή, περίπου στο 78%.

Ο Herbert Kickl, ο οποίος έκανε εκστρατεία χρησιμοποιώντας το προσωνύμιο «λαϊκός καγκελάριος» που χρησιμοποιήθηκε κάποτε για να περιγράψει τον αυστριακής καταγωγής Αδόλφο Χίτλερ, είπε ότι ήταν έτοιμος να σχηματίσει κυβέρνηση με «καθένα» από τα κόμματα στο κοινοβούλιο.

«Έχουμε γράψει μαζί ένα κομμάτι ιστορίας σήμερα», είπε στους υποστηρικτές του κόμματος που ζητωκραυγάζουν στη Βιέννη. «Ανοίξαμε μια πόρτα σε μια νέα εποχή».

«Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε τη θέση μας, γιατί πάντα λέγαμε ότι είμαστε έτοιμοι να ηγηθούμε μιας κυβερνήσεως, είμαστε έτοιμοι να προωθήσουμε αυτήν την αλλαγή στην Αυστρία δίπλα-δίπλα με τον λαό», είπε ο Kickl σε μια εμφάνισή του. μαζί με άλλους αρχηγούς κομμάτων στη δημόσια τηλεόραση ORF. 

Επειδή δεν κατάφερε να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία, το FPÖ θα χρειαστεί έναν εταίρο για να κυβερνήσει. Σε αντίθεση με τα άλλα κεντρώα κόμματα, το ÖVP δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με το εθνικιστικό κόμμα στην επόμενη κυβέρνηση, όπως έχει κάνει δύο φορές στο παρελθόν σε συμμαχίες που σπάζουν ταμπού σε εθνικό επίπεδο.

Ομάδες μεταναστών έχουν εκφράσει φόβο για το μέλλον στην Αυστρία, η οποία σύμφωνα με τους επικριτές δεν κατάφερε να αναγνωρίσει πλήρως το ναζιστικό παρελθόν και τον ρόλο της στο Ολοκαύτωμα. Ο Ραβίνος Jacob Frenkel του Εβραϊκού Συμβουλίου της Βιέννης χαρακτήρισε τις εκλογές « η στιγμή αλήθειας» .

Η εβραϊκή κοινότητα της Βιέννης ανησυχεί βαθιά, και δικαιολογημένα. Ο Ραβίνος Jacob Frenkel, ηγέτης του Εβραϊκού Συμβουλίου της Βιέννης, το περιγράφει ως μια στιγμή αλήθειας
Μετά τις εκλογές θα φανεί αν η εβραϊκή ζωή στη Βιέννη μπορεί να συνεχιστεί. Το καταστατικό του συμβουλίου απαγορεύει οποιαδήποτε επαφή με εκπροσώπους του Κόμματος της Ελευθερίας, κάτι που θα πρόσθετε δυσκολία στην ύπαρξη της εβραϊκής κοινότητας εάν το κόμμα αποκτήσει την εξουσία. ( ἀπό ἐδῶ

...Οι διαπραγματεύσεις για τον συνασπισμό αναμένεται να διαρκέσουν αρκετές εβδομάδες προτού συγκροτηθεί νέα κυβέρνηση.

Πληροφορίες ἀπό ἐδῶ κι᾿ἐδῶ

Μία εὐχή πρῶτον μέ τό μυαλό στό καλό τῆς χώρας τους  νά δεχθῇ τό δεξιό κόμμα συγκυβέρνησιν μέ τό πρῶτο κόμμα τῶν ἐκλογῶν,τό ἐθνικιστικό. Καί δεύτερον ν᾿ἀποτελέσουν τά αὐστριακά ἀποτελέσματα παράδειγμα γιά τίς λοιπές χῶρες τῆς Εὐρώπης ὥστε νά γίνῃ ἡ ἥπειρος καί πάλι ἡ παλαιά ἐκπρόσωπος τοῦ Πολιτισμοῦ πού ἦταν. 

Τά καλλίτερα εὔχομαι στούς ἐθνικιστές τῆς Αὑστρίας. Ἄξιος ! 




Ἡ Πελασγική 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου